maanantai 2. elokuuta 2010

Idoli kylässä ja Toto kylällä

Cisu ja Toto ovat lomafiiliksissä: yhdellä ihmiskämppiksellä (minulla!) alkoi vihdoin loma, toinenkin saattaa lomailla jossain vaiheessa. Ollaan ulkoiltu ja nautiskeltu ja myös huudettu kuin syötävät ulko-ovella, koska nautiskelua eikä etenkään ulkoilua ei voi koskaan olla liikaa. Uuuuuuuu, kysykää vaikka. Ja vastaus tulee kyllä kysymättäkin.Loman alun kuvia on tulossa blogiin lähiaikoina. Tässä nyt vain kesävieraita odotellessa pikaisesti kaksi viikonlopun tapahtumaa.

Cisu tapasi idolinsa ja jähmettyi onnesta. Toisen siskoni mies, joka on kunnostautunut myös Cisun ja Toton hoitajana, kävi meillä muutaman kuukauden tauon jälkeen. Se oli suuri elämys. Aina niin puhelias ja vipeltävä Cisu ei voinut kuin istua ja tuijottaa: Tuo ihana ihminen on yhä olemassa, mä en kestä! Aluksi Cisu jopa piti idoliaan kynnellä paidasta, ettei Maailman Vaikuttavin Ihminen vain karkaisi.


Tämä reaktio on nyt toistunut 1,5 vuoden ajan aina kun Cisu tapaa ihastuksensa. Pitäisi ehkä pyytää ihastusta muuttamaan meille pysyvästi, niin kotona olisi paljon rauhallisempaa.


Toto ei ole ollut ollenkaan rauhallinen, taaskaan. Tuntuu, että Toto elää nyt jonkinlaista rohkeuden kautta – kaikenlaisia hassuja tempauksia pitää kehitellä tuon tuosta.


Viimeisin hassuus oli kyllä ihan minun syytäni. Ajattelen Totoa yhä pienenä ja kilttinä mussukkana, joka pysyttelee aina ulkona ihmisten läheisyydessä... Otin siis lauantai-iltana pihalla piipahtaessani Toton poikkeuksellisesti ilman fleksiä mukaan.


Tottis ei ole ollenkaan tyhmä, joten hän kyllä huomasi, että tässä on poikkeustilanne. Tai ainakin hän huomasi mustarastaan kauempana pihallamme. Ja ennen kuin ehdin edes huutaa ei!, Toto oli juossut halki peltojen melkein läheiseen kylään asti. Ja minä sitten yöpaidassa perässä. Onneksi Toto pysähtyi ennen asutusta ja suostui palaamaan kiltisti sylikyydillä kotiin. Olisin – ehkä syystäkin – saanut varmasti hullun leiman, jos olisin ilmestynyt yöasussa häiritsemään vieraiden ihmisten lauantai-illan viettoa ja vielä tiedustellut, onkohan täällä näkynyt sinistä kissaa.


Sittemmin olemme ulkoilleet vain fleksin kanssa. Eikä kukaan enää laske mitään Toton kiltteyden varaan.

9 kommenttia:

 1. Saa kyllä olla varovainen ettei saa hullun kissanaisen leimaa tällä menolla. Siniset ja suklaiset ja lilat ja hopeiset jne kissat voivat herättää ihmisissä hassuja mielikuvia. Yöpaita olisi varmasti tehostanut vaikutusta ;D

  VastaaPoista
 2. Hullun kissanaisen leiman saa helposti naapuruston silmissä. :D

  VastaaPoista
 3. Ehkä meidän naapurit on jo tottuneet, että meillä juostaan välillä pitkin pientareita kissojen perässä ja välillä taas ulkoilutetaan niitä pelastusliivit niskassa (siis kissoilla, ei sentään itsellä ;))... Veikkaan, että joidenkin mielestä jo kissablogin pitäminen kertoisi aikamoisesta kissasekoamisesta. :)

  VastaaPoista
 4. Kissan/kissojen kanssa ulkoileva kerää huomiota kuin hunaja mehiläisiä. Onneksi meitä ulkoiluttajia on jo monta. :)

  Kissablogeilu on yksi elämän suoloista, vaikka osa ihmisistä varmasti ihmettelee tätä harrastusta. :) Todella antoisa harrastus!

  VastaaPoista
 5. Cisu ja Toto asuvat niin syrjässä, että heidän pitää mainostaa netissä ulkoiluaan, muuten juuri kukaan ei tietäisi siitä. :) Kissabloggaus on kyllä yksi parhaista harrastuksista, joita ihmisellä voi olla!

  VastaaPoista
 6. Päivien pelastuksia nämä kissablogit!

  VastaaPoista
 7. Täälläkin yksi riippuvainen, joka käy joskus jopa monta kertaa päivässä tarkistamassa tilanteen erinäisissä kissablogeissa. Mikäs muuten siinä siskon miehessä kissaa niin ihastuttaa?

  VastaaPoista
 8. Voi Cisua! ja Totoa! Pusipusi suloisuuksille, ei tässä osaa muuta sanoa.
  Saila

  Mustilla on vielä asiaa:
  Hei Ihminen. Ei kiltteys ja omapäisyys ole toistensa vastakohtia. Se että osaa ajatella omilla hoksottimilla ei tarkoita että olis tuhma! Kyllä te ihmiset joskus ootte niin yksinkertaisia, huoh.
  ps. Kiitti lelusta, se on ässä! Yks syy lisää komentaa mammaa leikkimään mun kaa monta kertaa päivässä.

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommenteista!

  Anonyymi, emme tiedä, miksi juuri siskonmies on Cisusta niin ihana. Hän on kyllä rauhallinen ja tykkää kissoista kovasti... mutta Cisu ja Toto ovat kuitenkin aina lähtökohtaisesti kaikista ihmisistä kiinnostuneita ja tutuista ihmisistä he pitävät kovasti (kun tuttuja tulee kylään, alkaa mahdoton hurinakonsertti) - kukaan muu ei kuitenkaan saa aikaan tätä ihastunutta tuijotusreaktiota. Ja jos paikalla on enemmänkin ihmisiä, Cisu tarkkailee, milloin idoli olisi yksin jossain huoneessa ja menee sinne viettämään kahdenkeskistä laatuaikaa ihastuksensa kanssa. :D

  Musti, pyydän anteeksi ja yritän ottaa opiksi. T. Ihminen

  Musti! Lempeänä kissaherrana sä tajuut, että KANNATTAA olla kiltin oloinen, ehkä hieman laiskahkokin - sitten pääsee yllättämään ihmiset paremmin. :D Ihmiset on kyllä TOSI yksinkertaisia (tietäisivätpä, mitä me kissat kirjoitettaisiin, jos pidettäisiin niistä blogia!). Ja se lelu on tosi kiva. Me saatiin samanlainen ja pompitaan kauheasti sen perässä. Me saatiin myös superpallo ja se oli super mutta se jo katosi :(
  t. Toto

  VastaaPoista