lauantai 6. kesäkuuta 2009

Aamuisin

Onko ihminen ihan hullu, jos hän herää lauantaiaamuna seitsemältä blogittamaan, vaikka olisi voinut jäädä sänkyyn köllimään ihanien unisten miesten kanssa? Ollaankohan meillä niin hulluja, että pian sängyssämme nukkuu kaksi karvapoikaa? Jotenkin tuntuisi siltä, että karvaveljekset saisivat kaikin mokomin oppia nukkumaan keskenään, mutta aika näyttää. Olen ollut ennenkin väärässä perhepedin suhteen. No, kunhan ei käy niin, että kissit valtaavat sängyn ja me ihmiset nukumme sohvalla (niin, ja eihän meillä kissa saanut alunperin sohvallekaan mennä, mutta...).

Gallup: missä sinun kissasi nukkuu/nukkuvat öisin? Vastauksia "meillä on jo viisi kissaa ja ne kaikki nukkuvat perhepedissä kanssamme" ei oteta mielellään vastaan. :)

11 kommenttia:

 1. Voin samaistua tuohon tarinaan niin täydellisesti :) Nimim. Kaksi läheisriippuvaista kainalokissaa omistava, aina väsynyt kissamamma ;)

  Kisu nukkuu yleensä kainalossani peiton alla, paitsi näin kesäisin ramppaa kierroksillaan ja talloo palvelusväen naamat mennessään. Alma nukkuu koko yön rauhallisesti joko jalkopäässä tai tyynyllä/kaulalla.

  Olen todella herkkäuninen, joten heräilen joka asiaan (mies ei herää pommiinkaan), mutta en osaa nukkua ilmankaan näitä :)

  Hullua tai ei, näyttäisi että kissat ottaa tässäkin asiassa paikkansa ja manipuloi suloisuudellaan palvelusväen tahtoonsa ;)
  Katsotaan miten teidän uusi tulokas saa teidät kiedottua pikku tassunsa ympärille hihhii :D

  VastaaPoista
 2. Sori vaan, mutta... meillä on kolme kissaa ja ne kaikki nukkuvat perhepedissä kanssamme :-)

  VastaaPoista
 3. Meidän kanssa perhepedissä nukkuu joka yö 1-2 kissaa. Jos ovi on kiinni, kissat etsii pehmeän ja lämpimän pesäpaikan lasten kainalosta. Kolmas kissa kömpii yleensä lasten jalkoihin nukkumaan. Joskus aamuisin on tehty näköhavaintoja kissasta nukkumassa nojatuolillakin.

  VastaaPoista
 4. Halusit tai et, mutta vastaan silti, että meillä(kin) on jo kaksi kissaa ja molemmat nukkuvat perhepedissä kanssamme.

  Ainakin useimmiten. Viimeksi eilen heräsin siihen, että tyynyni valtasi karvatassu ja itse sain etsiä jotain muuta pään alle laitettavaa. Monesti nuo kyllä kyllästyy levottomasti nukkuvaan ihmisväkeen ja nukkuvat nojatuolissa tai vaatekasassa.

  VastaaPoista
 5. Herra Mäykynen nukkuu sängyn jalkopäässä. Onneksi viihtyy jostain syystä siellä eikä ole ikinä tunkenut tyynypuolelle - paitsi tietysti silloin, jos henkilökunta pitää köydä tönimässä hereille.

  Teillä on kyllä hyvä tilanne, jos C jää aamulla vielä nukkumaan henkilökunnan herättyä. Mäykysen mielestä sopiva heräämisaika on viimeistään kuudelta, jolloin nälkäkuolema uhkaa.

  VastaaPoista
 6. Hmmm. Gallupkyselyn vastaukset muistuttavat ainakin tässä vaiheessa melko paljon toisiaan. Jos ottaa kissan, ottaa myös elävän unilelun.

  Ei meillä aina ole niin hyvä tuuri, että C nukkuisi kauemmin kuin ihmiset. Usein hän ravaa ja huutaa jo aamuyöstä tai ainakin odottaa makuuhuoneen ovella valmiina tervehtimään kovaäänisesti ensimmäistä herääjää. Ja joskus pitää tietenkin myös esim. kävellä ihmisten kasvoilla tai moukua suoraan korvaan, jos siltä tuntuu jonain yönä. Joskus käy kyllä noin kuin kuvassa. Tällä viikolla C on nukkunut joka aamu kauemmin kuin muut, vähän vain kurkistellut välillä peiton alta muiden aamutoimia. Ruokaa nirsomme on huutanut tasan kerran, niin että siltä mekkalalta on meillä sentään säästytty.

  VastaaPoista
 7. Mauno taitaa tehdä tässäkin poikkeuksen: harvoin nukkuu sängyssä. Joskus kyllä, mutta ei mitenkään säännöllisesti. On muutenkin vähän sellainen kausinukkuja, että nukkuu pari viikkoa säännöllisesti jossain, sitten keksii uuden paikan ja noudattaa sitä orjallisesti pari viikkoa ja taas joku uusi...

  Jos nukkuu sängyssä, nukkuu jaloissa, joskus hyvin harvoin tulee pääpuolelle, mutta ei koskaan tunge naamalle tai tyynylle. Kainaloon max.

  Usein nukkuu olohuoneessa sohvalla, nojatuolissa tai lattiatyynyllä. Joskus sängyssä, joskus makkarin nojatuolin vaatekasassa.

  Aamulla antaa kohtuullisesti nukkua, mutta jos ei niin herättää huutamalla korvaan ja tiputtelemalla esineitä päähän. Ei koskaan täppäile tassulla.

  VastaaPoista
 8. Mauno on todella poikkeuksellinen! Hyvä, että M kuitenkin on erikoistunut tiputtelemaan esineitä henkilökunnan päähän, niin ettei hänenkään kanssa saa nukkua kovin helposti. Ja ehkä Eppu osoittautuu normaaliksi kissaksi ja haluaa sinne perhepetiin? Sitten Maunon pitää tulla mustasukkaisuuksissaan myös mukaan...

  Meillä C keksi eilen, että hän voisi nukkua peiton alla. Yleensä haluaa sinne aamulla vähäksi aikáa, mutta nyt olisi pitänyt heti illalla päästä ja vielä keräksi jalkojeni väliin. Yritä nyt sellaisen kanssa nukkua. Mäykymistä tuli, mutta lopulta suostui kainaloon - mieluummin nukun käsi kuin molemmat jalat paikallaan (jostain syystä C ei melkein koskaan nuku miehen kanssa, vaikka muuten tuntuu tykkääävän meistä ihan yhtä paljon). Äsken heräsin, että joku hyppii sängyssä ja huutaa kiihtyneenä, että täällä sitä vaan nukutaan, NYT hereille. Eli ei se aina tosiaan nuku kauemmin kuin ihmiset. Tällä hetkellä on kyllä niin hiljaista, että voipi olla, että C on mennyt uudelleen nukkumaan, kun on niin väsynyt kaikesta aamun mekastamisesta.

  VastaaPoista
 9. Minulla oli kaksi kissaa aikoinaan, peräkkäin. Toinen nukkuin petissä minun vieressä. Seuraava kisu milloin missäkin, mutta tosi harvoin ihmisten petissä. Sitten mies alkoi oireilla ja todettiin kissoille allegiseksi. Eli nyt on vaan mies, ja se nukkuu minun vieressä. :-)

  VastaaPoista
 10. Meillä molemmat kissat nukkuu siellä missä mekin. Siis sängyssä. Näin kesäisin kun lämpötilan vuoksi nukun alakerrassa sohvalla, toinen kissoista nukkuu minun seurana ja toinen mieheni kanssa sängyssä. Jälkimmäinen kissa oli kyllä kasvattajan toimesta opetettu nukkumaan ilman ihmisiä, mutta koska ensimmäisen kissan opettaminen moisille tavoille ei meiltä onnistunut, niin aikaa myöten jälkimmäinenkin oppi nukkumaan sängyssä.

  VastaaPoista
 11. Meillä on nyt n. kuukauden tuplakissa-ajanjakson aikana ollut vain muutama "oikea" perhepetiyö. Yleensä kissat nukkuvat keskenään, kaiketi saunassa tai sohvalla, joskus vierassängyllä. Nyt ihan viime aikoina sänkyyn on kuitenkin alkanut tulla taas joka yö ainakin yksi kissa, ainakin käväisemään. Viikonloppuna mökillä Cisu oli tullut nukkumaan ihan epätyypilliseen paikkaan: tyynylleni. Huomasin, kun käänsin poskea ja käännyin suoraan kissanvatsalle. :) Että ehkä tässä vielä päädytään takaisin yhteisnukkumiseen.. Makuuhuoneessa on kyllä nyt kesällä viileämpää kuin muualla talossa, kiitos ilmanpuhdistimen. Sekin voi vaikuttaa siihen, että kissat menevät mieluummin vaikka saunaan, jossa on aina vähän lämpöisempää kuin muualla.

  VastaaPoista