lauantai 5. maaliskuuta 2011

Varjoteatteria

Kevät ei tule kissakotiin huomaamatta. Kun kotona kulkee tuon tuosta tällaisia kevätkiihkoilijoita häntä valmiustilassa, on aika pistää heidät hetkeksi jäähylle.

Tässä vastavaloon kuvattu videonpätkä Cisun ja Toton aamuisesta terassikeikasta. Cisu suunnisti suoraan rakennuslavalle, joka erottaa meillä hienosti terassin lumesta. Toto oli sitä mieltä, että lumivuorelle pitäisi päästä. Lumi ei kuitenkaan parin käskynkään jälkeen muuttunut miellyttäväksi, joten Tottis kömpi veljen perässä lava-aidalle maailmaa ihmettelemään.
video

Ihan kauheasti emme aio tällaisia vapaaulkoiluja harrastaa, jotta valjaat eivät olisi järkytys, kun lumi ei enää ole kissapaimenena.


Cisu on muuten aika ovela. Pari päivää sitten hän huusi kovaan ääneen, että avaisin keittiön ikkunan. Kun kysyin, mitä siellä nyt on, Cisu vastasi välittömästi: "Vauva!" Onneksi Cisu ei ollut oikeassa, mutta sai nyt kuitenkin minut avaamaan ikkunan. Ehkä hiirivauva oli kierrellyt lumella, ainakin pikkuisia tipsutusjälkiä näkyy lumessa tuon tuosta.

7 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä ihana koti, jossa kissat voivat telmiä. Terassi on kyllä loistava arjen piristys. Meillä Petja käy tuossa parvekkeella välillä, mutta en uskalla varmaan kesälläkään avata sitä lasitettua osaa, jottei vain vahingossa hyppää alas. Kovin olivat innokkaita ja touhukkaita ulkona.

  Onko tuo kevätkiihkoilu jotain merkkaamista?

  VastaaPoista
 2. Joo, jos me ihmisetkin viihdymme täällä melkein maalla, niin kissat vasta viihtyvätkin. :)

  Kevätkiihkoilu ei onneksi ole merkkaamista edes Cisulla, joka sentään saattaa pissata muuallekin kuin vessaan. Mutta pistää se kevät vipinää kastraatteihinkin. Häntä on pörrössä, välillä ulvotaan ja ravataan, toisinaan tapellaankin. Toisaalta C ja T ovat myös tosi kehrääväisiä. Eli kevät aktivoi selvästi.

  Lasitettu parveke on kyllä tosi ihana kissalle sekin!

  VastaaPoista
 3. Ihana kevät! Ja ihanat Koratian kuninkaalliset!

  VastaaPoista
 4. Toto vasta kuninkaallinen olisi ollutkin, jos olisi päässyt lumivuoren huipulle komentamaan alaisiaan!

  VastaaPoista
 5. Kun napsautin viedon käyntiin ja sieltä kuului nau, mau, tuli Musti tähän ja sanoi kurr! :-)
  Voi Totoa ja epämiellyttävää hankea! Mustikaan ei yhtään pidä hangesta, mutta toisin kuin Toto, se kyntää siellä sitkeästi vaikka jalka uppoaa joka askelella. Mutta selvästi Musti siis ymmärsi ja symppasi Toton hankikiroilua.
  Ihana pörrö-raitahäntäkuva toi eka!

  VastaaPoista
 6. Kovasti pitää takajalkojakin räpistellä, että uhhuh kylmää lunta! :D

  VastaaPoista
 7. Musti on kyllä urhea. Kyntää hankea kylmyydestä huolimatta sisukkaasti - ei mitään takajalkaräpistelyä. Varsinainen räpistely alkoi kuitenkin vasta sisällä. Piti vissiin varmistaa, että se hurja valkoinen kylmyys ei varmasti tule kotiin mukaan!

  VastaaPoista