perjantai 6. toukokuuta 2011

Uusi ruokavalio, uudet kujeet

Cisu tuntuu heti ymmärtäneen, että hänellä on nyt uusi dieetti.

Olen jo jonkin aikaa ihmetellyt, miksi keittiössä olevassa yrttiasetelmassa kaikki muut yrtit voivat hyvin, mutta punabasilika repsottaa. Eilen aamulla yllätin Cisun syömässä sitä! Kun hän huomasi minut, hän kiiruhti heti omalle hyvin repsottavalle rukolaruukulleen (ruoanlaitosta jäi jokin aika sitten rukolaa ja Cisu omi sen itselleen). Nyt mennään rehulinjalla.

Niin ja märkäruokaakin pitää suosia, senkin Cisu tietää. Hän oli eilisen aikana siirtänyt omatoimisesti kaksi rakasta raksukippokulkustaan Toton märkäruokakuppiin! Märkäruoka on nyt meille se tärkeä juttu, kulkunen olkoon siitä merkkinä.

Dieetti on aiheuttanut heti myös muita muutoksia. Aamuyöstä saimme huomata, että meilläkin asuu normaaleja kissoja. Cisu ja Totohan ovat olleet siitä poikkeuksellisia, että he nukkuvat yleensä pidemmät yöunet kuin ihmiset eivätkä koskaan herättele vaatimaan ruokaa. Paitsi että tänään aamuyöllä nälkäinen ja naukuva Toto käveli ees taas naamani päällä, kunnes nousin klo 4.40 antamaan ekan satsista päivän ruoka-annoksesta. Kissat söivät vähäsen ja tulivat takaisin nukkumaan. Jee, meillä onkin mennyt helposti ilman yöherätyksiä ja ruokavaatimuksia, kun ainakin vettä ja vähän raksuja on ollut aina tarjolla. Ilmeisesti ei riitä, että yöllä saa nauttia vettä, basilikaa ja rukolaa. 

9 kommenttia:

 1. Voi Cisu! Epäilen kyllä vahvasti, että Cisu on sekä kuullut, että myös ymmärtänyt puheenne lääkärissä! Eipä tuota kulkusten siirtoa muuten oikein millään voi selittää!

  VastaaPoista
 2. Juu ei. Jos tulee nälkä niin sitten on nälkä ja asiaan täytyy saada hoitoa. Mustinkin talvi- (ja kesä- ...) masua voisi tosiaan pienentää öinen dieetti, mutta voi sitä Ransun nenäänpuremista sitten! Kokeiltu on... Nenäni oli sen kokeilun jälkeen hyvin punainen.
  Cisu, hienoa, teillä asuu nerokissa! Rehut ja kulkuset. Kyllä se on ihmeellinen! :-)

  VastaaPoista
 3. Miau. Tuli vaan mieleeni että kissahan on yöeläin, saalistaa ja syö öisin, eikö?
  Meilläkin kolme kissaa ja kaikilla omat tapansa, Koratin näköinen Risto poikamme on myös yöraksu syöjä. Päivän "pääateria" raakaa porsaansydäntä tai porsaanliha suikaleita ovat hänen herkkujaan. Muut syövät niitä pitkin hampain ja mieluummin vetävät Shebaa, nam.
  Toivottavasti teitä ei nyt jatkossa herätetä klo 4.40!
  - Risto pullistuu aina talvisin ja kesäisin hoikistuu. Hauskaa tuo kulkusten siirtäminen. Ristolla tapana viedä hiusten kuminauharinkula (lempilelunsa) vesikuppiin! Jota tapaa hienohelmaneitimme balineesi selvästi paheksuu...

  VastaaPoista
 4. Voi pieniä yöherättäjiä. Meillä Petja syö pääsääntöisesti ruokansa öisin. Raksuja voi syöpötellä päivisinkin, mutta liha maistuu parhaiten öisin.

  VastaaPoista
 5. Naukulan Mamma, olen varma, että Cisu on kuunnellut ja ymmärtänyt kaiken!

  Saila, hui, en ajatellutkaan, että yöpaasto voi saada tuollaisia ilmenemismuotoja. Mieluummin naaman yli vain kävellään, eikä pureskella sitä. Toivottavasti Toto ei saa vaikutteita Ransulta.

  Viivi ja Hanna, meillä syödään pääsääntöisesti aamuisin ja iltaisin. Joka tapauksessa ajattelimme, että yöpaasto on parempi kuin päiväpaasto, sillä ajoittain ihmisten työpäivät venähtävät ja Cisu ja Toto ovat silloin jo ruokakuppienkin ääressä odottaessan vähän pahastuneita, miten heidät on hylätty. Jos olisivat vielä ilman ruokaa, niin... Yöpaasto on lyhyempi kuin päiväpaasto. Lisäksi Cisu ja Toto tosiaan noudattavat pitkälti ihmisten unirytmiä. Uskon tai ainakin toivon, että he noudattavat sitä jatkossakin, kunhan oppivat, että kannattaa tankata päiväsaikaan ja varsinkin illlalla, kun yöllä ei ole enää tarjoilua.

  VastaaPoista
 6. Voi fiksua ja ymmärtäväistä Cisulaista <3 Toivottavasti herrat tottuvat yösyöpöttelemättömyyteensä pian. Unna lähettää tukiterveisiä, että pärjää hänkin vain raksupallon iltaraksuilla yönsä, eikä ole siihen kuollut.

  VastaaPoista
 7. Basilika on pop! Meillä myös Eppu syö basilikaa.

  VastaaPoista
 8. Miten muiden kissat syö noin monipuolisesti vihreitä. Meillä ei syödä edes ihmisten kasvattamia ruohoja, muut kissat herkuttelee yrteillä. Aika vaativa ja hienostunut maku kisulla.

  VastaaPoista
 9. Ella, kiitos Unnan tukiterveisistä, mutta meillä ei raksupallotella ainakaan öisin. Raksupallossa on mukana viehkeä aito hiiren ääni (joka aluksi pelotti Cisua!), sitä ei kaivata öisin. Cisu ja Toto saanevat kuitenkin lohtua ajatuksesta, että helppoa ei ole muillakaan, kun ihmiset ovat ruokakaapin valtiaita.

  Sitruuna, ei voi olla totta, että basilika maistuu Epullekin! :) Kissojen uusi kausiherkku, tämän kevään trendikasvis?

  Saara, ei meilläkään ole aiemmin tykätty kuin kissan- ja ulkoruohosta, mutta mikä lie yrtti- ja rehuvillitys nyt on. Cisu on tosiaan vaativa ja hienostunut, sillä eilen hän söi myös salaattia. Lisäksi huomasimme, että sitruunamelissasta on salaperäisesti kadonnut puolikas lehti. :D

  VastaaPoista