sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Kissakirjasto esittelyssä

Jälleen ristiinmainostuksen aika: kirjablogiin on ilmestynyt esittelyjuttu kissakaunokirjallisuuskokoelmastani.

4 kommenttia:

 1. Kävin kirjaston puolella, mutta kanta-anonyymin tavoilleni uskollisena palaan tänne kommentoimaan Pekka Töpöhäntiä. Suosittelen koko sarjan lukemista alkaen Pekan lapsuudesta ja nuoruudesta, sitten seurusteluyrityksistä ja monenlaisista seikkailuista sekä aikuisuudesta perheenperustamisineen. Tietysti kyseessä on kasvukertomus enemmän tai vähemmän tiiviissä kaupunginomaisessa yhteisössä, mutta kyllä sarja on kiinnostava kissakuvauksenakin ja valottaa kissojen elämästä sitä puolta, mistä me ihmiset oman rajoittuneisuutemme tähden vähemmän tiedämme.

  Käpylän kirjastossa (Helsingissä) vieraili muuten aikoinaan muuan kissa silloin tällöin, mutta remontin myötä sekin lienee joutunut etsimään luettavansa jostain toisaalta. :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kanta-anonyymi! Kommenttisi on kyllä hyvä ja perusteltu. Sait nyt minut nimittäin vakuuttumaan, että kissakirjojen kerääjällä on oltava KOKO Pekka Töpöhäntä -sarja ja se pitää lukea aikajärjestyksessä. Aloin heti haaveilla, että tuon sarjan voisi haalia kasaan kesään mennessä ja viettää sitten kissamaisen loman. Kurnauskis, kiitos hyvästä ideasta!

  Saavatkohan kissat enää vieraila missään kirjastossa? Taannoinhan nousi kauhea äläkkä, kun muutamaan kirjastoon sai tuoda koiran, se uhkasi kovasti allergisten terveyttä. Mitenkään allergiaa väheksymättä (olenhan itsekin allerginen jopa kissoille), niin kyllä niitä eläimettömiä kirjastojakin riittää. Harva on niin allerginen, ettei voisi piipahtaa missään samassa tilassa eläimen kanssa.

  Meni vähän sivuraiteille. ;)

  VastaaPoista
 3. Siinä saa ehkä antikvariaatteja hetkisen jos toisenkin koluta, jos tai kun haluaa kasaan koko Pekka Töpöhäntä -sarjan. Mutta kyllä se kannattaa. Aikuisena olen huomannut, että niissä on paljon sellaista, mitä ei lapsena ymmärtänyt. Lisäksi kissaihmiset ymmärtävät, kuinka kaikessa "tavallisuudessaan" Pekka on hyvin epätavallinen ja persoonallinen - kuten jokainen kissa on.

  Kissat taitavat vähät välittää kieltokylteistä. Ainakin Käpylässä kissa livahti hyllyille kirjoja tutkimaan ihan kissamaisen itsenäisesti. :D

  VastaaPoista
 4. Koko P.T.-sarja olisi kyllä komea osa kissakirjakokoelmaa! Yritän haalia sen. Onneksi nettiantikat on keksitty, niistä haaliminen käy helpommin kuin liikkeitä koluamalla.

  Voin erittäin hyvin kuvitella kirjojen seassa puikkelehtivan kirjastokissan. Meilläkin on ollut tänään päiväsaikaan sellaisia kotona, sillä karvainen tassu jos toinenkin oli selvästi käynyt hieman järjestelemässä kirjahyllyä.

  VastaaPoista