sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Terassikausi on avattu

Cisu ja Toto ovat syliulkoilleet jo aika kauan, ja pääsiäisen aikaan päästiin piipahtamaan vähän heinikossa hyppimässäkin. Varsinaista ulkoilua ei ole kuitenkaan saatu vielä aloitettua, koska on liian kylmää ja märkää, ja paras ulkoiluun totuttelupaikka terassi on ollut lumen valtaama.

Ei ole enää, kokonaan. Ja vaikka oiskin, ei haittaa. Eilen pojat huusivat terassiovella siihen malliin, että terassikausi päätettiin korkata.

Ensin työnjako oli selvä. Cisu tarkistaa terassin laidat ja Toto terassin vieressä olevan kivikkomaan.


Muurahaisia!

Yhtäkkiä Cisu päätti, että terassi on nyt nähty ja on aika siirtyä mahdollisimman lähelle Cisun lempiulkoilupaikkaa, ojanvartta ja sen takana olevaa metsää. Vain takajalat kävivät lumessa, kun Cisu ponnahti kivelle, joka on jo aivan lähellä näitä lempimestoja. Tällä kertaa ei mennyt siis tassu suuhun.

Toto hämmästyi: miten toi pääsi tonne lumen saartamalla kivelle? Minäkin yritän.

Oho, vähän liian syvää lunta.

Cisukin haettiin pois kivilinnastaan ja molemmat siirtyivät vielä hetkeksi puskien alle nuuhkuttamaan.

Vaikka Toto ei olekaan yhtä reipas ulkoilija kuin Cisu, hänkin on selvästi nyt innostumassa avarasta maailmasta. Totokin huutaa ikkunoita auki, karkailee ulko-ovesta ja jos ei onnistu, kiljuu oven edessä, että ULOS! ja heti. Cisulle on jo muistunut mieleen, mitä maailman paras sana "ulos" tarkoittaa. Sen sanan kuultuaan Cisu pomppii kuin pieni iloinen koira. Me ihmiset emme siis enää käytäkään ulos-sanaa, koska muuten Cisu saa hepulin. Meillä puhutaan taas "u:lla alkavasta paikasta". Tämäkin on selvä kevään merkki, u:lla alkava sana on taas merkityksellinen.


5 kommenttia:

 1. Arvaa kuka kirjautui juuri bloggeriin tehdäkseen blogimerkinnän nimeltä "terassikausi on avattu" =D Täytynee sitten keksiä uusi otsikko ;D

  Teillä on vielä paljon lunta verrattuna Turkuun :) On se ihana että kesä tulee. U:lla alkava juttu on ihan mahtava paikka.

  VastaaPoista
 2. Hihii! Jos se on avattu sielläkin, saat käyttää otsikkoa. Ellet sitten otsikoi "U:lla alkava juttu". :)

  VastaaPoista
 3. Meilläkin on ulkoilua harrastettu hieman.. mutta kun se alkaa kunnolla, niin Sohvi tulee klo 5-5.30 sängyn viereen odottelemaan kumpi kääntää ensin kylkeä, minä vai mies. Sen jälkeen alkaa märyt ja lopuksi huudot. Ulkoilua joka aamu ennenkuin ihmiset lähtee töihin, sama heti iltapäivällä ja illallakin ;) Voi u!

  VastaaPoista
 4. Jee, U!!! Terkut vaan C:lle ja T:lle ;-) Terveisin M ja R. Mekin tykätään!

  VastaaPoista
 5. UUUU! Ulkoilu on ihanaa. Niin ihanaa, että me huudellaan täällä kotona kuorossa U:ta tälläkin hetkellä! Ja mekin halutaan oma saari niin kuin Mustilla ja Ransulla tai ainakin noin monta ulkoiluvuoroa päivässä kuin Sohvi. U mikä kevät tästä tuleekaan!

  t. C ja T

  VastaaPoista