maanantai 23. elokuuta 2010

Merimies ja maakrapu

Cisusta ja Totosta on mahtavaa olla saaristossa. He ovat yhdessä tuumin sitä mieltä, että ulos olisi päästävä koko ajan. Mikä voisi voittaa yhteisen luontoretken veljen kanssa?

Matkaan, mars!

Aluksi kaikki sujuu tasatahtia, mutta rannalla poikien eroavaisuudet tulevat esiin. Cisusta se ei ole kissa eikä mikään, joka ei uskalla kastaa tassuaan mereen (tosin kaikkein avointa rantaa Cisukin on tällä kertaa vältellyt, taitaa olla liian tuulista ja edellisestä merikeikasta on jo aikaa).
Toto suhtautuu moiseen vähintäänkin epäluuloisesti.
Ja vielä epäilyttävämpää on edessä. Eilen Cisu löysi jotain todella kiinnostavaa, ihka aidon soutuveneen. Sitä sieti ihmetellä.


Cisu: Täähän on hyvä alus, mä jään tänne!
Toton asenne ei yllätä: Ootko sä ihan hullu?!

Seuraavaksi Cisu bongasi joutsenen ja alkoi vaania sitä tohkeissaan.

Toto pysyi kaikkea mereen liittyvää vastustavassa kannassaan.

Toto: Mun isoveli on joko tosi rohkea tai ihan holtiton. En ole ihan varma, kummasta on kyse, mutta ainakaan se ei ole normaali kissa. Olen aika huolestunut.

Kapteeni Cisua ei pikkuveljen jupinat kiinnosta.

Kun meri, metsä ja rantakalliot on tarkastettu, on aika koota joukot ja lähteä kohti uusia saaristoseikkailuja.

6 kommenttia:

 1. Ihanat veljekset aurinkoisilla rantakallioilla, eksoottisista sukujuuristaan huolimatta kuin luodut suomalaiselle graniitille :-)

  VastaaPoista
 2. Meidän geenit on Aasiasta, mutta sydän on suomalaisen saaristopojan.

  t. Cisu ja Toto

  VastaaPoista
 3. Mua naruattaa tuo Toton puoli-istuva pitkäkaulakurotus. "Jos istun turvallisesti tässä kalliolla ja kurotan kaulan vaarallisen veneen tasolle, voin olla melkein yhtä rohkea kuin veli."

  VastaaPoista
 4. Marjis, Totosta tuossa asennossa ei ole mitään naurettavaa. Se vain todistaa, että Totokin on rohkea, vaan ei yhtä TYHMÄNrohkea kuin veljensä, joka loikkaa ajattelemattomuuksissaan joka paatin kyytiin.

  VastaaPoista
 5. Kokolailla kiva kertomus!

  Rohkeita rinssejä.. ainakin puolet :->

  VastaaPoista
 6. Miksi kukaan ei usko, että Totokin on rohkea, mutta hän on samalla viisas ja harkitsevainen? :D Tosin nyttemmin Totonkin viisaus on alkanut karista ja veri on alkanut vetää mm. laiturille. Jos olisimme täällä kauemmin, kummastakin kyllä kehkeytyisi varmasti oikea rantakissa.

  VastaaPoista