keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Veli Ponteva


Totoa ei todellakaan saisi vähätellä ja pitää hömppäpikkuveljenä: hän on hyväkuntoinen, komea, lihaksikas sekä hyväturkkinen ja -hampainen. Ja reipas ja sosiaalinen ja yhteistyökykyinen. Ja hieno.


Tämä ei ole omistajan lätinää vaan ihan lääkärin lausunto. Mies käytti Tottiksen eilen 1-vuotislääkärissä ja pollea Tottis palasi näin mairittelevien lausuntojen kera. Hän ei ollut edes saanut huomautusta painostaan, ja kyllähän me olemme viime aikoina huomanneetkin, että pullukka-ahmatti on muuttunut rotevaksi lihaskimpuksi. Jos sirpakkaa ultrajuoksijarakenteista Cisua ei olisi, Toto näyttäisi aivan tasapainoiselta eikä jättiläiseltä. Mutta sporttinen on siis hänkin, on vain kuulamörssäri.


Toto ei ollut ollenkaan vihoitellut toimenpiteitä, ei edes silmien tai korvien tutkimista tai rokotetta, aluksi oli vain hieman pörhentänyt vastaanoton tytölle. Rohkea Tottis, pelottavassa paikassa ja vielä ilman Cisua! Lääkäri olikin puhunut, että pentuajoilla on suuri merkitys ja sanonut, että Cisun ja Toton kissalasta tulee aina hienoja, sosiaalisia pentuja. Niin tulee, siitä mekin olemme varmoja - ja kovin iloisia ja kiitollisia!


Lääkärikeikassa oli mielenkiintoista sekin, että Cisun viimekesäistä 1-vuotislääkäriä lukuun ottamatta pojat eivät ole sitten Toton meille muuttamisen olleet koskaan erossa toisistaan edes tällaista vajaan tunnin aikaa.


Cisu tuntui ensin kovin järkyttyneeltä siitä, että Toto laitettiin koppaan ja vietiin pois; hän piiloutui minua pöydän alle eikä tullut sieltä ilman herkkuraksuja. Valjaat aiheuttivat himoulkoilijassa pakoreaktion: MUA ei ainakaan siepata! Hetken kuluttua Cisu kuitenkin otti valjaat ihan mieluusti niskaansa ja yhteisen miniulkoilun jälkeen hän olikin aivan tohkeissaan, että saimme olla kahden. Laatuaikaa - voi sitä kehräämisen ja puskemisen määrää! Vähän huolestunut Cisu kuitenkin taisi olla, sillä en voinut liikauttaa sormenpäätäkään ilman kissakaveria: Cisu ei selvästikään tahtonut olla sekuntiakaan yksin.


Toton paluu veti molemmat aivan hiljaiseksi ja vakavaksi. Nuuhkiminen kesti kovin kauan puolin ja toisin, mutta sitten kaikki palasi normaaliksi. Toto painui ruokakupille ja Cisu lähti leikkimään kengännauhalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti