maanantai 21. maaliskuuta 2011

Tassulit kaivautuvat

Unna Tuutikki Penninraha on sitä mieltä, etteivät söpöimmätkään tuutulit kaivaudu. Koratiassa ei tavata tuutuleita, vaan sen sijaan tassuleita (Söpöyz harmaus kuorsimus), jotka kaivautuvat majaansa oikein mielellään.


Kaksi tassulia iltapäivänokosilla.

Eilen tassuleiden kanssa kaivautui myös videokamera. Tässä videossa ei ole mitään nähtävää, mutta sitäkin enemmän kuunneltavaa. Nupit kaakkoon, kohinan ja räminän seassa kuuluu yhden tassulin hurina ja toisen uninen tuhina!

video

Tassulit ovat hieman harkitsemattomia nukkujia. Kun päiväunimajasta roikkuu yli laidan kissan korva, ihmisen ei tee mieli sörkkiä sitä. Sen sijaan uninen tassurykelmä on aivan vastustamaton. Sitä on ihan pakko mennä hiplaamaan ja kuiskailemaan sille hassuja juttuja. Koratiassa tunnetaan myös kameran kanssa liikkuva ja kissoille lässyttävä bloginpitäjä (Blogistus sekopäistys maksimus).

Bloginpitäjän puolustukseksi on sanottava, että näin hienot tassut kietoutuvat hyvin helposti ihmisen ympärille. Moni tassuleihin tutustunut on oikein toivonut, että pääsisi tassulin palvelijaksi ja ystäväksi.


12 kommenttia:

 1. Tuutuleita tunnollisesti tutkinut tutkimusryhmä ei ollut toistaiseksi tunnustanut tunneleiden tekoa tuutuleille tyypilliseksi tavaksi. Viihtyisissä huvimajainkaltaisissa rakennelmissa ja linnoituksissa tuutulit sitten viettävätkin aikaansa mieluusti.

  Tassulit vaikuttavat kerrassaan tuttavallisilta ja tyytyväisiltä tutijoilta :) Tassunpohjakuvat <3

  VastaaPoista
 2. Tuutulientutkimusryhmä taitaa t-kirjaimen! Ja tuutulit mitä ilmeisimmin taitavat elämästä nauttimisen, kuten tassulitkin. Kunpa ihmiset taitaisivat kutistumisen. Siellä sitä sitten vaan nukkuisi tuutulin tai tassulin kainalossa majassa kaiket päivät. <3

  VastaaPoista
 3. Ihana tassut! :)
  T: Sirpa, joka ei malta olla silittelemättä kissan tassuja :D

  VastaaPoista
 4. :D Tuutulit ja Tassulit :D Sitä paitsi noiden tassulien polkuanturathan näiden kuvien perusteella sointuvat hyvin uuden perheenjäsenen Konin väritykseen :D Puuttuisi kuulkaas iso osa ihmiselämän hauskuudesta jos ei olisi teihin kaikkiin näiden ihanien ja hulvattomien blogien kautta tutustunut :) KIITOS!

  VastaaPoista
 5. Voi miten hienot tassuanturat! Kuin pavut :-D Paputassut!
  Ihana ääni tuosta piilomajasta kuului, oli sellaista viidakkotunnelmaa, melkein odotti kuulevansa papukaijan (huom. PAPUkaijan) rääkäisyn jostakin latvasta.

  VastaaPoista
 6. Sirpa, onneksi ainakin meidän tassuliinien tassuja saa silittää ja puristella ja nuuhkiakin ihan vapaasti. :)

  Naukulan Mamma, kiitos kommentista ja kiitos itsellesi! :) Kehtaanko edes tunnustaa, mutta maanantai-illan uupumuksessa tuli ihan ilonkyynel silmään kun luin kommenttisi. Mutta niin se on, minäkin usein ajattelen ällistyneenä ja kauhistuneena, että joskus ei ollut kissoja, blogia ja blogiystäviä. Onneksi nyt on!! Ja totta, tarkka huomio, että Koni sointuu kissantassuun.

  Saila, meidän papuvarpaat kyllä rääkyvätkin, ei kuten papukaijat vaan papuvarvaskoratit. (kumpikaan ääni, kaijan tai koratin, ei ole kovin kaunis) Onneksi eivät sentään harrasta rääkymistä unissaan.

  VastaaPoista
 7. Paavo taitaa kuulua tassuleihin, koska kaivautuu mielellään... mihinköhän luokkaan kuuluvat mieluiten korkealla ja pehmeällä alustalla nukkuvat kissat? ;)

  VastaaPoista
 8. Paavo on selvästi tassuli, mutta Harmi on kentien korkuli? Tai pehmuli?

  VastaaPoista
 9. Muistaessani viimein: linkitin Koratian Tuutusen basaarin listalle. Toivottavasti ei haittaa :)

  VastaaPoista
 10. Ella, toki Koratiaa saa linkittää. Kiitos linkityksestä!

  VastaaPoista
 11. Mmmm nam, silkkitassuja! *sili-sili*

  VastaaPoista
 12. Zepa, HUR, kiitos silistä!

  VastaaPoista