tiistai 31. toukokuuta 2011

Maalaisidylli


Eilen illalla olin innostunut: aurinko paistoi ja heinikossa hiipivät hopeaturkit olivat kauniita katsella. Ajattelin, että saan kivoja kuvia Cisusta, joka suuntasi heinikkoon tutkimaan siellä olevaa liuskekivilavaa.  Kehuin Cisua oikeaksi maalaiskissaksi, kun hän poseerasi voikukkien seassa.


Cisu mittaili lavaa lupaavasti katsellaan ja ajattelin, että pian saadaan kiipeilykuva.


Niin saatiinkin, mutta aivan erilainen. Toto oli huomannut, että pihalle oli saapunut eilen jättimäinen keko vastalannoitettua ja sen mukaisesti tuoksahtavaa multaa. Ehdin havaita, että Toto kuopii multaa...


ja siinä samassa hän oli multakeon päällä! Spontaani reaktioni oli huudahtaa: "Senkin kakanhajuinen maalaiskatti!" Onneksi meillä ei ole juurikaan naapureita eikä se usein kaivattu kissa-asiamieskään ollut lähistöllä.


Joko Tottis piti hevostallin hajusta tai sitten häntä kauhistutti liikkua upottavalla alustalla. Niin tai näin, hän istui keon huipulle ja päätti, ettei tule sieltä hyvällä eikä pahalla. Ei auttanut muuta kuin kömpiä hajukekoon itsekin ja noukkia Toto syliin.

Multakeikan jälkeen yritin kävelyttää Totoa heinikossa ja nurmikolla, jotta mullanrippeet tippuisivat pois tassuista ja turkkikin tuoksuisi lannan sijasta ruoholta. Vaan eipä Toto tietenkään suostunut. Hän tepasteli uudelle muurille ja jäi siihen mököttämään. Mä en haise! (Eikä se onneksi haissutkaan.)

Varsinainen maalaisidylli. Ja kattia kanssa.

8 kommenttia:

 1. Hmph. Kyllä kissa osaa itsensä pitää puhtaana, ei siihen tarvitse palvelijoiden puuttua. Jotain yksityisyyttä. Hitsi noi ihmiset jaksaa joskus hössöttää.
  MUSTI

  Mä tuoksun usein ihanasti ojalta, ja tuoreilta myyriltä! Sen hienoutta ei aina tajuta. Viime kesänä, kun ihana Nelli-neito oli naapurissa, menin vokottelemaan sitä ojanpohjan lisäksi lehmänlannalta tuoksuen. Ihmiset ei sitäkään tajunneet. Hö, se oli Maajussille morsian!
  RANSU

  VastaaPoista
 2. No niin.. Toto siis yritti vain muuttua muikean tuoksuiseksi maajussiksi. :D Tänään hän yritti taas, mutta olin varautunut. Cisuakin kiinnosti multakeko kovasti, mutta hän tyytyi kaivamaan sen alaosaa vimmatusti: kekoa kiertää nyt Cisun kuopima polku.

  Tänään Cisu sitten kiipesi kivien päälle, mutta kamera ei ollut mukana.

  Ja kattia kanssa sillekin, aina pitäisi olla dokumentointivalmiudessa!

  VastaaPoista
 3. Kyllähän maalla pitää edes vähän lannalta tuoksua, muutenhan luullaan ihan citykissaksi!

  VastaaPoista
 4. Ei pelkoa, että meillä olisi citykissoja!

  Naureskelin eilen työkaverille, että työmatkalla oleva mies on ihan ulkona meidän touhuista, kun meilasi ja kyseli, että ei kai kukaan mennyt multakasaan. Sitten huomasin, että siinä lukikin, että ei kai kukaan mennyt HUKKAAN kasaan. Oletusarvo siis oli, että joku siellä kuitenkin mönki. Työkaveri miehen ilahtuneen tiedosta, että ainoastaan Cisu EI ole kömpinyt lantamullassa. :D

  VastaaPoista
 5. Tervetuloo meitin lokiin syntskäbileisiin!

  VastaaPoista
 6. Kuvahakuna "maalaisidylli" - tuloksena ihanan Tottiksen kattia kanssa -poseeraus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, kiitos kommentista! Se on naurattanut minua jo monet kerrat. Maalaisidylli-haulla kuka tahansa olettaa saavansa nähdäkseen kuvia lantakeossa viihtyvästä thaimaalaiskissasta. ;)

   Poista