tiistai 20. huhtikuuta 2010

Arveluttava tuoksutuliainen

Miten muissa kissakodeissa reagoidaan vieraiden kissojen hajuun?


Kävin eilen kyläilemässä kahden kissan luona. Kun tulin kotiin, Cisu ja Toto olivat tuohtuneita, eivätkä selvästikään vain siksi, että olin illan pois kotoa (mies oli kotona, mutta Cisun ja Toton se ei koskaan riitä, palvelusväen on oltava iltaisin täysmääräisesti saatavilla).


Pojat juoksivat minua vastaan eteiseen, mutta jo ensimmäinen nuuhkaus sai kummankin jäykistymään. Ei tietoakaan normaalista hurinasta, puskemisesta tai silitysasentoon rojahtamisesta. Cisu nuolaisi jalkaani hyvin ynseästi irvistäen: MITÄ tää nyt on?


Kumpikaan ei suostunut ollenkaan syliini, mutta sen sijaan vierastuoksuiseksi muuttunut takkini oli lumoava. Loppuilta sujui sen päällä köllien ja sitä välillä kirjaimellisesti nenä vinkuen haistellen.


Aamulla tilanne oli normalisoitunut ja olin saanut anteeksi petturimaisen retken muiden kissojen luokse.

7 kommenttia:

 1. Kollo pyyhkii aina välittömästi oman tuoksunsa vieraiden eläinten tuoksujen tilalle. :)

  VastaaPoista
 2. Mehän on tultu nyt lopputalven mittaan useamman kerran kotiin pennunhajuisina. Ihme kyllä pojissa ei ole sen kummempaa reaktiota ollut :) Syliin tullaan normaalisti jne. Kissallisia vieraita kyllä haistellaan tarkemmin kuin kissattomia, mutta oma henkilökunta saa haista ihan mille sattuu ilman että siitä tarvitsisi välittää.

  VastaaPoista
 3. Kiva kun kävit, toivottavasti stressi ei ollut liian kova teidän pojille! Minun pojat ei kyllä ole noin tarkkoja, lienevät tottuneita hajuihin – lampaan, koiran, muiden kissojen ym. Juttelumme perusteella olen entistä ällistyneempi teidän kissojen persoonallisuuksista ja kommunikoinnin määrästä. Odotan seuraavaa tapaamista innolla!
  Olen joskus miettinyt, että minun kissat on varmaan rauhallisia ja suht hiljaisia siksi kun minäkin olen; "sellainen kissa millainen emäntä", mutta toisaalta on hiukan vaikea kuvitella sinua ulvomassa ja loikkimassa ympäri taloa. Hmm. Tai, mistäs minä tiedän..?

  VastaaPoista
 4. Meillä on toisin päin: eläimelliset vieraat ovat tosi kiinnostavia ja pääsevät suosioon (kunhan eivät tuo niitä eläimiä mukanaan Koratian maille), mutta jos oma väki haisee vieraalta eläimeltä, se on aina melko arveluttavaa. Koiran haju vielä menee, mutta vieras kissa on kumma, ihan hiljaiseksi vetävä juttu!

  Saila, mitään stressiä tästä ei kyllä tullut, ei todellakaan! Ja heti pois se ajatus, että meillä ihmisetkin kiljuisivat mielipuolisesti ja riipisivät kankaita seiniltä jne. :D Toivottavasti kaikki blogin lukijat eivät ole pohtineet tätä mahdollisuutta. ;) Ehkä on niin, että meillä olisi vielä vilkkaampia koratkoheltajia, ellei heillä olisi niin kauhean rauhallista ihmisseuraa?

  Ei vaan, osin varmasti vaikuttaa se, millaisia ihmisiä lähellä on, mutta onhan ne kissat samoista olosuhteista huolimattakin kuitenkin persoonia. Cisu ja Toto nyt ovat lähtökohdiltaan niin samoja kuin voivat olla (no, täysveljekset olisivat vielä enemmän), mutta eivät silti ole luonteeltaan ja käytökseltään samanlaisia.

  VastaaPoista
 5. Meilläkin tuoksut haistellaan tarkkaan mutta yleensä tosiaan tyydytään sitten peittoamaan ne omalla hajulla. Uskoisin että kisut ovat melkoisia hajuntunnistajia. Meillä Nexun kevythäkki sai kohdakseen erityistä huomiota Fedjalta, kun se saapui kotiin ennen Nexua.

  VastaaPoista
 6. Meillä Mauno nuuskuttaa hyyyyvin tarkasti, jos henkilökunta on ollut vierailla mailla, mutta ei se muuten mitenkään osoita mieltään, se vaan on muutenkin kovin hajuherkkä. Eppu ei kauheasti välitä, se on sellainen huihai muutenkin.

  VastaaPoista
 7. Meillä ei mielestäni niinkään peitota omalla hajulla (ellei se takilla makoilu ollut sellaista), pikemminkin vain nuuhkitaan. Ja oikeasti välillä tuhina ja nenän vinkuminen kuuluu kauas, etenkin Cisu on hyvin tarkka nuuhkuttaja. Toto on meillä yleensä se huihai, mutta vähän aikaa sitten se sai kyllä ulkona terassilla jonkun superhajun, eikä suostunut lainkaan irrottamaan nenäänsä terassilaudasta. Lopulta piti kantaa pörröinen, rimpuileva ja edelleen nuuhkiva kissa sisälle rauhoittumaan.

  VastaaPoista