perjantai 6. elokuuta 2010

Hölmöläiset ulkoilemassa

Olipa kerran hölmö emäntä ja kaksi hassua kissaa.... Eilen ei satanutkaan koko päivää, vaan pääsimme poikien kanssa varsin vauhdikkaalle ulkoilululenkille. Kuvien laatu on niin ja näin, mutta on hieman vaikea kuvata, kun on kameran lisäksi käsissä on kaksi fleksiä ja sitten on vielä tilanne päällä.

Ensimmäinen tilanne oli se, kun Cisu ampaisi valkohäntäkauriin perään. Kuvan vasemmassa alareunassa näkyvä pilkku on Cisu, oikeassa yläreunassa juoksee kauris. Paistia ei saatu, mutta Cisu onnistui karkottattamaan tunkeilijan lähipellolta, hämmästyttävää kyllä.
Saaliin jo paettua metsään Cisu jatkoi suurpetomaista jolkottelua pitkin pihamaata.

Tuu vaan takaisin, jos uskallat! Täällä ollaan vaanintavalmiudessa.

Sitten mentiin tontin rajaojan sillalle. Siellä Toto sai niin intensiivisen kaivamis-, pyörimis- ja puhinakohtauksen, että se piti ihan videoida. Cisukin tuli ihmettelemään, mitä kummaa heinikossa sillan alla mahtaa olla - varmaankin ainakin myyrä, kun noin pitää kiihtyä.


video
Mikäli video ei näy, niin tässä todiste, että Toto sai saaliiksi.... ööh.... kuivuneen ja puolimädäntyneen koivunlehden. Suuri metsästäjä oli hyvin tohkeissaan ja kuljetti lehteä sillalla ja pihalla edestakaisin, välillä laittoi maahan ja nuuhki sitä ja sitten taas jatkoi kuljettamista ja esittelyä. Lopuksi hän vei lehden takaisin heinikkoon, onhan sen paikka siellä.

Seuraavaksi oli minun vuoroni kunnostautua hölmöilyn jalossa taidossa. Katselin lehdenmetsästäjä-Totoa niin innoissani, etten huomannut, että selkäni takana Cisu oli laskeutumassa sillan alle ojan pohjalle.


Ja laskeutuikin, kaikista kielloista ja estoyrityksistä huolimatta. Toto kurkkaa, minne kummaan veli on mennyt.

Minun ei auttanu muuta kuin mennä perässä. Suoritukseni varvastossuissa, edelleen kahden fleksin ja kameran kanssa ei ollut kovin sulavaliikkeinen. Yritin koukata Cisun syliini yhdellä kädellä, mutta  onnistuin vain kaatamaan Cisun selälleen niljaiseen mutaan. Onneksi muta oli hämmästyttävän vähän likaavaa lajia, ja muutaman yrityksen jälkeen sain koukattua Cisun kiinni.

Sitten me mentiin sisälle. Kyllä riitti yhden päivän hölmöilyksi. Sen pituinen se.

16 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä hieno saavutus: kahden kissan ulkoilutus yhtä aikaa yhden ihmisen voimin ja vielä kamera kädessä. Itse en kykenisi. On vaan liian erilaiset ulkoilijaluonteet (toinen haluaa haistella heinikkoa paikallaan 15 minuuttia, kun toinen haluaisi kipittää ympäri puistoa ja juosta ylös puihin) ja ympäristökään ei ole turvallisin (julkinen puistoalue, jossa näkyy monenmoista kulkijaa). Onnekkaita kissoja Koratiassa!

  VastaaPoista
 2. Ihana lehdenmetsästäjä Toto! XD <3

  VastaaPoista
 3. Ehkä lehdenmetsästys oli vain treeniä ja OIKEASTI Toto kyllä osaisi saalistaa mitä vain. Viime kesänä osasikin mm. päästäisiä, mutta tänä kesänä ei ole tullut mitään konkreettista saaliiksi, kun Cisu kärsii suuruuden- ja Toto kenties pienuudenhulluudesta.

  Meillä monikissaulkoilu perustuu kyllä kotipihan ja lähiseutujen rauhallisuuteen. Näillä kulmilla eniten elämää ja kohellusta syntyy Cisusta ja Totosta itsestään... Mahtaisi olla kokemus ulkoiluttaa kissaa vilkkaammalla paikalla - luulen että menisi pupu pöksyyn sekä ihmisellä ja kissoilla, kun ollaan totuttu omaan rauhaan.

  VastaaPoista
 4. Hih, hauska video. Ja joo, hieno saalis Totolla! :)

  VastaaPoista
 5. Toto :-DDD Suuri saalistaja! Jep.

  VastaaPoista
 6. Toto: Hyvä siinä nauraa mulle, te ette vaan TAJUU! Mun "mummi" sentään tajusi heti lehdenmetsästyksestä kuultuaan, että niitä lehtiä mä sieltä terassin lautojen välistäkin metsästän. Sitä sekään ei tajunnut, miksi mä haluan lehtiä. Mutta ei teidän ihmisten pidä kaikkea tietääkään - ettekä te edes pystyisi ymmärtämään kaikkia kissojen juttuja, me ollaan niin älykkäitä, HAH!

  VastaaPoista
 7. Cisua ei ainakaan turha vaatimattomuus vaivaa. Mitä sitä nyt jotain myyriä jahtaamaan, jos on mahdollisuus saada ruokaa pöytään / kuppiin hiukan pidemmäksikin aikaa. Harmi, että peura pääsi tällä kertaa karkuun. Parempaa onnea sitten seuraavalla kerralla :)

  VastaaPoista
 8. Puhumattakaan lehtien jahtaamisesta. Kyllä kissa ottaa mieluummin peuran kuin koivunlehden lautaselleen, sanoo Cisu. :D

  VastaaPoista
 9. Lisää videoita, kiitos, ja mielellään myös muutama live webcam.

  VastaaPoista
 10. Siellä heinikossa on saattanut olla pieni sammakko.Sellaisia on näkynyt viime aikoina loikkimassa.

  VastaaPoista
 11. Anonyymi 1, yritän videoida enemmän. Jotenkin aina unohdan, että kamerassa on sellainenkin toiminto ja sitten kun harvoin muistan sen, ihmettelen, miksei sitä tule käytettyä. En ole muuten katsonut mitään muuta aihetta kuin Cisun ja Toton puuhailuja videon arvoiseksi. :) Nettikameroita en lupaa!

  Anonyymi 2, Toto kiittää ymmärryksestä. Sammakkoja on ollut tänä kesänä ainakin meillä päin poikkeuksellisen paljon.

  VastaaPoista
 12. Voi, hieno Cisu ravaa kuin huippuravuri pitkine koipinensa ilmavasti! Aivan ihana! Minä kun olen enemmän tottunut tavallisiin kissankoipiin, vaikka onhan tuolal Ransukin aika korkea. Viljo oli sellainen pyöreä tapaus, tosin salamannopea kun sitä tarvittiin, vaikka sitä ei kukaan näkemättä uskonut ;-)
  Ojanpohjissa on varmaan oma ihana, kiihdyttävä tuoksunsa - niin usein etenkin Ransu tulee kotiin ojanpohjalta haisten. Ja puolimädät koivunlehdet, ne vasta herkkutuoksuisia ehkä ovatkin! ja onhan se niin, että kun kissa päättää olla saalistustuulella niin sitten saalistetaan. Hyvä Toto, hieno saalis! Ja kyllä se peurapaisti varmaan isäntäväelle keplaisi Cisu, jatka vaan metsästystä!

  VastaaPoista
 13. Meillä pyöreämpi ja rauhallisempi Toto on itse asiassa Cisua hitaampi, muttei sitäkään kukaan näkemättä usko. :)
  Joo, jos isäntäväki voisi päättää, niin ehkä kuitenkin se peura eikä lehti... Mutta pääasia, että pojat saalistavat kaikella innollaan!

  VastaaPoista
 14. Mauno ja Eppu ovat kateellisia, ne näkevät peuraa vain lautasella raksuissa, ei koskaan noin hienosti livenä. Koratia on jännittävä paikka.

  VastaaPoista
 15. Kollokin on kateellinen, kun meidän lähellä ei ole näkynyt rusakkoa isompaa saaliseläintä. :)

  VastaaPoista
 16. Vielä: emäntä on näemmä jatkanut hölmöilyä ja sanonut, että Toto on hitaampi. Piti kirjoittaa, että Toto on meillä nopeampi, vaikkei heti luulisi.

  Meillä ei ole tainnut koskaan olla peuraa kupissa, asia pitää korjata. Ihmiset auttavat, jos Cisu ei saa paistia hankittua...

  VastaaPoista