sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Kukkaispoika ja ojatarkastaja


Näin keväisin on kiva viedä Cisu ja Toto ulkoilemaan tontinrajan tuolla puolen olevalle niitylle ja sen takana olemaan metsään. Pitää nauttia lyhyestä heinikosta niin kauan kuin se ei ole ihan kissankorkuista - ja silloin se on luultavasti punkkistakin.

Tässä kuvia eilisestä. Cisu on kukkaislapsi: hän kuljeskelee ees taas ja pysähtelee välillä nuuhkimaan valkovuokkoa tai haukkaamaan heinää. Pääasia on kuitenkin liike, jonnekin pitää olla koko ajan menossa.

 Cisu: Toto, tuutko säkin?
 Cisu: No mitä sä jahkailet?

Toto: Tuun, tuun!

Totostakin on kiva jolkotella ulkona, mutta vielä kivempaa on tonkia maata. Eilenkin hän löysi sellaisen sittisontiaisen, etten edes halua tietää, mikä se oli.

Oja on Toton lempipaikka. Aina välillä pitää mennä sen ääreen kyttäämään, jos näkisi vaikka sisiliskon; ojanpohjalta myös naapurin edesmennyt kissaherra ilmestyi aika ajoin kuono veressä ja milloin mikäkin saalis suusta roikkuen - ja hyvin polleana, totta kai.
 Ei löytynyt mitään. Ojatarkastaja siirtyy oman pihan puolelle.

7 kommenttia:

 1. Ihana tuo viimeinen kuva! :-DDDD Voi että miten lennokas ote!
  Onkohan luonteet sitten suunnilleen näin: Cisu on touhottaja, ikuisesti kiireinen ja Toto enemmänkin leppoisa downshiftaaja, joka nauttii elämän pienistä asioista. Ihmisenä Cisu asuisi ehkä kaupungissa ja olisi mielellään töissä jossakin hektisessä paikassa, kun taas Toto polttelisi piippua kuistin keinutuolissa.

  VastaaPoista
 2. Vau, onpa komea pyllyn kaari viimeisessä kuvassa :) ja niin lennokas hyppy! On teillä kivaa siellä kun on mahdollisuus seikkailuihin!

  VastaaPoista
 3. Saila, juuri noin se menee. Cisu voisi olla patisteleva projektipäällikkö tms., kuitenkin jotain kiireistä, kaupunkilaista ja trendikästä. Toto voisi sitten olla filosofi tai verkkainen puutarhuri tai mieluiten vain taivaanrannanmaalari. Olemme usein naureskelleet, että isona Cisusta tulee sellainen sitkeä, kuivahtanut, vähän kärttyinen käppänä (tämä oli aikana ennen Cisun talvimahaa) vanhana, Totosta taas lempeästä huriseva uuninpankolla köllivä, mukavia turiseva vaari. Aika näyttää. :)

  Naukulan Mamma, yritin kyllä kuvata koko kissan, mutta kenties Toto halusi näyttää vain parhaimman puolensa. Eihän sitä tiedä, jos vaikka joku ihana kissatyttö ihastuisi herkkupeppu-Totoon...

  VastaaPoista
 4. Heh, onpa tosiaan lennokas pylly! Kyllä eläinlääkäri on ollut oikeassa todetessaan Toton lihaksikkaaksi.

  Mahtavat seikkailumaastot teillä siellä. Me Unnan kanssa seikkailimme jälleen parvekkeella, mutta onneksi sekin on tyttösestä vielä huomattavan jännittävää :)

  VastaaPoista
 5. Voi kyllä käy kateeksi tällaisella arkajalkakissojen omistajalla. Eka kuva on <3

  VastaaPoista
 6. Sitä on kynnetty maastoa kovin notkean ja terheän näköisinä. Värityskin sointuu nappiin. :D

  VastaaPoista
 7. Toto kiittää huomiosta. :) Kannatti loikata, niin sai heti lihaskehuja. Hän painottaa, että loikkisi enemmänkin, jos ei olisi aina hihnaa ja sen perässä tulevaa köntystä hidasteena.

  VastaaPoista