sunnuntai 22. elokuuta 2010

Turvavöiden testiajo

Terveisiä mökiltä! Meillä on pieniä ongelmia kuvankäsittelyn ja nettiyhteyden kanssa, mutta eiköhän jonkinlaisia kuulumisia saada kerrottua viikon mittaan... Hyvin kuitenkin sujuu: on ihana kiipeillä puissa, ihmetellä merta, ryömiä räsymattojen alla, tehdä siis kaikkea sitä mikä on aina ollut mökillä parasta.

Tässä kuvia tulomatkalta. Reilun kolmen tunnin ajelu sujui vähemmällä huudolla kuin yleensä, ja suurelta osin tämä johtui varmasti siitä, että Cisulla ja Totolla oli uudenlaista liikkumisvaraa.Testasimme ensimmäistä kertaa jo keväällä hankittuja kissojen (oikeasti koirien) turvavöitä, eli turvavyöpätkiä, jotka kiinnitetään yhdestä päästä auton turvavyön lukkoon, toisesta päästä valjaisiin.
Cisu ja Toto viettivät suurimman osan matkasta sylissäni, ihan vapaaehtoisesti. Selvästi hermot eivät kuitenkaan olleet niin kireällä kuin autossa yleensä, kun oli tiedossa, että halutessaan saattoi siirtyä viereiselle istumapaikalle.

Tällaisen turvavyön pitäisi olla turvallinen yhdistelmä, kunhan matkustajalla on vielä jämäkät valjaatkin - meillä molemmilla on mittatilaustyös-Vänttiset. Luulen, että jatkossa matkustamme aina näin. Kissat viihtyvät paremmin, kun ei ole pakkokoppaa tai -syliä (C ja T ovat matkustaneet lyhyitä matkoja sylissä valjaissa ja fleksissä, mutta eihän se täysin turvallista ole...). Takapenkin kissavastaavallakin on helpompaa, kun ei tarvitse koko ajan vartioida kissoja tai kuunnella kovaäänistä matkaselostusta. Hyvä!

Testiajon perusteella siis suosittelemme turvavöitä. Siinä nettikaupassa, josta nämä ostimme, ei näytä enää olevan turvavöitä myynnissä, mutta Googlella löytyy kyllä. Cisun ja Toton turvikset maksoivat n. 8 e/kpl, varsin kohtuullinen hinta matkustusturvallisuudesta ja -mukavuudesta.

4 kommenttia:

 1. Terkkuja mökille! Räsymattojen ruttaus on parasta, ja niiden alle ryömiminen. Sit velipoika saa arvata kumpi meistä siellä on.
  terkuin RANSU

  VastaaPoista
 2. Onpa Koratiassa nykyään turvallista, vöitä ja liivejä ja vaikka mitä. Toivottavasti pojat pysyvät mökilläkin tarkkoina, sielläkin voi luonto siirtyä kovin lähelle. :D

  VastaaPoista
 3. Mukava kuulla että valjasajelu toimii. Meillä on nämä turvavyövaljaat: http://www.zooplus.fi/shop/kissat/kuljetus_matkustus/valjaat/142824

  Pekitissa mukana siis myös valjaat, ei pelkkää hihnaa. Nuo valjaat on kyllä aika massiiviset, ja Elmeri ainakin vierasti niitä päälle puettaessa. Ei olla vielä saatu aikaiseksi testata näitä autossa, kun niin vähän ajellaan, mutta ehkä vielä joskus.. :) Huuto kopassa on meillä ihan kamalaa!

  VastaaPoista
 4. Olen kuullut, että jotkut autovaljaat ovat kissoille liian isot tai ainakin malliltaan sellaisia, että niistä on helppo pujahtaa pois, koirien valjaita kun ovat. Yhdistelmä ovat valjaat + irtoturvavyöpätkä oli helppo siinäkin mielessä, että autoon mentiin ja sieltä lähdettiin oman fleksin kanssa, "kiinnityshihnan" vaihto kävi kätevästi.

  Marjis, meillä on täällä pelastusliivitkin mukana, mutta niitä ei ole testattu. En viitsinytkään erakoitua saareen kissojen kanssa, sillä en oikein hahmota, miten soudan kahden karvaisen merimiehen kanssa. Sitten kun täällä on loppuviikosta taas enemmän väkeä, saatamme kokeilla veneilyäkin. Tai no, Cisu on jo tehnyt kuivaharjoituksia soutuveneessä. :)

  VastaaPoista