torstai 4. kesäkuuta 2009

Pikkuveljeä odotellessa

Siinä hän on, Elliot eli Toto eli C:n pikkuveli eli toinen koratkissamme. Uskomatonta mutta totta. Eilen oli vielä aika epätodelliset fiilikset, kunnes huomasin, että Elliotin kuva on kadonnut Suomen koratrenkaan pentuvälityksestä: kyllä se meidän varaus on ihan todesta otettu, gulps ja apua ja jee. Eltsu muuttaa meille. (Eltsun kuva on pummittu samaisilta koratsivuilta, pyydän anteeksi kuvavarkautta.)

Vielä todellisempi olo tuli, kun juttelin kasvattajan kanssa ja sovimme käytännön asioista. Elliot ei ole enää ollenkaan tuollainen pieni söpöläinen kuin tuossa kuvassa, vaan jo sen ikäinen herra (5 kk), että hänet saatetaan leikata ensi viikolla. Vaikka aluksi toivoimme ihan pientä pentua, nyt tuntuu oikein hyvältä, että saammekin vähän valmiimman tapauksen. Ei tarvitse ainakaan ihmetellä, milloin Elliotista tulee kaamea kolli - ken on sellaisen kanssa hetken elänyt, ymmärtää kyllä, miksi kissoja kastroidaan. Luultavasti myös kaksi eunukkia on sopuisampi yhdistelmä kuin yksi reviiritietoinen eunukki vs. leikkaamaton kollitulokas. Jotenkin tuntuu, että biologinen sukulaisuus ei kauheasti paina, kun pojat kohtaavat - sen sijaan se, että molemmat ovat biologisesti "samalla miehuuden tasolla", voi auttaakin.

Muuten meitä kyllä ilahduttaa, että poitsut ovat sukua toisilleen. Heillä on sama äiti - viisas ja ystävällinen, hyvä äiti, jonka kaikki pennut ovat kuulemma olleet lempeitä ja fiksuja; ainakin C on todella suurisydäminen tyyppi. Mutta siinä missä isoveli oli kuulemma pentueensa villein lapsi, pikkuveli onkin rauhallisin. Sekin lienee hyvä, tasapainoittava asia: meille ei tule toista vilkasta johtajaa. Meitä ei haittaa myöskään se, että Elliot on ainakin toistaiseksi ollut ilmeisesti aika hiljainen, kun meillä on jo yksi sanoisinko räpätäti-korat... Kaikesta harmaudestaan huolimatta pojat myös näyttävät erilaisilta. Ainakin nyt pentuna Elliot on paljon kookkaampi ja rotevampi kuin C samoihin aikoihin.

Hyvältä siis vaikuttaa, vaikka kaikki onkin kovin jännittävää ja melkein pelottavaa. Kunhan Elliot on toipunut leikkauksestaan, C:n on tarkoitus mennä hetkeksi kissalaan hoitoon. Siellä hän voi totutella ajatukseen, ettei olekaan maailman ainoa kissa... Katsotaan sitten, miten se sujuu ja milloin C voi totutella ajatukseen, että hän ei ole enää meidän talon ainoa kissa. Tuskin siihen kovin kauan menee!

8 kommenttia:

 1. Onnea vaan sopeutumiseen. Meillä meni kyllä yllättävänkin kivuttomasti, kun vanhempi otus oli heti sitä mieltä, että tuohon pitää tutustua. Pentukin pian tajusi, ettei sille ehkä kannata sähistä. Toivottavasti siis C ottaa E:n heti omakseen.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Kyllä meillä on aika vahva luottamus siihen, ettei maailman uteliain ja toisaalta ainakin ihmisten kanssa hyvin seurallinen kissa voi kauhean kauan toista karvaista vihoitella. Nyt C on oikein murjottanut aamuisin, kun on jäänyt yksin kotiin, joten luulisi seuran kelpaavan.

  VastaaPoista
 3. Onnea uudesta tulokkaasta! Ihastuttava pieni sininen. <3 Kiva että C:kin saa leikkiseuraa. :)

  Ja kyllä, meillekin on muuttanut pieni sininen, ei tosin tällainen sininen vaan sininen somppu, Pandan Bongo-poika. Ja ihan vaan katsomassa muka minäkin kävin pentuja silloin joskus. ;) Täytyisi laiskan ottaa itseään niskasta kiinni ja päivittää blogi ajantasalle.

  VastaaPoista
 4. Vulpes, onnea uudesta sinisestä tulokkaasta siis sinnekin! :) Toivottavasti saat blogin päivitettyä pian. Ja mitä tästä opimme: jos et halua ainakin yhtä uutta karvaperheenjäsentä, älä koskaan, siis koskaan, mene katsomaan pentuja! Erityisesti kissanpentuja näyttää olevan (onneksi) aivan mahdoton vain katsoa...

  VastaaPoista
 5. Joo, ei onnistunut pelkkä katsominen täälläkään, Eppuli on tulossa. Ja onneksi on, muuten näiden pentukuvien katsominen voisi olla turhan vaikeaa...

  VastaaPoista
 6. Onnea uudesta korat-pojasta! Hmm... kissojen katselu näyttää olevan vaarallista puuhaa. Täytyy pysyä kaukana kissaloitsa, ettei vaan vahingossa itsekin hairahdu.

  VastaaPoista
 7. Kannattaa ehdottomasti välttää kissaloita, ellei halua lisäkissaa. :) Me voisimme myös lisätä kissanvälttämisohjeisiin, ettei kannata ottaa kissaa hoitoon. C tuli meille vain yhdeksi yöksi yökylään, muka. Siinö vaiheessa meillä ei ollut aavistustakaan, että ottaisimme ikinä mitään eläintä, saati että näin pian jo havittelisimme toista kissaa. Mutta onneksi C tuli, yllätyskissasta on ollut ja on niin paljon iloa!

  VastaaPoista
 8. Ja ai niin, kiitos onnitteluista herrasväki Mäykyselle!

  VastaaPoista