tiistai 3. toukokuuta 2011

Tien päällä

Huom! Postaus sisältää koratin ääninäytteen.

Vappuna ihmiset pitivät kovaa mekkalaa siitä, että kissat olivat hiljaa. Kukaan ei ollut koskaan todistanut yhtä kauniskäytöksistä automatkailua Cisulta ja Totolta, sitä piti sitten päivitellä mennen tullen mökkimatkalla.
Matka kestää kolmisen tuntia suuntaansa ja yleensä ainakin Cisu on käyttänyt nuo tunnit huutaen. Nyt hän oli hyvin iloinen, että juuri ennen reissuun lähtöä mies palasi työmatkalta. Kun koko meidän sakki kömpi isäni auton takapenkille, Cisu kömpi heti miehen syliin.
Saan matkata iskän sylissä, niin käyttäydyn kiltisti.
Ei tämä nyt sittenkään niin hullua ole tämä autoilu.
Taidan ottaa pienet torkut.
Toto oli joko minun sylissäni tai kölli takapenkillä. Välillä Cisu tuli köllimään hänen kanssaan. Pojilla on siis valjaat ja niihin kiinnitetty turvavyöpätkä, suoraan koiratarvikeosastolta. Lisäksi pojilla on autossa vessa, jota Cisu käyttikin kummallakin automatkalla. Ruokaa tai juomaa he eivät koskaan ole suostuneet nauttimaan autossa.

Paluumatkalla Toto yritti kovasti kaapia ja kuopia takapenkillä ollutta vilttiä. Ihmettelimme, mistä on kyse, kunnes muistin, että Toto on usein ollut autossa peiton alla. Käärin hänet pieneksi huopapötkyläksi ja hän oli kiltisti koko loppumatkan.

Cisu havahtui melkein kotipihalla, että apua, hän on ollut kaksi ajomatkaa ihan hipihiljaa. Muodon vuoksi hän esitti, miten hän yleensä autossa käyttäytyy.

video
Jostain syystä hiljaiset automatkat tuntuivat paljon nopeammilta ja helpommilta kuin normaalit kiljumismatkat. Joskus Cisu on huutanut niin paljon, että Totokin on hermostunut siihen ja tuhissut ja mulkoillut vihaisesti, että ole nyt edes hetki hiljaa.

19 kommenttia:

 1. Komeaa laulantaa! Ymmärrän kyllä sen, ettei noin komeaa laulantaa halua koko kolmea tuntia kuunnella!

  VastaaPoista
 2. Aika äänekästä :-D Selvästi korkeampi sävellaji kuin Mustilla, joka myös moukuu paikoin paljonkin mutta ei onneksi koskaan kolmea tuntia putkeen - joskus kyllä menee puoli tuntia Mustin aarioita kuunnellessa.
  Ransu juoksi ääninäytteen alettua huolissaan olohuoneesta tähän keittiön pöydälle ja tunki heti pussailemaan, kai se oli sitten huolissaan jos minulla on täällä koneella joku salarakas (äänekäs ja tyytymätön sellainen).
  Cisu on söpö sylimatkustaja <3
  Ja Toto huopapötkylä <3

  VastaaPoista
 3. Naukulan Mamma, ikävä kyllä Cisu laulaa jos häntä laulattaa! Jos ihmiset ovat yrittäneet ignoorata hänen huutelunsa autossa, hän on aina alkanut huutaa vain kahta kauheammin. Toivottavasti tämä uusi hiljaisuus ei ollut vain yhden reissun erikoisuus.

  Saila, ihan Ransua varten postauksen alussa olisikin varoitus oudoista äänistä! ;) Musti ja Ransu reissaavat sen verran useammin, että ehkä Musti tottuneena autoilijana voi tyytyä vain puolen tunnin huutokonserttiin. Onneksi Toto ei huuda yhtä paljon eikä kovaa kuin Cisu.

  VastaaPoista
 4. Cisu, mä ymmärrän sua! Mäkin aina laulan autos eikä sitä arvosteta yhtään. Meijän matka mummolaan kestää vaan 45 minsaa, muuten mul ois kurkku ihan käheenä.

  VastaaPoista
 5. Wilma, mulla onkin usein aika käheä ja uupunut olo autoilun jälkeen. En tajua, miksi pitää ajaa autolla ja vielä tunneleissa. Tunnelit on kaikkein kauheimpia paikkoja!

  VastaaPoista
 6. Niissä tunneleissa minunkin pojat hermostuu, tai Ransu siis havahtuu torkuiltaan, mutta Musti alkaa rapistella korissaan ja purnata.

  VastaaPoista
 7. Onpa Cisulla komia ääni! Kun laitoin näytteen pyörimään, niin mun burmaneidit säpsähtivät ja alkoivat etsiskellä äänen kohdetta. Emo Fia ei ollut moksiskaan, pikkuisen korva heilahti vain...

  VastaaPoista
 8. Saila, kun niitä tunneleita suunniteltiin, rakennettiin ja testailtiin pitkään ja hartaasti, kukaan ei ajatellut länsirannikolle matkaavia kissoja. :(

  Kaija, hui, toivottavasti neidit toipuvat pian järkytyksestä! Emot ovat vissiin jo tottuneet kaikenlaisiin huudahteluihin. :)

  VastaaPoista
 9. Huh, onneksi Cisu havahtui ennen kotipihaa, olisi ollut kamalaa, jos hän olisi huomannut vasta matkan päätyttyä, että jäi laulamatta! Ehti vielä korjata virheen.

  VastaaPoista
 10. Täällä kolme kissaa etsii sitä, mistä tuo ääni lähti. :D

  VastaaPoista
 11. Cisulla on melko korkea ja napakka lauluääni. Joskus radiossa kuulin jostain laulustyylistä käytettävän sanaa "puristeinen" ja juuri sellaiselta tuo minusta kuulostaa (tietenkään tietämättä, mitä se puristeinen laulu oikeasti olisi). Unna-neiti muuten moukuu Cisua matalammin, jos on noin Vakavaa Asiaa, mutta arkisin vain sirkuttaa ja kujertelee hupsusti.

  Toivottavasti Cisu ymmärtää, että laulutähden on säästeltävä ääntään, ja seuraavallakin autoreissulla selviätte vain vähäisellä laulannalla! :D

  VastaaPoista
 12. Sitruuna, Cisu ei vissiin oikein kuunnellut ihmisiä autossa, sillä ihmiset puhuivat melkein koko kolme tuntia siitä, että Cisu on niin hiljainen. Onneksi Cisu havahtui laulamaan, olisi voinut imago kärsiä muuten pahasti!

  Hanna, toivottavasti autokoratin huuto ei liikaa järkyttänyt kotikoratien mielenrauhaa! :D

  Ella, Cisu huutaa tosiaan kovaa, korkealta ja napakasti. En tiedä, mitä puristeinen laulutyyli tarkoittaa, mutta voi hyvinkin olla juuri tuollaista. :D Toto laulaa vielä korkeammalta, inisee vain. Meidän pojat eivät ole kovin miehekkäitä. Halutessaan ne osaavat sentään murista matalasti, mutta sitä ääntä ei kuulla kuin pari kertaa vuodessa.

  Voin kuvitella, miten hauskaa on Unnan sirkutus ja kujertelu! :)

  VastaaPoista
 13. No niin, saatiinhan sitä näytettä, kun kärsivällisesti odotettiin. Kiitämme palvelevaa blogia. :D

  VastaaPoista
 14. Hei Anonyymi - kanta-anonyymi, oletan? Vieläkään ei tullut kumeaa ulvomista nauhalle, mutta kenties senkin aika joskus koittaa. Olin valmistautunut nauhoittaamaan oikein pahanlaatuista autokiljumista jo alkumatkasta ja hämmästys oli suuri, kun tämä loppumatkan melko iisi kiljahtelu oli ainoa nauhoitussaalis. :D

  VastaaPoista
 15. Kanta-anonyymipä hyvinkin4. toukokuuta 2011 klo 17.00

  Olisiko ollut esiintymisjännitystä? Jos ei kumeaa ulvontaa, niin varsin herttaiset kuvat saitte matkalta saaliiksi. Niitä on rauhoittavaa katsella. Mistähän muuten tuo tunnelikammo juontaa? :D

  VastaaPoista
 16. Hei kanta-anonyymi! Vaikea kuvitella, mutta voihan olla, että Cisua ujostutti. ;) Luulin ensin, että tunneleissa häiritsee vain (etenkin pimeään vuodenaikaan) valojen välkkyminen, mutta sitten eräs tuttava sanoi, että hänelläkin menevät korvat lukkoon tunneileissa, niin että sekin saattaa olla syynä kissojen tunnelivihaan.

  VastaaPoista
 17. Noinhan sen on oltava. Muistin juuri, että minullakin menee korvat lukkoon joissakin tunneleissa. Sylihoito auton takapenkillä ilmeisesti auttaisi. :D

  VastaaPoista
 18. Anonyymi, ei sitten muuta kuin äkkiä jonkun syliin, kun tunnelikuurous seuraavan kerran uhkaa. :) Ilmeisesti kuitenkaan mikä tahansa syli ei kelpaa, sillä silloin kuin minä olen ollut ainoa sylittäjä takapenkillä, Cisu on huutanut suoraa kurkkua kaikki tunneleissa-ajot. Toivottavasti löydät luotettavan sylin. :)

  VastaaPoista