keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Pala purtavaksi

Äy! Toton huudahdus ja parin sekunnin väläys siitä, mitä tapahtuu, kun Cisu ja Toto huomaavat, että kädessäni on kameran lisäksi heidän uusi suuri kiinnostuksenkohteensa, PrimaCatin kanakuutioherkkupussi. Niitä kuutioita voisi syödä aamusta iltaan, mutta ikävä kyllä ihmiset säännöstelevät herkuttelua. Kun näkee herkun, on syytä juosta ihmisen päälle ja pussin kimppuun. Äy!

video

Kananpalojen syöminen on aikamoista jyystämistä ja maiskuttamista. Totolla on paha tapa yrittää syödä Cisunkin herkut, olipa hän syönyt tai ei omansa sitä ennen. Tässä ensin Toton maiskutusta, sitten Cisun - ja sitten pitikin lopettaa taas kuvaaminen hyvin lyhyeen ja siirtää Toto pois Cisun kimpusta.

 video

Ei tämäkään oikein ääninäytteestä käy, mutta tulipa yksi huudahdus. Yleensä jo ruokakaapin avaaminen aiheuttaa pari äytä.

Taustalla näkyy Koratian sotkuinen keskus. Pojat olivat vähän kallistelleet taas taloaan ja muutenkin mm. laatikkosisustaneet päivän aikana.

12 kommenttia:

 1. ÄY! Me tunnistettiin heti toi kissakaverin ääneksi! ÄY! ÄY! Hei kaverit! ÄY!

  VastaaPoista
 2. ÄY! Tuo oli ihan niinkuin Raichun sanavaraston ääni, joka tarkoittaa "tyhmä mamma, mikset sä tajuu?!". Eli se vähän kovaäänisempi ja asteen surkeampi vaativa moukuna, kun ensin on kokeiltu tempuilla ja piippiippiippauksella saada tahtomansa läpi :D

  Vieläköhän minulla on jossain tallessa videoita joita olen joskus kuvannut Raichun huudosta.. voisi tehdä vastineen tähän teidän Koratian äänimaailma -teemaan ;)

  VastaaPoista
 3. Äy! Tuo on tosiaan kiihtyneempi ja vaativampi ÄY kuin se pieni äy-väy-piipitys, jolla esim. ruoan tai leikityksen vaatiminen aloitetaan. Herkkupussin tapauksessa Toto siirtyi kyllä suoraan Ä-ÄYY! Äkkiä nyt tänne herkkuja! -äy-tyyliin. :)

  Meillä koneelta kuuluvat toisten kissojen äänet kiinnostavat yleensä kovasti, mutta Toton äykiminen ei sitten kiinnostanutkaan yhtään. No, sitä kuulee livenäkin tuon tuosta, koko ajan yhä enemmän.

  VastaaPoista
 4. Minä en ole oikeen vieläkään löytänyt herkkupussia joka kelpaisi ihan jokaiselle viidelle. Kokeilempa tuota PrimaCattia seuraavaksi.
  Meillä meinataan hyökätä kimppuun kun otan kissanmintut esille!

  VastaaPoista
 5. ÄY - ÄY <3 Onpahan hyvää herkkua! Täytyy pitää mielessä jos vaikka Naukulassakin kokeiltaisiin!

  VastaaPoista
 6. Meillä syötäisiin Primacatin kanakuutioiden lisäksi rajattomasti sydämen muotoisia Tassu-herkkuraksuja. Ja totta, pieni kissa voi kissanminttuhimoissaan melkein hyökätä kimppuun ja kaataa aikuisen ihmisen!

  VastaaPoista
 7. Hieno klangi tuossa äyssä. Väijykää nyt vain sen äänittimenne kanssa, että saadaan lisää (n)äytteitä. :D

  VastaaPoista
 8. Yritämme saada näytteitä ja äytteitä! Niitä kaikkein puheliampia hetkiä on vaikea saada nauhalle, kun joko ei ole nauhoitusväline lähellä kun joku yhtäkkiä karjaisee tai sitten se juttelija esim. istuu sylissä ja vastaa ihmisen juttuihin. Olen liian kaino asentamaan kameraa dokumentoimaan minua lässyttämässä Cisulle ja Cisua kommentoimasta takaisin. :)

  VastaaPoista
 9. Hah, tuo herkkujen syönti näytti niin tutulta! Toto on ilmeisesti kuin meidän Iiro, joka hengittää ruokansa ja naminsa, ja yrittää sitten siirtyä Jaskan apajille. Cisu näytti hyvin jaskamaiselta syödessään, kun pudotti herkun suustaan ja katseli ympärilleen. Meidän Katten Jansson tekee ihan samalla tavalla! :D

  VastaaPoista
 10. Lefa, joo, juuri noin ne roolit menevät! :) Cisu syö hyvin hienostuneesti. Ottaa pieniä suupaloja, pureskelee huolellisesti, välillä vain istuskelee sulattelemassa ruokaa, hörppää vähän vettä. Sitten on Toto-ahmatti, joka äykyy ja tärisee kiihkosta ja imaisee ruokansa hetkessä ja on seuraavassa sekunnissa Cisun kupilla valmiina imuroimaan myös Cisun herkut. Usein käykin niin, että Cisu poistuu paikalta, koska hän ei halua ruokailla kärkkyvän hunsvotin kanssa.

  VastaaPoista
 11. Aivan sataprosenttisesti samanlaista kuin meillä! :D Iiro on hunsvotti, ja Jaska hienostunut nautiskelija! Jaskakin usein poistuu paikalta, ehkä juuri tuon kärkkyvän hunsvotin takia! :D

  VastaaPoista
 12. Hih, Lefa, ajattelin ensin ehdottaa, että vaihdetaanko kissoja niin että samanhenkiset olisivat samassa porukassa. Tarkemmin ajateltuna ajatus on kuitenkin kestämätön. Kyllähän ne hienostuneet varmaan ilahtuisivat hillitystä ruokailuseurasta, mutta hunsvotit eivät varmaan saisi syötyä ollenkaan kaikelta kärkkymiseltä. :D

  VastaaPoista