sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Rakastettava kepulikatti


Mitä upein tunnustuspalkinto on lähtenyt kiertämään kissablogimaailmaa, kiitos Wilma Ilona Naukulan (eli Cisun kaukorrrrakkauden!) hienon sydäntaideteoksen ja Unna Tuutikki Penninrahan innovatiivisuuden ja aktiivisuuden. Kiitämme sydämellisesti palkinnosta!


Tämän palkinnon säännöt ovat seuraavat:
Tunnustuksen saajien tulee ystävänkirjamaisesti tunnustaa, millä tavoin on rakastettava kepulikatti. Kuvatodistusaineiston esittely on suotavaa soveltuvin osin samoin kuin tunnustuksen eteenpäin luovuttaminenkin.
 
Kysymykset:
 
Rakastettava kepulikatti/-katit
Koratian maan kuninkaat, itämaanprinssit Cisu ja Toto alias Tottis Tottendahl


Valvomme tiluksiamme talvellakin (30 sekuntia/ulkoilukerta).

Inhokkiruoka
Molemmat: kaikki kala ja kaikki pateet. Piparkakku.

Herkullisin kielletty ruoka
Cisu: Ihmisten hiukset, suoraan päästä lipoen nautittuna.

Toto: Vihreät kuulat, vaan ei ne makeiset vaan oliivit ja viinirypäleet.


Paras kielletty leikkikalu
Cisu: Ihmisten vaatteet. Jos niistä roikkuu nauhoja, on niiden perässä ihana pomppia. Vaatteita voi myös raahata ympäriinsä ja käyttää omiin tarkoituksiinsa, kuten kissanpetinä. Tykkään myös keittiön alasokkelista.

Toto: Ihmisten varpaat. Mutta kun ne vaan maistuu parhaalta just aamulla!


En varmasti aikonut haukata varvasta. Mä oon ihan rauhallinen. Mua nukuttaa kauheasti, siksi mä tulin sänkyyn!
 Kamalin hoitotoimenpide ja kuinka sitä välttelen
Cisu: Mutaisten tassujen pesu. Ulvon niin, että se kuuluu Thaimaahan asti. Inhoan myös sitä, jos joku (=Toto tai emäntä) näkee minun nauttivan kynsienleikkuusta. Alan heti ulkoa, irvistellä ja sätkyttää, jos jään kiinni siitä, että vietän miesten manikyyrihetkeä.


Kierin ainakin 27 kertaa päivässä huutaen lattialla, koska en kestä enää sekuntiakaan ilman mammaa ja sen rapsuttavaa kättä. En kuitenkaan IKINÄ alkaisi niin pehmoksi, että antaisin sen katsoa, miten mun kynsiä leikataan.
Toto: Harjaaminen. Tai nautin siitä kyllä, jos sekin pysyy miesten juttuna. Jos mamma yrittää harjata, menen ihan littanaksi ja kiemurtelen äkkiä pakoon. Miksi se ei ikinä tajua, ettei naisten pidä sotkeentua kauneudenhoitoon?

Mittavin tihutyöni
Cisu: No, äh... no ootte te sen kuullutkin: ihmisten sänkyyn pissaaminen.

Toto: Erään koristelampaan raatelu ensimmäisellä mökkireissullani. Sen jälkeen en ole lampaita nähnytkään, sillä kaikki koristeet piilotetaan aina kun minä Suurpeto ja HURja raatelija saavun paikalle. Ai niin, olen raadellut myös lampaantaljaa ja tuhonnut oliivipuun taimen kotona. Ja tappanut päästäisiä jopa ajatuksen voimalla!

Kuinka saan ihmisten jakamattoman huomion
Cisu ja Toto: Eilen me saatiin ainakin mamma tosi nopeasti hereille! Se nukkui kyljellään ja me aseteltiin kengännauha sen pään päälle. Sitten me tuijotettiin sitä kumpikin omasta suunnasta ja se havahtui tosi vikkelään, kun se pelkästi, että me loikataan sen pään kimppuun! Oikeasti me ei ikinä tehtäisi niin, me ei koskaan uskalleta ottaa leluja ihmisten pään päältä, sitä on kokeiltu. Me ollaan villejä mutta kilttejä ja kunnioittavia.

Viattomin ilmeeni


Cisu:Siirrämme palkinnon eteenpäin Paavolle ja Harmille, joilla ei ole vaikeuksia asua samassa taloudessa lampaantaljan kanssa.

12 kommenttia:

 1. Kiitos. :) Ei mennytkään kovin kauan vastaamiseen, kyllä tuota kepulikuva-aineistoa noilta kiipeleiltä sen verran löytyi!

  VastaaPoista
 2. Ajattelinkin, että saattaisi löytyä! Niin mainiot jutut ja kuvat :) !

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka ihana!!! Olen onnellinen, että aloin kissablogisi lukijaksi, koska nautin siitä että näitä päivityksiä tulee usein ja olen jotenkin Toton ja Cisun arjessa mukana. Kyllästymiseen asti jauhan tätä, mutta ihanan nokkelia ja touhukkaita ovat!

  VastaaPoista
 4. Kiitos tosi mukavasta kommentista, Hanna! Cisu ja Toto ovat tosiaan aika puuhakasta sorttia, niin kerrottavaakin riittää. Olen hyvin iloinen, että ryhdyin dokumentoimaan koratialaisten seikkailuja, sillä tavoin ne pysyvät itselläkin paremmin mielessä ja saa jakaa kissa-asioita muiden kissaihmisten kanssa. On ihanaa, että Petja on päässyt vakivieraaksi sinun kirjablogiisi! :)

  VastaaPoista
 5. Oivallisia vastauksia, kyllä Koratian ruhtinaat ovat selvästi tunnustuksensa ansainneet! :)

  VastaaPoista
 6. Ja Unna Tuutikki kirjureineen ansaitsevat kyllä kiitoksen hyvästä ideasta. Kepuloinnista voi tulla oikea hitti blogikissojen keskuudessa. Toivotaan ainakin! :)

  VastaaPoista
 7. Hihi, ihania paljastuksia ja kuvia! Toton uninen sänkyyntulo on tosi vakuuttava... ihan alkaa nukuttaa... hoh hoijaa ;-)

  VastaaPoista
 8. Suuret kiitokset tunnustuksesta! :)

  Mutta MITÄ? Ettekö te tykkää edes seidistä? Se on meidän lempiruokaa <3

  VastaaPoista
 9. Blogger on nyt ryhtynyt varsinaiseksi suurkepuliksi, sillä se on pimittänyt ainakin yhden Ellan kommentin! Siitä tuli tieto sähköpostiini, mutta ainakaan toistaiseksi sitä ei näy netissä. Toivotaan, että Blogger ymmärtää pian, ettei sitä kehuta kepuliksi, vaan katteja.

  Saila, Toto on usein hyvin vakuuttava. Hän vain vähän loikoilee sängyssä... ja kas, varvas löytyy kissan kidasta.

  Paavo ja Harmi, olkaa hyvät! Meillä ei edes seiti ole päässyt suosioon, vaikka sitä on ostettu varta vasten kissoille. En pidä siitä itsekään, joten puhun siitä usein ylimielisesti "meillä tuollaista eivät syö edes kissat" (ihan tyhmä juttu kyllä, oikea muoto olisi tietysti edes ihmiset).

  VastaaPoista
 10. Niin :-D KANNATTAISI kyllä kiinnittää huomiota tervejärkiseen kielenkäyttöön ennen kuin valkotakkisten armada tulee ja vie.

  Hitsi, blogger on kepuloinut viime aikoina pimittämällä monen blogin pikkukuvat blogiluettelosta, esim. mulle kävi näin (siis sekä onalle blogilleni että mun blogissa olevalle luettelolle muiden blogeista - niistä puuttui uusimpien juttujen kuvat). Mahd. roskapostikommentit menee bloggerin kommentit>roskapostit -kansioon, josta ne pitää joko klikata ei-roskaksi rai deletoida (varmaan tiesit jo tämän, mutta kertaan silti varmuudeksi koska olen itse blondi).

  Toto on NIIIIN ihana! Mulla ei ole ollut varpaiden pureskelijaa sitten Viljon ♥ Niinpä olisi ihana kokea jokus Toton lempeä varvaspurenta ♥ Niinku, voisiks lainata Totoa mulle? Ai et? No...
  Mutta ei Viljonkaan pureskelu ollut muuta kuin tooosi hellää huomionosoitusta, hei! Ymmärrystä kehiin!

  VastaaPoista
 11. Saila, sulla vasta kepulimainen Blogger onkin. Ei yhtään rakastettava tosin. Eikö se tajua, että bloggarit ovat siitä riippuvaisia, sen pitää toimia AINA.

  Toto on niin ihana, ettei sitä raaskita lainata. Mutta voit tulla meille yökylään ja toivoa, että Toto haukkaa varpaasta. Jos hän on oikein innostunut, hän kietoutuu ensin jalkasi ympärille, ettei makoisat varpaat vain pääse karkuun.

  Ransun nenäpurenta vasta rakkaudenosoitus varmaan onkin! Ei kuitenkaan kauheasti harmita, ettei meillä tunneta sellaista rakkaudenlajia ollenkaan. ;)

  VastaaPoista