sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Minityömiehet

Minityömies Toto Tottendahl aina palveluksessanne. Kaipaatteko apua esimerkiksi minitiiliskivien ladonnassa? Täp täp, onnistuu kyllä!
Kuten tiedämme, kissat ovat hyvin avuliaita perheenjäseniä. En nyt äkkiseltään keksi oikeastaan mitään asiaa, johon Cisu ja Toto eivät haluaisi osallistua.

Onnekseen he ovat viime aikoina päässeet mukaan rakentamaan miniatyyrikasvihuonetta. Kuten arvata saattaa, ahkerat työmiehet ovat olleet kaikessa mahdollisessa mukana ja tietenkin tee työtäs huristen -asenteella. Ihmisestä on kiva, ettei kaikki ole oman harkinnan varassa, vaan tarkkasilmäinen ja -tassuinen kissakiipeli korjaa kyllä tilanteen, jos jokin tavara meinaa mennä väärään paikkaan tai minitiililattiasta tulla liian säntillinen ja tylsä. Toto oli niin kiinnostunut tiilien ladonnasta, että tunki koko päänsä sisään kasvihuoneeseen, joka kuitenkin oikeasti on vain parin pienen yrttiruukun kokoinen.

Cisu on kunnostautunut erityisesti minipihatöissä. Olin aluksi aivan varma, että minimaailma saa olla rauhassa, koska se oli sellaisella kirjahyllyn hyllyllä, jossa kissat eivät ikinä käy. Oli pakko muuttaa käsitystä, kun pieni, harmaa ja karvainen työmies paiskasi eräänä yönä minua minikokoisella lapiolla ja vaati, että alkaisin leikkiä minileikkejä hänen kanssaan. Kasvihuone siirrettiin uuteen paikkaan, ja siellä kukaan ei ole miniharavoinut. Ainakaan vielä.

7 kommenttia:

 1. Voi Toto, mikä ilme! :-D Keskittyneesti mittailee katseellaan työmaata. Oliivisilmineen <3
  Mutta eikös ole kiva, että kissat jakavat miniharrastuksen?! "Perheen yhteinen harrastus"

  VastaaPoista
 2. Todellakin perheen yhteinen harrastus ja vielä harrastus, johon Toto suhtautuu kovin vakavasti ja harkiten. :)

  VastaaPoista
 3. Totolla selkeästi TÄRKEÄ tehtävä! Toivottavasti lapio oli niin mini, ettei tullut kuhmua.

  VastaaPoista
 4. Ei sitä usein tiililattia suunnitella, niin kyllähän siinä pitää keskittyä. Lapio oli kyllä niin mini, ettei ollut hätää minityömiehestä eikä minusta, ainoastaan huolta lapiosta, mutta kyllä se selvisi hyvin muutamastakin minileikkikohtauksesta. Minilapio suussa kulkeva kehräävä minityömies on kyllä aika hauska ja suloinen, ehkä pitää ostaa Cisulle oma pienoislapio.

  VastaaPoista
 5. Sinun pojat on niin ahkeria pikkutouhuajia. Toivottavasti eivät menekään sinne kasvihuoneeseen haravoimaan tassuillaan. :D

  VastaaPoista
 6. Ihailen tuota tarmoanne järjestää kissoille yhä uutta virikettä. :D

  VastaaPoista
 7. Ahkeria ovat. Enemmän kuin kerran on tullut pohdittua, miten tuon energian saisi valjastettua hyötytarkoituksiin. Niin kauan kuin emme tiedä, ihmiset valjastavat energiansa siihen, että keksivät kissojakin kiinnostavia virikkeitä. Poikia kun ovat, erityisesti kaikki työkalut ja kädentaidot ovat Cisun ja Toton mieleen. :)

  VastaaPoista