keskiviikko 17. elokuuta 2011

Uusi ystävä


"Meidän Cisu on sellainen sydäntenmurskaaja", totesi mies eilen, kun saattelimme vieraisilla olleen ystävän hotellille odottamaan aamuista lentokoneen lähtöä. Vieras jäi varmasti kaipaamaan Suomesta ainakin Cisua.


Vietin lukioaikana vuoden ulkomailla vaihto-oppilaana ja saimme nyt vieraaksemme vaihto-oppilasisäni. Hän tuntui viihtyvän kovin hyvin luonnonläheisessä Koratiassa kissojen kanssa leikkien. Cisu pelkäsi vierasta jostain syystä aluksi, mutta sitten otti hänestä kaiken irti: pyysi leikittämään, tuli leuka korkealle kohotettuna pyytämään leukarapsutusta ja erityisesti istui ja nukkui vieraan sylissä. Välillä Cisu kohottautui, katsoi uutta ystäväänsä silmiin, naukaisi ja hurahti ja otti sitten entistä mukavamman asennon. Tämä kaikki oli vieraasta kuulemma hyvin hauskaa ja rentouttavaa ja hän muisteli kissa sylissään kaikkia elämänsä aikana tapaamiaan kotieläimiä. Sitä oli hauska kuunnella, ja samalla opin itsekin uutta sekä vieraastamme että hänen kotimaastaan yleisestikin. Ja luulen, että kotiinsa saavuttuaan vieras kertoo kissasta, joka viihtyi sylissä ja ylipäätään ihmisten seurassa paremmin kuin mikään muu kissa. Hän jo harmitteli, ettei Cisu varmaankaan halua matkustaa Atlantin yli tarjoamaan kissaterapiaa kanadalaisille. ;)
Kissanpäivät ovat siis alkaneet mainiosti: sekä minulla että kissukoilla on ollut ainutlaatuista seuraa. Totokin iloitsi selvästi siitä, ettei maanantaiaamu tuonutkaan mukanaan tavanomaista arkea, vaikka mies lähtikin töihin. Muuten Toto otti - luonteensa mukaisesti - kunniavieraan vastaan hieman pidättyväisemin kuin isoveljensä. Hänkin oli ihan oma itsensä, eikä jännittänyt vierasta edes alussa, mutta Toton tapoihin ei kuulu parkkeerata edes kotiväen syliin tuntikausiksi. Toto luottaa siihen, että pelkkä söpöys riittää. Ja kyllähän aurinkoläikkään rullaksi kiertynyt, välillä kujeellisesti ihmisiä kurkkaava ja syvää onnenpurinaa huriseva kissa on varsin vetoava sekin.


Jotta ei menisi ihan lässytykseksi, todettakoon, että tällä hetkellä pojat kilvan tappelevat ja raapivat sohvia sekä päästävät hurjia ulvaisuja. Heidän mielestään kissanpäiviin kuuluu oleellisesti se, että jos palvelusväki on kerran jatkuvasti paikalla, se voisi olla tehtäviensä tasalla ja lähteä palveltaviensa kanssa ulos aina kun he sitä haluavat. Ja he haluavat sitä aina.

8 kommenttia:

 1. Niin! Tehtävien tasalla täytyy olla! Mustinkin mielestä täällä Ahvensaaressa on asiat muuten täysin mallillaan, mutta henkilökunta joskus aika hidasjärkistä.
  Cisun käytön vieraan kanssa kuulostaa niiiiin hellyttävältä! Ihana Cisu, maailman kuninkaallisin kissaterapeutti!

  VastaaPoista
 2. Onneksi kissat yleensä kertovat hyvin herkästi ja selväsanaisesti, jos palvelija ei tiedä, mitä seuraavaksi tulisi tehdä. Minäkin ymmärsin vihdoin, että jos kissa sanoo U, se todella tarkoittaa U-retkeä. Kävimme ulkona ja rauha palasi Koratiaan. (Ei aivan tosin, sillä pojat ovat niin söpöjä nukkuessaan, että mun pitää välillä käpälöidä ja häiritä niitä.)

  Cisu oli kyllä todella tehtäviensä tasalla, mitä tulee vieraiden viihdyttämiseen. Koratiassa on vieraanvarainen kunkku.<3

  VastaaPoista
 3. Ehkä Cisu on idättänyt pienen kissakuumeen alun teidän vieraaseenne. :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa :) luin tätä postausta jatkuva hymy huulilla. "Kissat jättävät tassunjälkensä sydämiimme" sanoo taulu eteisessämme.

  Ja tottakai se on palvelusväen homma palvella kun palveltavat palvelua kaipaavat! :D

  VastaaPoista
 5. Koratian kuningas on suuressa viisaudessaan ymmärtänyt pitää diplomaattisuhteet hyvinä myös valtameren taakse. Arvostamme ja kunnioitamme kovasti tällaista kaukonäköisyyttä :)

  VastaaPoista
 6. Oi voi. Kyllä on vieras varmasti nauttinut teillä olostaan. Silkkiturkkisia kuninkaallisia sylissä ja aurinkoläikässä pörisemässä. Mikäs sen parempaa!

  VastaaPoista
 7. Ooh, kyllon ameriikan vieras varmasti otettu ja mukava muisto mukanaan kotiinmennessään :)

  Mukavaa kotiaikaa sinulle ja kissaystäville!

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille kommenteista! :) Cisu kiittää ymmärryksestä ja arvostuksesta.

  Tasha, minä olen lukenut sinun kommenttisi parikin kertaa ja koko ajan hymyillen. Todella vastaansanomaton taulu teillä, ihanasti sanottu tassunjäljistä. <3

  Katjusha, kiitos! Kyllä tämä aika mukavalta on tuntunut. ;)

  VastaaPoista