tiistai 29. maaliskuuta 2011

Kaappikukkulan kuningas


Sunnuntai-iltapäivän rauha rikkoutui äkillisesti, kun Cisu singahti kumeasti ulvoen olohuoneen vitriinikaapin päälle. Kukaan ei ollut koskaan nähnyt ko. kaapin päällä kissaa, mutta Cisun vauhdista päätellen tämä ei ollut ensimmäinen kaappikeikka. Vähän vauhtia, ponnahdus viereiselle nojatuolille ja sieltä suoraan kaapin päälle. Ja siellä kurottautuminen kohti kattoa. Miten rohkea ja taitava kissa!

Toto meni Cisun tempauksesta aivan sekaisin. Hän huusi kiihtymyksestä suoraa huutoa: Äyyy....Ei voi olla totta, että toi pääsi tonne ja mä en osaa hypätä perässä! Ei voi olla totta! Iiiiiii!

 Väy, MÄY! Tuu heti alas!

Mutta ei se tullut. Se istui kaapin päällä tyytyväisenä myhäillen.
Kirjatkaa kansiin ja merkitkää historiankirjoihin: Ja niin Koratian kuningas valloitti vitriinivuoren.
Koratian varakunkkua otti todellakin päähän tuollainen poukkoilu. Hän jupisi hiljaa itsekseen, että jonain päivänä hänkin osaisi hypätä korkealle. Vielä korkeammalle kuin isoveli. Vielä hän näyttäisi Cisulle, muulle Koratian väelle ja koko maailmalle!


P.S. Tästä lisähuomautuksesta edes Koratian varakunkku ei kyllä pitäisi, mutta ei Cisun loikka kyllä ollut mitään Minnin singahteluun verrattuna.

16 kommenttia:

 1. Korkean loikan Cisu teki, seuraavaksi sitten vain ovien päälle ;-). Minni olisi ikionnellinen noin korkeasta vitriinikaapista, sitähän ei saisi sieltä pois.

  VastaaPoista
 2. Itsekin ihailin tässä eräänä päivänä Minnin seikkailuja yläilmoissa!
  Voi Totoa, söpöläinen! Ei se miehekkyys ole korkeudesta kiinni...
  Niin, oliko tämä SE kaappi jonka päälle laitoit "kissan ulottumattomiin" minikasvihuoneprojektisi?

  VastaaPoista
 3. Äh. Melkii Wilma aina hyppää korkeemmalle. Mut ei välitetä, ollaan vaan HURmaavia ja sithä meil on viel nää omat parfyymijutut. Hih!

  VastaaPoista
 4. Mistä näitä liitäjiä ja kiipeilijöitä oikein sikiää? Mindy alkaa jo miettiä, ollaanko tässä ollenkaan samaa lajia kun ei pääse lähellekään tuollaisia huippusuorituksia.

  VastaaPoista
 5. Toto, älä välitä! Ite en hypi ollenkaan, vaan pelkästään aina kiipeen ylöspäin. Ei oo turvallista tommonen loikkiminen. Aattele, jos yks kerta ei oiskaan kaapissa kattoo ja putois vaan? Mun Vappu-täti tosin hyppii noin, mut se onki ihan hurja.

  Terkuin Unna Tuutikki

  VastaaPoista
 6. Kiitos kannustuksesta! Harmi, etten mä lukenut ihanan kannustavia viestejä ajoissa, vaan yritin sitten katkerana hypätä liesituulettimen päälle. Se on sellainen kaareva, liukas kupu... Mätkähdin mahalleni maahan kuin joku iso rukkanen ja vielä raavin kupua matkalla. Mun emännnän kunniaksi on sanottava, että se hillitsi itsensä eikä nauranut mulle eikä edes lohduttanut, vaan leikki, ettei se huomannut mun kömmähdystä.

  Helmi, ei välitetä vaikka asutaan hullujen hyppijien kanssa! Ja Mindy ja Ella, hyvä tietää, ettette tekään hypi. Viisaat ei pompi! (paitsi liesituulettin päälle)

  VastaaPoista
 7. *täysin vakavalla naamalla* Voi, ihana Toto Tottis Totteli Tottis. Kyllä me susta niin tykätään.

  VastaaPoista
 8. Hei
  eiks koratit osaa hypätä?
  mun kaikki maatiaiskissat hyppivät, ja kaikkialle.
  jos eivät heti pääse, niin parin päivän harjoituksen jälkeen...huh!

  VastaaPoista
 9. Naukulan Mamma. Kiitos. *Vakavalla naamalla* Musta on syytäkin tykätä, olen tosi ystävällinen ja kiva. Välillä vähän hassu, mutta niin kai muutkin kissat ovat.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi, no kyllähän ainakin Cisu osaa pomppia. Usein Cisu pomppii ihan vain Totoa ärsyttääkseen tai ihmisille näyttääkseen (ja on tuohtunut, jos joku vieras ei ymmärrä esim. vessassa ollessaan ihailla kylppärin kaapin päällä taiteilevaa ylvästä kissaa). Toto on kunnostautunut yllättävillä pompputempauksilla, mm. singahtamalla yhtäkkiä ryijyyn roikkumaan katonrajaan),mutta yleisesti ottaen Toto on paljon varovaisempi hyppijä kuin Cisu.

  VastaaPoista
 11. Niin ne on veljekset kuin meidän pojat. Mauno kiitää korkeuksissa ja Paksu-Eppu vaan katselee alhaalta, että en mä olis halunnutkaan tonne...

  VastaaPoista
 12. Sitruuna, meillä on vähän vielä pikkuveljellä treenaamista tuon cool-asenteen kanssa. Toto näyttää usein siltä, että mäkin olisin kyllä halunnut tonne... Pikkuveljien osa on rankka, ainakin vähemmän pomppivien pikkuveljien.

  VastaaPoista
 13. Kanta-anonyymi täällä erotuksena tuosta edeltävästä vaatii nauhoituksia kumeista ulvonnoista ja muusta äänimaailmasta. :D

  VastaaPoista
 14. Ennakkotietoa kanta-anonyymille: nyt ei ole uusia ääninäytteitä, mutta ensi viikolla voi hyvinki tulla, kun Cisun ja Toton sihteeri lomailee ja voi vaania heitä paremmin kuin viime päivinä, jolloin hän ei ole juuri kotiin ehtinytkään.

  Tänään saimme kuulla huutoa ja uikutusta vain siksi, että minä katsoin lintutelkkari-ikkunasta. Kauhea parku alkoi: siellä voi olla se lintu! Ei siellä ollut, mutta Toto asettui odottamaan lintua ikkunalle. Hän näytti aivan pidättävän hengitystäänkin ja välillä kiihkon puistatus kulki hänen lävitseen: se lintu voi pian tulla!

  VastaaPoista
 15. Ooo, hienoa kuulla, että Totokin hyppelee.
  Ymmärrän täysin kissojen turhautumisen, jos vieras ei wc:ssä asioidessaan ymmärrä kehua peilikaapin päällä keekoilevaa karvakasaa - sehän on supeshöy juuri vieraalle, varsiniin kahdella kissalla!

  Me halutaan kanssa kuulla lisää maukuteatteria, vaikka lintuteleviisiosta!

  VastaaPoista
 16. Jos Toto osaisi kirjoittaa, hän vielä lisäisi, että hyppelemisen lisäksi hän juttelee enemmän kuin koskaan ennen ja jopa komentelee ihmisiä sujuvasti. Lisäksi hän noutaa leluja ja karkailee innokkaammin kuin Cisu. Toton kevät on hyvin reipas!

  VastaaPoista