torstai 5. toukokuuta 2011

Tavoitteena bikinikunto

Toinen näistä makkaroista sisältää liikaa rasvaa.

Tähän on tultu: Cisu, joka joutui meille tultuaan käymään laihuutensa ja syömättömyytensä takia lääkärissä, sai eilen samalta lääkäriltä kehotuksen ryhtyä laihdutuskuurille tai ainakin painotarkkailuun.

Veljekset kävivät eilen yhdessä vuositarkastuksessa ja -rokotuksessa. Totoa hieman arvelutti lääkäriin saapuminen ja hän tervehti odotushuoneessa ollutta vierasta kissaa ulvahdellen, mutta muuten pojat olivat varsin kiltisti sekä odotustilassa että lääkärinkäsittelyssä. Cisu tosin jouduttiin kaivamaan kopasta aika paljon voimaa käyttäen, mutta kumpikin antoi lääkärin kopeloida itseään miten vain, eikä piikityskään aiheuttanut vihaisia reaktioita. Kuulemma hyväkäytöksisiä poikia, kun eivät edes yrittäneet karata tutkimuspöydältä.

Ensin sinne pöydälle joutui Toto. Hän sai kehuja: hyvät hampaat, lihaksikas kroppa, yhteistyökykyinen luonne, erinomainen turkki. Piikki kankkuun ja seuraava potilas pöydälle.

Ikä ei tule yksin. Cisulla havaittiin heti hieman hammaskiveä ja hetken Cisun mahaa löllyteltyään lääkäri esitti myös arvion: "Tämä kaveri on ollut ruoka-aikaan kotona." Niin on, kyllä ihmisetkin olivat jo huomanneet pikkuisen puikulan muuttumisen rotevammaksi kissaherraksi. Iän piikkiin tuo tukevoituminenkin meni. Kyseessä ei ole kuulemma se, että ruokavalio olisi huono, mutta kastraattiherrat nyt vain tuppaavat syömään liikaa, etenkin Cisun tapaiset, jotka raksuttaa pupeltavat pitkin päivää eivätkä suosi Toton tavoin märkäruokaa ja kunnollisia kerta-annoksia.

Mikä siis avuksi? Koska ruokavalio on sinänsä kunnossa, ruoan määrää pitää vähentää. Meillä ei enää syödä mitään öisin. Ensimmäisen yön perusteella siitä ei ole muuta haittaa kuin se, että Cisu saattaa raksujen syömisen sijasta viettää yön tunteja leikkimällä raksukiposta aina löytyvällä aarteellaan, kulkusella. Tottis joutuu tässä nyt vähän syyttä sijaiskärsijäksi, mutta ehkä se on pidemmän päälle hyvä. Ehkei Totolle tule eunukinpötsiä.
Pojat saivat reippauden ja yhteistyöhalukkuuden lisäksi kiitosta myös ulkoiluharrastuksestaan. Nyt Cisulla onkin entistä parempi syy esittää U-huutoa. Ulkoiluhan on mitä parhain tapa päästä ihannemittoihin. Tai ainakin estää suurmitat; ei Cisu vielä kovin pulska ole, mutta ei sitä pientä talvipömppää pidä varjellakaan.

10 kommenttia:

 1. Bikini vai ehkä uikkarit kuitenkin? Toivotaan että kunto löytyy!

  VastaaPoista
 2. Luulen, että Cisu aikoo nakuilla, vaikka bikinikuntoon pääsisikin. :)

  VastaaPoista
 3. Cisulle kieltämättä sopisivat vanhanmalliset punaraidalliset miesten haalarimalliset uikkarit :-D
  Se on jännä, miten on vaikea huomata että luikerosta tulee punkero (no ei nyt Cisu sentään): mulla kävi Mustin kanssa samoin, kun ensin olin vuosia huolestunut siitä että se aina väisti jos joku muu tuli syömään, ja kaikki muut söivät sen ruuat ja sitten yllättäen sillä olikin iso maha! Musti tykkää kyllä edelleen ruokarauhasta eikä useinkaan syö Ransun kanssa samaan aikaan, vaan väistää jos Ransu tulee kupille.
  Siinä saa sitten itsekin kuntoilua kun pitää ulkoiluttaa Cisua ahkerasti!

  VastaaPoista
 4. Oi, Cisun PITÄÄ saada tuollaiset uikkarit. Ja Toton myös. Herrasmiestyyliä harmaaherroille. :)

  Se on kyllä outoa, miten ruokaa väistelevästä, ruokaarauhaa vaativasta närppijästä kasvaa pötkylä (no, ei Mustikaan sellainen ole). Salapötkylöitymistä. Sitten taas Toto oli pienenä pullero pallero, mutta nyt atleettinen ja solakka. Toivottavasti hän nyt sentään pysyy sellaisena, niin ensi keväänä kumpikin poitsu saa vain kehuja. Olisi myös suotavaa (lue: helmpomaa), että pojilla olisi samanlainen ruokavalio jatkossakin.

  VastaaPoista
 5. Onnea ja jaksamista Cisulle timmiin kuntoon pääsyssä :) Ulkoilu auttaa! Toisaalta kissa, jolle ruoka maistuu on huomattavasti mukavampi kuin kissa, jonka kanssa saa jatkuvasti olla huolissaan riittävästä ravinnonsaannista.

  VastaaPoista
 6. Ella, Cisun kanssa on koettu molemmat. :) Se tosiaan joutui aluksi syömättömyyden takia lääkäriin, mutta kun mitään ei löytynyt, lääkäri sanoi, että vika on varmaan vain korvien välissä (muuttostressi). Cisu otti tämän ilmeisesti itseensä, koska kotiin palattuaan meni heti ruokakupille. :D Vielä viime syksyyn asti Cisu oli ihan puikula, mutta sitten alkoi ruoka maittaa. Täytyy toivoa, että hän on taas kuunnellut lääkäriä ja näyttää, että häntä ei saa haukkua läskiksi. Ehkä Cisu sen takia karkaileekin niin innolla ja juoksee pitkin kalliosta rinnettä, että saa vähän liikuntaa? Siinä saa tosiaan, kuten Saila sanoikin, ihmisetkin hyvää harjoittelua. Kaikki muut paitsi Toto voisivat aloittaa Kesäksi rantakuntoon -projektiin meillä.

  No, ei lääkärikään Cisua onneksi ihan norsuna pitänyt, ja pian Cisu onkin taas varmaan hiiren kokoinen. ;)

  VastaaPoista
 7. Karvakelmit ruokailevat raksunsa tätä nykyä raksupallosta, vinkki taisi tulla taannoin jostain Korvalehdestä. Silti Iiro söisi niin paljon, että osa raksuista on päätetty korvata light-versioilla. Ja silti Iiro on taas päässyt paksuuntumaan!

  VastaaPoista
 8. Hyvä, että Cisu on innokas liikkuja ja ulkoilija niin siinä saa masukin kyytiä. :) Cisulla kun ei ole isoa talvimasua niin pienempikin talvimasu kannattaa sulatella pois. Sanoo muhkeamman talvimasun omaavan kissan emäntä. :D Tsemppiä projektiin! :)

  VastaaPoista
 9. ÖISIN??! Oottekste kaverit saanu syödä öisin?! Voi miten ihana koti! Me halutaan muuttaa teille! .. tai siis hetkinen, ei enää. Mutta jos ois aikakone.

  Voi juku, toiset saa syödä öisin ja toisilla on buffet ja jotkut raukat *byyh!* saa ruokaa vain kahdesti päivässä.

  VastaaPoista
 10. Kiitos kannustuksesta!

  Lefa, hyvä vinkki, ehkä meilläkin voidaan siirtyä raksupalloiluun, jos muu ei auta. Nyt lääkäri sanoi, ettei tarvitse siirtyä light-raksuihin, koska kastraatit syövät usein liikaa mitä tahansa ruokaa, jos sitä vain on tarjolla yli kulutustarpeen. Meillä on kyllä raksupallo, mutta se ei ole koskaan kiinnostanut poikia yhtään. Katellaan...

  Sirpa ja Kollo, joo, kesäisin Cisu käy ihan koiramaisesti ulkoilulenkeillä, joten eiköhän pötsi saa kyytiä. Sitten ensi syksynä ja talvena varotaan, ettei se palaa. ;)

  Musta ja Harmaa, joo, joillakin on ollut niin hyvä palvelu, että aina voi syödä. Toto ei ole koskaan syönyt paljon raksuja ja Cisu oli ennen hyvin tarkka, ettei syö liikaa. Ajat ovat muuttuneet. :( Meilläkin varmaan kaivataan aikakonetta!

  Kahden ruokailun tahtiin meillä ei sentään vielä jouduttu, vaan raksuja on tarjolla päivisin ja märkistä tulee tuttuun tapaan aamuin illoin. Raksut vaan sitten piilotetaan yöksi ja ehkä iltapalamärkiksen jämätkin, toistaiseksi niiden on annettu olla yön yli kipossa.

  VastaaPoista