keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Aamuenergiaa

Ystävä lähetti linkin erään nettikaupan kuukauden kilpailuun: kerro, vaikuttaako kevät jotenkin lemmikkiisi.

Sepäs sattui, sillä olin juuri voivotellut sekä suullisesti että meilitse, että meillä on jatkunut kissat maaliskuussa -käytös koko huhtikuunkin eikä loppua näy. Siinä missä Cisu ja Toto talvisaikaan herättelevät ihmisiä aamuisin, että pääsisivät peiton alle halimaan, nyt pitää alkaa jo aamuyöstä aktiivinen kampanjointi sen puolesta, että joku heräisi ja leikkisi tai jopa veisi ulos (ei herää, ei leiki, ei ainakaan vie ulos).

Esimerkki tältä aamulta - ote siskolleni laatimasta meiliraportista:

Suloiset unikaverit alkoivat tänään pomppia sängyssä ja purra varpaita klo 4.30. Kun se ei tuottanut tulosta, he klonksuttivat makkarin lipastolla olevaa koriste-esinettä. Kong kong. Kun kukaan ei vieläkään leikkinyt, he käynnistivät ilmanpuhdistimen. Hur hur. Koska edelläänkään ei ilmennyt toivottuja reaktioita, piti kiivetä makuuhuoneen limoviikunaan. Tuotiin myös leluja sänkyyn: tässä on ihana kulahtanut kengännauha, leiki sillä mun kanssa, pliis! Makuuhuoneen ikkunalla ollutta taulua ei voitu enää tänään tiputtaa, sillä se viskattiin lattialle jo eilen. Onneksi voitiin sentään kiljahdella ja kurista. Reilun tunnin kekkaloinnin jälkeen riehakkeet olivat onneksi jo itsekin uupuneita ja menivät nukkumaan.

Vaikka ihanaahan se on, että toiset ovat niin hyväntuulisia ja tohkeissaan ja täynnä virtaa ja voimaa heti aamusta. Olisivatpa ihmisetkin enemmän kissojen kaltaisia.


5 kommenttia:

 1. Teidän pojilla on sama rytmi kuin Aslanilla :D Heräsin tänään tasan klo 4:30 siihen, että Aslan HHHHURISI ja pyöri isännän ympärillä, isäntä parka yritti sitä sitten rapsutella että saisi vielä puolitoista tuntia nukkua :) Muutama uninen ruma sanakin saattoi ehkä päästä, tuollainen käytös on yhtä aikaa niin hellyttävää mutta niin ärsyttävää. Hyvähän se kissoilla on herätä kun päivät voi sitten nukkua..

  VastaaPoista
 2. Jaa, enpä ole osannut yhdistää tätä kevääseen! Meidän Iiro on nyt monena yönä ja aamuna paukuttanut yhtä keittiön kaapin ovea. Välillä on halipula, välillä nälkä ja välillä ottaa muuten vain kai päähän, että ihmiset vain nukkuvat. Tähän kaapinoveen on yritetty keksiä kaikennäköistä kommervenkkiä, jottei kissa pääsisi sillä leikkimään.

  VastaaPoista
 3. Meillä ei jostain syystä oikein ikinä vaadita ruokaa (vaikka kyllä ruokapurkin ilmaantuminen ihmisen käteen usein pistää ainakin Toton huutamaan kiihkosta), mutta tätä muuta toimintaa kyllä piisaa. Kyllä ollaan diagnosoitu tämä aamuriekkuminen kevään aiheuttamaksi, sillä talvella pojat olivat paljon rauhallisempia, joskus nousivat jopa ihmisten jälkeen. Nyt ei malta nukkua - ja ystävällisesti he yrittävät huolehtia myös siitä, etteivät ihmisetkään tuhlaisi ihania kevätaamuja nukkumiseen.

  VastaaPoista
 4. Voi ei.. teillä siis menoa piisaa. Kevät saa kissojen hormonit hyrräämään. Ja miten niin aamulla klo 4.00 nukkuminen muka voi olla mukavampaa kuin leikkiminen, en ymmärrä, en ;)

  VastaaPoista
 5. Vaikuttaa siltä, että aurinko toimii erityisenä riehulaukaisimena. Tänään, kun oli sateinen ja hämärä aamu, ei kissoja näkynyt missään. Sitten kuului tömps ja vaatekaapista loikkasi yksi haukottelija. Parin minuutin päästä toinen tömps ja toinen haukottelija. Kun ei ollut aurinkoa tarjolla, oli yö vissiin vietetty villapaitojen seassa ja siellä olikin niin rauhallista, että nukutti kauemmin kuin ihmisiä. Tai sitten tämä oli vain tilapäinen häiriö ja huomenaamulla palataan riehumoodiin, satoi tai paistoi...

  VastaaPoista