sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Synttäripöllyt

Cisulla on tänään 2-vuotissynttärit! Onnea!


Aamu alkoi yksivuotispäivänä lanseeratun tradition mukaisesti kissanminttutötsyillä. Meiltä on aina välillä kysytty, meneekö kissa siitä oikeasti muka sekaisin. Ja millainen se koratin ääni on. Seuraavat videot todistavat, että joo, se menee sekaisin ja kyllä, se ääni on kova (kaikissa rotuesittelyissä sitä kuvataan "ruostuneeksi saranaksi").


Tässä Cisu on havainnut, että ihanaa huumetta sisältävä peltipurkki on otettu pois kaapista. Se purkki on saatava!

video

Synttäripoika ei saanut koko purkkia itselleen, mutta sentään hieman minttumurusia keittiön raapimatolle, perinteiselle minttupiehtarointipaikalle.

video

Ja vielä yksi otos: kuvaaja yrittää välillä silittää sekopäätä, vaan ei auta, hän h-a-l-u-a-a minttupurkin.


video

Lopulta onnistui:


Mutta ei makeaa mahan täydeltä.. Cisun oli aika poistua keittiöstä päätään selvittämään, ja Toto sai nauttia kissanmintun jämät. Toimii se siihenkin!


Eiköhän me jatketa tätä villiinnyttävän hauskaa synttäriperinnettä taas ensi vuonnakin!

20 kommenttia:

 1. No huh huh! Olipas vaativa ääni, aika hurja.. Meillä nautiskellaan kyseisestä herkusta harvoin, mutta ääni ei (onneksi) ole koskaan noin vaativa). Nuo kierähdykset ovat kyllä ihan samalla kaavalla ;)

  VastaaPoista
 2. Cisu on pieni mutta pippurinen. Toton ääni on paljon hiljaisempi ja vauvamaisempi, vaikka samanlaista huutoa onkin (silloin kun kuuluu, Toto ei ole myöskään yhtä puhelias kuin Cisu).

  VastaaPoista
 3. Onnittelut Cisulle Marple-siskolta! Täälläkin juhlitaan kissanmintun voimalla.

  VastaaPoista
 4. Onnea Cisulle!

  Pimpeli pom, pimpeli pom,
  on olo huoleton,
  kun juhlapäiväsi tänään on!

  (Minusta tuo runo sopi niin hyvin noihin videoihin ja kuviin. :))

  VastaaPoista
 5. Pimpeli pom -huurupää-Cisu kiittää onnitteluista ja lähettää suuret onnittelut myös siskolle! Taitaa olla aika huurupäinen koko koratsuku tai ainakin tämä D-pentue. :)

  Me emme voi muuten katsoa eli kuunnella Cisun minttuvideoita ollenkaan, kun Toto huolestuu kovasti, että Cisu onkin tietokoneessa...

  VastaaPoista
 6. Suuret onnittelut synttärisankari Cisulle! :D

  VastaaPoista
 7. Paljon onnea harmaaherralle!!! Huh, onpa helpottavaa kuulla, että jonkun muunkin kissasta lähtee noin kovia ääniä. Täällä ei kuitenkaan tarvita kissanminttua, pelkkä kevään tulo sekoittaa pienet pääkopat riittävän tehokkaasti ja huutovolyymi sen kun kasvaa.

  VastaaPoista
 8. Suuret synttärionnittelut Cisulle!

  VastaaPoista
 9. Onnea Onnea Onnea vaan Cisulle! Täällä saaressa nettini on niin hidas, että katsotaan onnistunko katsomaan nuo videot. Ja jos onnistun, mitähän Ransu ja Musti äänistä tuumaa. Ne on yleensä aika hälyttyneitä tietokoneen/telkun/radion eläinäänistä, että Mitä, onko kotonamme joku jota emme ole huomanneet??!

  VastaaPoista
 10. No tuota... onnistuihan se videoiden katselu, tavallaan. Musti kulkee vieläkin ympäri taloa muristen varmuudeksi jokaiselle huonekalulle ja nurkalle. Ransu on asettunut tähän pöydän päälle vahtimaan, koska ääni tulee jostakin täältä. Ransu ei tosin murise, mutta katsoo ihmeissään vuorotelleen ympärilleen ja murisevaan isoveljeen. Kumpikin heräsi salamana päikkäreiltä ja tuli nuolena tänne keittiöön! Mutta ihanat äänet Cisulla <3 <3 <3

  VastaaPoista
 11. Cisu kiittää edelleen onnitteluista! Viisaan ja vanhan 2-vuotiaan tavoin hän on viettänyt synttäripäivää lähinnä pikkuveljen kanssa kirmaten ja painien...

  Miss Misery, kiitos kommentista - minuakin ilahduttaa tietää, että jossain on yhtä kovaäänisiä huutajia. Onneksi Cisu on hieman - mutta vain hieman - hiljentynyt vanhettuaan ja etenkin saatuaan Toton kaveriksi. Aina aika ajoin joku kuitenkin kysyy, onko Cisulla hätä tai sanoo, että Cisu on pelottava kun se huutaa niin kovaa...

  Ja Saila, voi kauheaa. :D Toivottavasti siellä ei etsitä ja murista ihan koko iltaa. Hyvähän se on ärhennellä kaiken varalta huonekaluillekin. Toivottavasti kohtaus ei ole yhtä dramaattinen kuin Toton taannoinen kiimaisen tyttökissan ääneen reagointi - sen takia kuuntelimme nytkin aika varovaisesti Cisun ääninäytteet ja kun vaikutti siltä, että Toto on ihan kummastunut, niin päätettiin, että kissanääniä ei saa kuunnella ollenkaan koneelta... On se kauheaa, että saariston rauhaa häiritään minttupöllyisillä thaimaalaishuudoilla! :)

  VastaaPoista
 12. Onnea Cisulle!

  Meillä myös onnistuu vastaava huutelu - myös Elliltä, vaikka neidillä onkin niin mitätön koko. Mäykynen on nyt aivan tolaltaan, koska olohuoneen nojatuolin läheisyyteen on piiloutunut vieras huutelija. Skandaali! Elliä taas ei voisi vähempää kiinnostaa.

  VastaaPoista
 13. Onnittelut 2-vuotiaalle! Täältä tullaan ihan kohtapian perässä!

  Tuo ääni on tuttu, kun näyttelyissä MAU ja KOR ovat yleensä vierekkäin häkeissä.

  VastaaPoista
 14. Hmmm. Bengalien näyttelysijainti ei vissiin sitten ole yleensä lähellä koratialaisia kiljukauloja, kun Herra Mäykynen noi hämmästyi. Tai sitten Mäykynen huolestui, että ei kai hänen riesoikseen ole tulossa vielä toinenkin kissa Ellin lisäksi...

  VastaaPoista
 15. Paljon, paljon onnea kaksivuotiaalle Cisu-herralle! Vähän myöhässä tosin, mutta kestääpähän synttärit vähän pidempään kun onnitteluja satelee myös jälkikäteen ;)

  Me ei kyllä jatketa 1-vuotissynttäriperinteitä, kun silloin pojat saivat lahjaksi ulkohäkin ;D Ehkä tuollainen "pää pönttöön ja pöllyt" -perinne toimisi meilläkin. Pitää harkita, kun pojat tulevat touko- ja kesäkuussa perässä.

  VastaaPoista
 16. Onnea Cisulle!!

  Meidän tyttöbengalilla on ihan samanlainen ääni :-)

  VastaaPoista
 17. Cisu kiittää myös Luolaleijonaa ja Taapertajaa ja pahoittelee hitauttaan. Sihteeri on lomalla, näemmä myös blogiasioista...

  Ulkohäkki on varmasti paras lahja jonka kissa voi saada! Ehkä mekin joskus... Sitten kun on joskus uusi terassi. Olisi nimittäin kiva suunnitella sellainen kissatarha, jonne kissat pääsevät suoraan ikkunasta, mutta tällä hetkellä se tarkoittaisi ulkoilua terassilla kasvavan piikkisen pensaan keskellä.

  Ja Taapertaja, teilläkään ei ole sitten mitään vienoa miukumista. Jostain syystä pieni siskonpoikani suhtautuu hyvin epäillen siihen tietoon, että kissa sanoisi miau, kun sehän sanoo selvästi MJHHHHHAAAAAAAUUUUAAA tai kissamaisillaakin vain miiMIIIII. :)

  VastaaPoista
 18. Kylläpä kajahteli komeasti Cisun huuto työhuoneessa. Piti oikein laittaa ääntä pienemmälle ettei tarvitse selitellä, kuka täällä huutaa. ;)

  Myöhästyneet, mutta makosat onnittelut vielä Cisulle! Blogger piti jostain syystä päivitykset pimennossa. Ehkä se halusi säästää korviani.

  VastaaPoista
 19. Marjis, kiitos ja kauheaa! :D Tästä lähin laitamme ääninäytteiden oheen varoituksen sekä myös tiedon, ettemme vastaa ääninäytteiden aiheuttamasta sekasorrosta kissojen tai ihmisten keskuudesta.

  Jos joku on nyt ihan järkyttynyt (kissa tai ihminen), niin tiedoksi, ettei se koko ajan noin kovaa huuda! Onneksi.

  VastaaPoista
 20. Myöhästyneet synttärionnittelut Cisulle! :)

  VastaaPoista