maanantai 3. toukokuuta 2010

Viikonlopun luontoääni: lentokissan laulu

Cisu ja Toto viettivät huiman seikkailuvapun saaristossa. Vielä ei olla saatu purettua kuvia koneelle, mutta pitää kertoa heti viikonlopun luontohavainto: lokkien rääkyminen kuulostaa aivan kiihtyneen koratin kiljumiselta. Olimme veneilemässä (ilman kissoja, mutta heidän ilonsa on väliaikainen: pelastusliivit odottavat jo postissa!) kun ylitsemme lensi kraaaaaaauuh-huutava lokki ja kaikkia alkoi naurattaa. Lentokissa!


Niin että jos ei pääse verkkoon kuunteluttamaan koratin ääninäytettä, sitä voi hyvin havainnollistaa kertomalla, että koratilla on yhtä kaunis (?) ääni kuin lokilla.


Lokkihavainto johti myös uuteen teoriaan: siinä missä kuolleen merimiehen sielun sanotaan siirtyvän albatrossiin, kissan sielu menee lokkiin.


Meidän mökkikoratit olivat ainakin niin innostuneita saaristomatkailusta, etten yhtään epäile teorian paikkansapitävyyttä. Vielä viime kesänä niin pelokas Totokin juoksenteli rantakallioilla ja mustikanvarvuissa niin että vain varvut kutittelivat vatsasta. Voi sitä onnea!


Mutta tämä teaserista, varsinainen vappukertomus tulossa siis kuvien kera lähiaikoina.

8 kommenttia:

 1. Ei voi kuulostaa lokki ja kissa samalta :D Tekisi mieli kokeilla tuota linkkiä mutten taida uskaltaa. Täällä on tutustumisoperaatiot hienosti käynnissä, kun saisi jossain välissä aikaiseksi kirjoitella bloginkin puolelle jotain. Reipas tyttö, sen voin jo sanoa =)

  VastaaPoista
 2. Hmmm, ei kannata kokeilla linkkiä, se kun viimeksikin sekoitti teidän poikia! Nyt heillä on muutakin sekoittavaa mielessä, nimittäin pikkusisko.

  Hienoa että tutustuminen on lähtenyt hyvin liikkeelle. Vaadin pikaista blogipäivitystä! :D Olen käynyt välillä blogissanne kurkkimassa, olisiko siellä jo jotain... t. Nimim. Utelias ja malttamaton ;)

  VastaaPoista
 3. Ai niin, ei Aslania ja Raichua tainnutkaan sekoittaa koratin ääninäyte (muutamia muita kissoja sitten sekoitti ;)), vaan teillä tuli siitä tyttökissan kiljumisesta niskaanpuremis-ym. reaktioita. Toivottavasti pikkusisko ei aiheuta samanmoisia oireita vaikka miten huutaisi! :)

  VastaaPoista
 4. Tuo taitaa olla todellakin VAIN koratien erikoisuus, minä en ainakaan myönnä että minun kissat kuulostaisi samalta kuin lokit ;-D
  Eilen iltakävelyllä kuuntelimme kissojen kanssa metsähanhien kaakatusta, ja se on ihan hirveää melusaastetta. Vaikika korateilla ehkä on kova ääni (tämän tulen vielä joskus teille kuuntelemaan), ole onnekas, etteivät sentään ole muuttomatkalta palaavia hanhia. Jotain rajaa ;-)
  Ja kiva, että kissat nauttivat saaristomökkeilystä! Saaristo on kissojen paratiisi!!!

  VastaaPoista
 5. Melkoinen ääni on koratilla! :) Maatiaiseni ääni kuullostaa tuon rinnalla ihan piipitykseltä. :D Rapsutukset Cisulle ja Totolle!

  VastaaPoista
 6. Cisu ja Toto kiittävät rapsutuksista koratmaisesti karjahtaen. ;) Ei vaan, eivät he onneksi aina karju tai kilju, eikä Toto ole ollenkaan niin korvia kuluttava kuin Cisu... Ja monien muiden kissanomistajien onneksi on kyllä niin, etteivät useimmat kissarodut taida sekoittua lokkeihin eikä onneksi myöskään metsähanhiin. :)

  Meitä kyllä muuten aina ihmetyttää se, että kuinka paljon puheliaat kissat sitten juttelevat. Koratkuvauksissa mainitaan aina, että ääni on kuin ruostunut sarana mutta korat on kotioloissa yleensä hiljainen. Jossain mahtaa olla todella kommentoivia kissoja sitten, kun tuntuu, että meilläkään ei ole hiljaista kuin silloin kuin Cisu ja Toto nukkuvat tai syövät. :)

  VastaaPoista
 7. ^ Minun pitäisi varmaan joskus sitten antaa ääninäyte siitä, kuinka paljon puheliaat kissat juttelevat ;) Kaikki yritykset nauhoittaa Raichun juttelua ovat kyllä kosahtaneet siihen, että alan lässyttää sille takaisin enkä sitten kehtaa julkaista videota =/

  Ps. Nyt löytyy blogista pentujuttuja!

  VastaaPoista
 8. Saaristo on varmaan kissoille oiva paikka.. eivät pääse millään karkuunkaan! Vappupostausta odotellaan.. Meillä mökkiretkeily vaatii ensin tunnin autoilun kissaitkuineen, joten kovin usein Sohvi ei mökille 'pääse' eli omasta mielestään joudu.
  Kiitos kauniista sanoistasi Jenni ja terveisiä äidillesi - kuin myös kissaveljeksille!

  VastaaPoista