keskiviikko 4. elokuuta 2010

Aurinkolomalla

Eilen Cisu karkasi ensimmäistä kertaa ihan oikeasti. Ei kauas, mutta ensimmäistä kertaa niin, että ehdin huolestua, saanko kissan kiinni ja mitä teen, jos Cisu katoaa metsään. Tuli pakokauhun hetki, jossa raivoepätoivoisena mietin, miksi meillä on tuollaisia villikissoja ja mitä teen, jos toista kissaa ei enää ole. Onneksi kaikki päättyi hyvin - mutta haluan muuttaa kerrostaloon ja tuulikaapilliseen asuntoon! On mahdotonta asua tyyppien kanssa, jotka vaanivat jokaista oven avausta ja ovat näemmä valmiita tekemään syöksyloikan ylitsesi, jotta pääsisivät juoksemaan pikavauhdilla mahdollisimman kauas ulkomaailmaan... Huh.

Suurimman osan aikaa täällä on kuitenkin lomailtu ihan iisisti. Terassituolin päällä kuivumassa ollut matto oli Cisusta ihana valtaistuin, vielä kun siihen paistoi aurinko. Kyllähän ihmisetkin lojuvat aurinkotuoleissa, mikseivät kissatkin?

Totoa ei aurinkokylvyt kiinnosta, onhan projekti terassinaluksen tutkiminen kesken. Se on todella kiinnostava projekti ja sitä jatketaan joka ulkoilulla, vaikkei ihmisille eikä oikein Cisullekaan ole selvinnyt, mitä siellä lautojen välissä oikein on. Ainakin siellä on Toton tassu, tömps tömps.Välillä Toto tömpsyttää puolikin tuntia putkeen.

Kun oikein tuijotan, joskus vielä näen siellä jotain!
Hui, tuli tuulenpuuska. Äkkiä mamman hameenhelman alle suojaan! Yllättäen meidän häntäheikki unohti taas häntänsä näkyville - Toto ei ole maailman paras piiloutuja.

Sitten kaivuutytöt taas jatkuvat.


Cisu on löytänyt itsestään puutarhurin kesän mittaan. Terassilla oleva yrttilaatikko on tarkastettava usein. Melkein joka kerralla pitää myös tarkastaa, että kyllä, tilli ja korianteri ovat edelleen pahanmakuisia. Inkivääriä kissa voi vähän rouskaista, mutta persiljaahan ei tietenkään syödä.
 Pojat otattivat myös lomakuvat. Cisu on skarppi kuten aina.
Ja Toto pullea nallekarhu. Totolla on vain niin kiltti habitus,että on vaikea uskoa, että Toto on juuri se, joka singahtaa kylässä yhtäkkiä ryijyyn kiipeilemään tai naulakkoon roikkumaan, tai muuttuu maailman hurjimmaksi lohikäärmeeksi, tai tai... tai tekee yhtään mitään muuta kuin vain lojuu silitettävänä ja kehrää. Mutta Totonkin lempeän kuoren alta löytyy hurja pantteri.

5 kommenttia:

 1. Niin kauniita on he! Hyvä että lautojen rako jaksaa viihdyttää, eipähän tarvi miettiä muuta tekemistä :->

  VastaaPoista
 2. Teillä on sitten kaikki kissojen mukaan sävytetty.

  Vieläkin mietityttää se siskon mies. Että kissa ihan kynnellä pitää kiinni.

  VastaaPoista
 3. Ehkä sinne Koratian rajalle, metsikön reunaan pitäisi tehdä kyltti ja nuoli osoittamaan missä se Koratia oikein sijaitsee. Jos meinaan joskus meinaavat eksyä karatessaan. Ja Naapurin rajalle ehkä myös?

  VastaaPoista
 4. Kollo viihdyttää itseään tuijottelemalla naapurin terassin alle (omalta puoleltaan). :D Asuukohan siellä terassin alla joku? :)

  VastaaPoista
 5. Parasta olisi, jos koko Koratia olisi yhtä suurta kissanhäkkiä. Tai Totolle riittäisi aidattu terassikin: voisi sitten vapaasti ratkaista terassinalusmysteeriä. Hyvä tietää,että muistakin kissoista se on kummallinen juttu. :)

  Ei meillä ole kaikki sentään kissojen mukaan stailattua, mutta kaverini ensikommentti Cisusta oli kyllä huvittava: "Se sopii tosi hyvin teidän sisustukseen!" Nyt on kyllä niin päin, että sisustus on muotoutunut sopimaan kissavillikkojen mukaan eikä toisin päin...

  VastaaPoista