keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Kuumempaa kuin Koratiassa

Huh hellettä! Kuuma päivä on liikaa thaimaalaisillekin, he vain nukkuvat. Kävin aamulla molempien moukuloiden kanssa ulkona, ja sen jälkeen on poitsuille uni maittanut. Kissat pääsivät livahtamaan saunaan, jossa heidän ei ole periaatteessa lupa hengailla keskenään... Ilmeisesti saunan lattian aurinkoläikkä, viereisessä pesutilassa kuivumassa olevien pyykkien tuoma kosteus, lauteella hetkellisesti ollut vastapesty peitto ja juomatarjoilu (lue: kiulullinen vettä) olivat jotain aivan vastustamatonta - lämmin ja thaimaalaisen kostea mikroilmasto luksusmukavuuksilla! -sillä kumpikin asettui saunaan niin päättäväisesti, että annoin heidän jäädä sinne. Hempeämielisenä ja täysin tahdottomana kissanhoitajana annoin vielä lattialla köllivälle Totolle pyyhkeenkin päiväunialustaksi, että olisi mukava loikoilla. Siellä ne nyt ovat lojuneet tuntikausia, ihanan rauhallista.Iso ylhäällä ja Pieni alhaalla.

Ihmettelijöille tiedoksi, että tehdään täällä muutakin kuin nukutaan. Tänään ollaan siis esim. ulkoiltu ihan tuplakissan voimin. Siitä ei kuitenkaan saatu kuvamateriaalia, sillä on melko haasteellista ulkoiluttaa kahta karvaista, joista toisella on pitkä flexi ja toisella lyhyt hihna, lisäksi lyhythihnaisen valjaat ovat liian isot, joten valjastaja tarvitsee erikoistarkkailua. Jotenkin se sujui, kertaakaan en kompastunut hihnoihin. Toto-parka joutui viettämäään osan lenkistä sylissäni, sillä muuten emme olisi pysyneet ollenkaan Cisun vauhdissa. Yhteinen ulkoilu oli kuitenkin ilmeisen hauska kokemus. Tavanomaisen päivähepulin ja -taistelun sijasta pojat vain nuuhkivat toisiaan sisälle tultuaan ja menivät sitten saunapäikkäreille. Pitänee lisätä ulkoilua.

3 kommenttia:

 1. Meillä on täällä vanhassa paksuseinäisessä kivitalossa kohtuulisen viileää, mutta silti huomaa, että Mauno loikoilee enemmän ihan paljaalla lattialla eikä juurikaan tule syliin vapaaehtoisesti. Kesän lämpö tuntuu siis epyktiläisenkin elämässä. Juosta silti jaksaa...

  VastaaPoista
 2. Sama meininki täällä, eikä auta näitäkään thaimaan perimät ;D
  Kaveruksia varmasti harmittaa suunnattomasti, että meillä ei ole omaa saunaa... tuntuu olevan monen kissan suosikkipaikka - ja teillä kun vielä noin hienot luksusominaisuudetkin :)

  Hih, kyllä kahden kissan ulkoiluttamisessa ja kuvaamisessa tarttis aina sen kolme käsiparia ;D
  Tiedän hyvin elävästi mistä puhut :)

  VastaaPoista
 3. Niin, luulisi, ettei kuumalla huvita juosta. Mutta ei, juoksemisesta ja riehumisesta ei luovuta, kuumalla vaan sitten joutuu toipumaan eli köllimään kauemmin kuin kylmällä. :)

  VastaaPoista