maanantai 8. kesäkuuta 2009

Linnunpelätin

Meillä on jostain syystä ollut muutaman päivän ajan riesanamme hullu västäräkki. Se saapuu tasaisin väliajoin terassillemme, istuu grillin päälle ja kakkaa siihen ja alkaa sitten lennähdellä päin terassin ovea, uudelleen ja uudelleen. Kops kops. Hermot meinaavat mennä sekä ihmisiltä että kissalta.

Parin päivän kopsutuksen jälkeen päätimme, että C voisi pelotella häirikkölinnun tiehensä. Lähdimme valjastamaan terassiovesta ja saimmekin linnun lennähtämään tontin kauimmaiseen nurkkaan. C hiipi salaperäisesti keskelle pihaa kukkaruukun taakse ja lähti sitten saalistamaan. Tässä näette, miten se sujui. Välillä C muistaa, mitä on tekemissä, välillä vissiin saalistettiinkin muurahaisia ja oikeastaan kaiken päämääränä taisikin olla ruohon syöminen.

Heti kun menimme sisälle, lintu tuli takaisin terassille.

video

9 kommenttia:

 1. Mauno hämmentyi västäräkkiäänistä vallan eikä oikein tiennyt pitäisikö tulla koneen luokse vai tähystää ikkunasta. Päätyi sitten todennäköisyyslaskelmissaan tiirailemaan ikkunasta.

  VastaaPoista
 2. Sonja katseli innolla videota ja kuunteli kissan miukumista ja linnun sirkutusta.Sonja on innokas luontoohjelmien katselija.Mielenkiintoinen video:)

  VastaaPoista
 3. Heh, C itsekin hämmentyi äsken videon äänistä: heräsi torkuilta, poukkoili ympäriinsä, tuijotti konetta vihaisesti ja meni sitten katsomaan ikkunasta. Ei kannata sitten vissiin katsella videota äänien kera, kissat sekoavat, kun kotona on linnunlaulua.

  VastaaPoista
 4. C ei turhia viitsi stressata yhdestä sekopäätirpasta. Ei sitä kuitenkan kiinni saa, niin fiksumpaahan sitä on napostella ruohoa, joka ei ainakaan ota siipiä alleen.

  Villi arvaus, että sillä lintuparalla on pesä jossain lähistöllä ja se yrittää puolustaa sitä heijastukseltaan, joka näkyy terassinne ovessa... Jos heijastuksen saisi jollain opilla pois, niin ehkä hullu västäräkkikin muuttuisi vähemmän hulluksi. Tai jos ei, niin sitten sen täytyy olla oikeasti hiukan vinksahtanut.

  VastaaPoista
 5. Mäykynen: arvaus saattaa hyvinkin olla oikea, vaikka emme ole linnunpesää havainnutkaan. Silti rasittavaa käytöstä västäräkiltä. Voisi auttaa, jos laskisimme terassioven säleverhon alas, mutta sitä emme tee: säleverho kulkee ikkunan päällä ja sen alas laskeminen aiheuttaisi sen, että hullu kissa hyppisi ovea päin, kun haluaisi riuhtoa verhoa. Eli niin tai näin, joku eläin törmäilee oveen. Tai sitten pitää kokeilla, jos verhon laskeminen puoliväliin riittäisi...

  VastaaPoista
 6. Ihana video, C:llä oli kunnon meininki päällä metsästyskäkätyksineen :D Hauska kuulla herran höpinöitä.
  Täällä toinen kaveruksista heräsi C:n tarinointiin ja toinen alkoi vimmatusti kuopsuttamaan kaiutinta lintujen laulun tahdissa ;)

  Naureskelin tuolle teidän verhokompromissille - kissataloudessa kompromisseja joutuu tekemään normaalia useammin :D

  Omat edesmenneet seeprapeipponi menivät aivan sekaisin isommasta peilistä. Uros alkoi heti isottelemaan peilikuvalleen - tästä syystä peiliä esiteltiin vain harvakseltaan, lähinnä palvelusväen huvitukseksi :)

  Meitä ahdistelee varikset puistolenkillä. Koiranulkoiluttajat saavat olla ihan rauhassa, mutta kun me koitetaan rauhassa ulkoilla näiden petojen kanssa niin jo on rähisijät niskassa. Joudun heittelemään kivillä ja männynkävyillä ohi (en osuisi vaikka yrittäisinkin), että menisivät hieman kauemmas. Raskasta tämä citykissan elämä ;)

  VastaaPoista
 7. Kiva oli katsella Cisun tutkimusretkeä. :)

  VastaaPoista
 8. Miten olisi sellainen lintujen ikkunaapäinlentämisen estämiseen tarkoitettu haukkaprofiili? Jos se hullu västäräkkikin toteaisi, ettei oman hengen kustannuksella kannata toista pelotella. Tai että se haukka varmaan tekee siitä kilpailijasta selvää jälkeä.

  VastaaPoista
 9. Elämme toivossa, että hullu västäräkki on nyt joko viisastunut tai sitten pelästynyt terassioven ikkunasta tuijottavaa hurjaa kissapetoa: kopsutusta ei kuulunut ainakaan eilen aamulla/illalla. Jos kuuluu, pitää ottaa kaikki nämä vinkit käyttöön! :)
  Viime kesänä naapurin pihalla oli hullu fasaani, joka kävi parin päivän ajan noin 150 kertaa päivässä taistelemassa autonkyljestä heijastuvaa peilikuvaansa vastaan. Yhtäkkiä sekin hulluus vain loppui, joten kai noiden pienempien ja isompien tirppojen päässä jotain liikkuu, vaikkei aina uskoisi.

  VastaaPoista