torstai 24. maaliskuuta 2011

Viilentävät valjaat

Kyllä kissa kiven löytää. 
Terassin vieressä olevasta kivikkomaasta on paljastunut jo yksi kivi. 
Sinne siis!


Ensi kesänä meillä juostaan haavin kanssa pitkin peltoja ja pyydystellään kissoja. Tai sitten meille rakennetaan tuulikaappi. Siltä on alkanut tuntua.

Ei voi olla totta, että Cisu ja Toto haluavat karata lumihankeen, mutta he haluavat. Yleensä vasta loppukesästä on saanut varoa innokkaita ulkoilijoita, jotka loikkaavat vauhdilla ulos, kun kotiin palaava ihminen vähän raottaa ulko-ovea, mutta nyt sitä tapahtuu jo tässä vaiheessa vuottakin, jee.

Eilen kuulin kotiin palatessani innostuneen selostuksen, kuinka meidän perheen pojat olivat ulkoilleet yhdessä. Karvapojat olivat karanneet, kun vähemmän karvainen oli tullut töistä. Ensin karvaiset olivat yrittäneet kiivetä ikkunalaudalle, vaikka sen edessä oli lumikinos. Olivat vähän mätkähdelleet lumeenkin, mutta ei haitannut. Sitten karvaiset olivat kuulemma "tykänneet kauheasti auton päällä istumisesta".  Cisu ja Toto eivät suinkaan olleet loikanneet sinne itse, vaan mies oli nostanut heidät, koska siellä viihdytään kuulemma kesälläkin. Kuulemma Cisu ja Toto ovat automiehiä...

Voi voi.  Ollaan me kyllä jo valjasteluakin kokeiltu, mutta siihen taas sää tuntui olevan yllättäen aivan liian kylmä. Cisu hyppäsi syliini ja toivoi, että saa ulkoilla avustettuna. Sitten kävelin Cisu sylissä Toton johdattaman matkan yhdeltä ulko-ovelta toiselle. Ainakin kuusi metriä ulkoiltiin.

Ilmeisesti pojilla on liian kylmäät valjaat, kun niiden kanssa ei kykene ulkoilemaan, mutta ilman niitä jopa autoilemaan. Siitä huolimatta aiomme pysyä tiukkana, nakuna ei ulkoilla. (Paitsi ehkä salaa miesten kesken auton päällä.)

5 kommenttia:

 1. Nyt on pakko olla "vitsikäs" ja kysyä, että kaikki kolme talouden miestäkö ne siellä auton päällä salaa naukuilevat ;) ? Saattaisit hämmästyä kotiin mennessäsi jos näin olisi ;) !

  VastaaPoista
 2. Unnakin saa valjaista välittömästi vilunväristyksiä. Mikä hyytävä pukine! Onneksi neiti ei yritäkään omatoimiulkoilla, sillä tuota höpsöä pelkuriraukkaa ei enää kiinni saisi naku-ulkoilulta (mikä loistava termi!).

  VastaaPoista
 3. Johan selkis sekin arvoitus! Olenkin aina ihmetellyt miksi valjaat ovat muka niin epämukavia... :D

  VastaaPoista
 4. Villapaitaa valjaiden alle vain, niin jo luulisi tarkenevan! Meillä ei kyllä tareta vielä pitkään aikaan, ollaan kaikki ihan vilukissoja. Tuulikaappia kannatan silti kovasti, ei meillä pärjättäisi ilman sitä :)

  VastaaPoista
 5. Naukulan Mamma, en ihmettelisi. Välillä heillä on kaikenlaisia Pojat on poikia -henkisiä päähänpistoja. :)

  Ella, meillä valjaat aiheuttavat kesällä kiljumista, pomppimista ja hurinaa, koska ne tietävät ulkoilua, mutta ilmeisesti talvella kaikki on toisin. Meidän nakut saa kyllä helposti kiinni talvella (paitsi jos piiloutuvat auton alle), mutta karkailu ei ole silti yhtään suotaavaa. Vaan miten opetat sen noille kovakalloille?

  Meei, täysin aukoton tämä teoria ei ole, ks. yllä oleva kesähuomio. :)

  Luolaleijona, villikset ovat teon tai ainakin suunnittelun alla, mutta ei kyllä ajateltu, että niitä tarvittaisiin vielä pitkään aikaan. Ja lähinnä pojilta tuntuu puuttuvan huopatossut, sen verran tassuja ravistellaan lumessa! Meille tarvittaisiin varmaan tuplatuulikaappi joka ovelle. :D

  VastaaPoista