torstai 3. helmikuuta 2011

Hyvikset ja pahikset

Saunassa on kivaa, mutta vain silloin, kun sieltä pääsee halutessaan pois.

Tai oikeastaan vain yksi hyvis ja kolme pahista, sellainen on meidän perhe. Se yksi hyvis on kuitenkin niin hyvä, että hänestä voidaan käyttää monikkomuotoa.

Pahiksia ovat ihmiset ja Cisu. Ihmiset ovat mm. ajattelemattomia ja huolimattomia, Cisu puolestaan välillä kovin kiivas, oikea känkkäränkkä. Autossa känkkäily on kaikkein voimakkaimmillaan, mutta kyllä me muut saamme kuulla kunniamme myös mm. siitä, jos Cisu ei pääse haluamallaan hetkellä ulos tai hänen esim. hänen tassujaan pestään.

Hyvis on tietysti Toto, tuo ystävällinen ja lempeä, maailman pitkämielisin olento. 

Jokin aika sitten Toto-poloinen joutui viettämään kokonaisen yön yksin saunassa ja kylpyhuoneessa suljetun oven takana. Ihmettelin kyllä yöllä, miksi Cisu herätteli minua ja huomasin, ettei Toto ole paikalla, mutta en uskonut Toton olevan pulassa, kun Cisu oli niin hyväntuulinen. Se omahyväinen ryökäle tunki kainalooni ja kehräsi koko yön, kun sai nauttia ekslusiivisesta laatuajasta.
Aamulla totuus paljastui: Totoa ei näy missään! Jos kyseessä olisi ollut Cisu, olisimme kuulleet kovaa huutoa ja yön vankeuden jälkeen kylppärin ovea olisi jo varmaan kynsitty. 

Mutta hyvikset eivät tee niin. Hyvikset istuvat kärsivällisesti ovensuussa ja säntäävät oven vihdoin avauduttua puskemaan ihmisten jalkoja. Hyvikset tulevat syliin ja painautuvat pieneen sykkyrään, kun ovat vihdoin oman porukkansa luona. Hyvikset hurisevat onnesta, kun pääsevät vapauteen.

Ihmiset eivät siis todellakaan kuulu tähän hyvisjoukkoon, kun ovat noin huolimattomia. Myöskään Cisu ei kuulu hyvien ryhmään, sillä hän alkoi heti sättiä veljeä katoamistempusta sekä verbaalisesti että fyysisesti.

Tottis ei provosoitunut tappelemaan, vaan asteli rauhallisesti ruokakupille eikä kantanut kaunaa kenellekään. Ihmeellisen anteeksiantavainen luonne, kun häntä oli kuitenkin selvästi pelottanut olla yksin kylppärissä. Hän oli tiputellut tavaroita varsin epätotomaisesti ja jopa kaatanut "kosmetiikkakärryn", johon kissat eivät yleensä edes koske. Myöhemmin päivällä Toto johdatti minut jotenkin hämmentyneenä kylppärissä olevan ison kukkaruukun luokse, koski tassulla multaa ja katsoi minua anteeksipyytävästi. Minusta oli vain hienoa, jos Toto oli pissannut multaan eikä lattialle tai vaikka puhtaiden pyykkien päälle! 

Onneksi Totolla on saunassa oma rakas vesikipponsa. Ja onneksi pahiksetkaan eivät ole aivan toivottomia. Tuon tapauksen jälkeen kylppärin ovi on ollut koko ajan auki.

9 kommenttia:

 1. Kaikkia ovia kannattaa pitää auki... Paitsi kuivikekäymäläni, hajusyistä ja muutenkin, sillä jos sen ovi on auki ei eteisestä pääse keittiöön. Pienenä Ransu tietysti oli livahtanut huomaamattani vessaan kun olin tulossa sieltä enkä huomannut sen vankeutta pitkään aikaan. Siksi vessan tapetti on vähän riekaleina, Ransu oli yrittänyt päästä pöntön päältä ikkunalle, mutta se oli kiinni.
  Musti sen sijaan osaa naukua erittäin kovaäänisesti, viimeksikin syksyllä, kun se jäi kellariin. Kumpikaan kissoistani ei kyllä mökötä! Cisumainen temperamentti on minulle vieras ja eksoottinen :-) Toto on ihana ja viisas!

  VastaaPoista
 2. Ai niin mökötys. Sen olinkin unohtanut. Sekin vielä. Mutta Toto on kyllä ihana ja viisas ja käsittämättömän HYVÄ. :)

  VastaaPoista
 3. Tottis on SUURI ja HIENO pikkuveli :) Voi vain kuvitella sen pörinän määrää minkä vapaus toi tullessansa :) !

  VastaaPoista
 4. Sydän sulaa. Onko muuten tuo ärhäkkyys Cisussa myötäsyntyistä? Meillä on havaittu muutosta luonteessa, kun lauma on saanut uuden pomon edellisen menehdyttyä.

  VastaaPoista
 5. Toto, sä oot jätkä meidän makuun!

  VastaaPoista
 6. Toto kiittää ihailevista kommenteista! Hänellä alkaa olla paljon ystäviä. :)

  Cisu ei ole oikeastaan ärhäkkä ainakaan aggressiivisessa mielessä, mutta kylläkin kovaääninen ja -tahtoinen, sille päälle sattuessaan melko vaativainen tyyppi. Ja kyllä, temperamentti on hänessä ihan myötäsyntyistä - ja Toton myötä onneksi tasoittunut! Ennen Totoa meitä odotti kotona jatkuvasti kiljuva ja meissä kirjaimellisesti roikkuva kissa, mutta Toton seura on poistanut tämän. Välillä ajtatelemme, kuinka vihaiseksi ja hankalaksi tai, vielä pahempaa, apaattiseksi Cisu olisi voinut tulla ilman pikkuveljen seuraa. :( Onneksi siis on Toto, hän on tärkeä monellakin tavalla! Ja kun Cisu oli ollut pentueensa villein ja Toto rauhallisin ja temperamentit ovat säilyneet aikuisinakin, heistä on tullut hyvä ja hauska kombinaatio.

  VastaaPoista
 7. Kerropas, miten tuohon kuvan kehyksen sisään saa kuvatekstin? Näyttää kivalta.

  VastaaPoista
 8. Ruusu, anteeksi, unohdin vastata tähän aiemmin! Kun olen lisännyt kuvan, Blogger tarjoaa vaihtoehtoja kuvakoon muuttamiseen, kuvan siirtämiseen ja myös kuvatekstin lisäämiseen. Jos lisää kuvatekstin, tulee kuvan ympärille myös tuollainen hento kehys. Muistaakseni Bloggerin työkaluissa oli eri kehysvaihtoehtojakin... Ja mulla on siis käytössä Bloggerin uusi, nyt ei enää kyllä kovin tuore, bloginpäivitystyökalu, blogimallin nimi on Simple. Toivottavasti tästä vastauksesta oli jotain iloa tai apua!

  VastaaPoista