tiistai 22. maaliskuuta 2011

Televisio-ohjelmien ikärajat


Kysymys kissanomistajille: missä iässä teidän kissat ovat saaneet katsoa vapaasti lintutelevisiota?

Meillä koitti onnenaika muutama viikko sitten, kun linnut vihdoin löysivät talipalloautomaattimme. Tai ainakin luulimme, että kyseessä on onnenaika, mutta tänään aloimme epäillä, että ehkä Cisu ja Toto ovat vielä liian nuoria katsomaan lintutelkkarin lähetystä. Se kun pistää itkemään, parkumaan ja tärisemään – ja tietenkin myös käkättämään holtittomasti. Ja jos lintuohjelmaa ei näykään, ulvotaan pettymyksestä. Onkohan kyseessä liian rankka ohjelma parivuotiaille, kun aiheuttaa tuollaista järkytystä ja riippuvaisuutta?

Tänään minäkin kurkkasin lintutelkkarin suuntaan ikkunasta vähän kyyryssä asennossa. Toto katsoi minua ensin hämmästyneenä, mutta alkoi sitten hurista: "Nyt toikin on oppinut, miten lintutelkkaria kuuluu katsoa, kyyryssä salaperäisesti yhä lähemmäs hiipien!" Ihan täysin oppinut en ole, sillä en alkanut käkättää enkä vapista, vaikka ruokailevan talitintin näinkin.

15 kommenttia:

 1. Siitäpä saisikin hauskan videon tähän blogiin kun kyyristelisit ja käkättäisit lintulaudan edessä. :D
  Meillä asustaa puolestaan kerrostalokyttääjä.

  VastaaPoista
 2. Meillä noita ikärajoja on kamalan vaikea valvoa ja aasettaa, kun vaikka kissat on suht samanikäisiä, niin kaikki käyttäytyvät hyvin eritavoin. Pienimmästä eli Martta-neidistä on kuitenkin havaittavissa kohtalaisia täristysoireita lintutelkkaria katsellessa eli olisiko se tuollaiselle reilu 1vuotiaalle liian jännittävää.

  Ehkäpä teillä oireet johtuvat uutuuden viehätyksestä ja helpottuvat ajan myötä?

  VastaaPoista
 3. Unna kuuluu MTV-sukupolveen: mikään ei järkytä ;D Kerrostalokyttääjäkissaa ovat tosin lintuvieraat piristäneet viimeaikoina erityisesti, sillä parvekkeemme naapurissa rakentaa harakkapesäänsä. Harakalle korkeintaan käkätetään sisustusvinkkejä.

  VastaaPoista
 4. Täytyy sanoa, etten muista noita ikäjuttuja. Meillä ei ehkä ihan noin villiinnytä, vaikka kyllä tiput hännänpään nykimistä ja suupielten pakkoliikkeitä aiheuttavatkin.
  Vähän aikaa sitten Musti oli lempipaikallaan jääkaapin päällä, josta näkee pihan parhaaseen lintuvaahteraan, missä myös ruokintapaikat sijaitsevat. Sitten Mustille tuli kauhea kiire päästä ulos, se suorastaan vinkui! Katsoin ikkunasta, kun se juoksi suoraan kaivon vierelle, joka näkyy samaisesta ikkunasta. Siellä se tutki pitkään maata ja partioi edelleen kaivon kannella. Ei tästä voi muuta johtopäätöstä vetää kuin että myyräkausi on alkanut!

  VastaaPoista
 5. Meillä on pikkulinnut sallittu ihan kaiken ikäisille, oravien katseluun taas tarvitaan henkilökunnan valvova silmä ja isompia lintuja täytyy sensuroida, ettei vallan painajaisia tule! Kerran parvekkeen kaiteella näkyi harakka ilman sensurointia ja koko päivä meni vakuutellen pelkäävää kissaa ettei ole syytä hätääntymiselle. Tämä riippuvuus asia kuulostaa kyllä huolestuttavalta :O

  VastaaPoista
 6. Hanna, kiitos vaan ideasta, mutta se video jää näkemättä. :D

  Tinjamii, meillä etenkin Toton oireet tuntuvat vain lisääntyvän. Onko syytä huolestua?

  Ella, Unna on COOL. Kävin äsken katsomassa ja siellä vaan vähän litistytään linnusta, meillä huudetaan niin että ihme, etteivät linnut karkaa.

  Saila, tuon on pakko olla merkki myyräkauden alusta ja sehän on merkki...keväästä!!! Jee!

  Meei, kauhean pelottava harakka. :D Vähemmästäkin kissapolo hätääntyy. Onneksi henkilökunta tuki kissaa kauhean harakkanäyn edessä.

  VastaaPoista
 7. No, tältä suunnalta ei nyt neuvoja voi antaa. Wilmaa kiinnostavat TV:stä vain kuninkaalliset häät, Helmi on moniruokaisempi TV-ohjelmien suhteen. Nämä live-TV-näytökset ovat sitten toki asia erikseen :) Ääntä kuuluu harvoin, häntä huiskii vimmatusti ja korvat liikkuvat. Jos minä menen mukaan katsomaan live-ohjelmaa, niin Helmi alkaa myös kehräämään :)

  VastaaPoista
 8. Meillä on annettu katsoa ihan pienestä pitäen. Pienin on kaikista maltillisin, isommat ja vanhemmat meinaa ihan riehaantua lintuja nähdessään. Ehkä pieni ei vielä ihan kaikkea ymmärrä, opettelee vasta.

  VastaaPoista
 9. Meillä Toto ei katso koskaan oikeaa telkkaria, mutta Cisu satunnaisesti. Vähän aikaa sitten hän katsoi kuuliaisesti Avaran luonnon villioriohjelman, kun sanoimme, että nyt kannattaa katsoa, että oppii tietämään, mikä on hevonen. :D

  Katjusha, ehkä se pieni on vain viisas. :) Meilläkin kyllä tunnutaan kiihkoutuvan lintutelkkarista vain enemmän ja enemmän iän myötä. Välillä pelottaa, menevätkö kissat ikkunan läpi.

  VastaaPoista
 10. Unna litistyy huomaamattomaksi, jotta voisi paremmin ponkaista paistin kimppuun ;D Ei silloin parane huudella. Ehkä tämä on tätikissa Vapulta opittua, sillä Vappu pyytää menestyksekkäästi lintuja, vaikka ulkoilee aina valjaissa.

  Viime kesänä Unna otti intensiivisen tuijotuskilpailun ikkunan alle vaappuneen sorsan kanssa, muttei inahtanutkaan. Kansalaiset sen sijaan kiljahtelivat häiritsevästi aivan kuin eivät olisi aiemmin sorsaa kerrostalon parkkipaikalla nähneetkään... :D

  VastaaPoista
 11. Meidän pojat saivat aloittaa tirppateeveen yksivuotiaana (no kuukaudella joustettiin Aslanin kohdalla). Sitä ennen satunnainen kerrostalon ikkunaan eksynyt lintu aiheutti pojille mielen järkkymistä. Polgara taas on tuota mtv-sukupolvea, se on katsellut tirppoja, oravia ja kaneja ihan pennusta lähtien eivätkä ne niin kiinnostakaan.

  VastaaPoista
 12. Kollolle linnut aiheuttavat äärimmäistä kiihtymistä ja käkä
  muuttuu helposti pitkään kää-äk muotoon. Häntä huiskaa, kissa on matalana ja selkänahkakin saattaa nytkähdellä. Harakka "lyhtytolpan" päällä on Kollolle innotuksen/ärsytyksen aihe nro 1 - siihen kun pääsisi joskus "tassuiksi". :D

  VastaaPoista
 13. Ella, myös Koratiassa on usein havaittu, että ihmiset reagoivat merkillisesti asioihin, jotka oikeasti vaatisivat vain litistymistä ja hiljaisuutta. Kiihtynyt ihminen voi usein sotkea mahtavan tilanteen kömpelyydellään.

  Luolaleijona, voin kuvitella. Meillä on ikkunoissa puuristikot ulkopuolella ja joskus joku härnäävä tirppa istahtaa ristikolle ja koputtaa nokalla ikkunaan. Se on hyvin, hyvin tuohduttavaa ja voi sotkea kissan ajatukset pitkäksi aikaa.

  Sirpa ja Kollo, kää-ääk kuulostaa jo aika kiihtyneeltä. Ei melkein voi edes käkättää kun henki salpaantuu paistinäyn edessä :D

  VastaaPoista
 14. Me saahaan kattoo mitä vaan ja kuinka myöhään vaan! Aina ollaan saatu! Lälläslää! Joskus nähään lokkeja tosi paljon. Joskus huoltomiehii. Lokit on parempia.

  VastaaPoista
 15. Musta ja Harmaa, vähänks siistii! Me ei olla koskaan nähty huoltomiehii ja lokkejakin vaan mökillä. Mut eilen me nähtiin KOLME talitinttiä yhtäaikaa, kai sekin jotain on. No ei se oo, mutta muulla ei voida kehua. :(

  VastaaPoista