tiistai 2. elokuuta 2011

Kissa lampaiden vaatteissa


Meillä asuu nyt tyytyväistäkin tyytyväisempi Toto Tottiainen alias Hurja Lammaspaimen.

Annoimme koeluenteisesti Toton käyttöön yhden lampaantaljan. Aiemminhan meillä oli esillä peräti kaksi taljaa, mutta Toto-pentu pakotti piilottamaan ne. Ensin hän puri aikuisen nyrkin mentävän reiän toiseen taljaan ja sitten koristeli oliivipuun taimen oksat (joista hän oli aiemmin poistanut lehdet) lampaankarvalla. Päätimme, etteivät taljat (eivätkä oliivipuut) ja Toto sovi saman katon alle. Sittemmin hän on saanut testitaljan pari kertaa, mutta suhtautunut siihen aina niin vimmaisesti, että testeri on häipynyt pikavauhtia.

Nyt kun edellisestä testistä on jo hieman aikaa, vaikuttaa siltä, että Toto on kasvanut suurin piirtein taljaluottamuksen arvoiseksi. Hän on kiskonut taljasta irti pari karvatuppoa, mutta enimmäkseen hän vain nauttii pehmeästä aarteestaan.


Jos olen oikein pitkä ja leveä, saan nauttia taljasta mahdollisimman paljon eikä kukaan muu pääse tänne...


Vähän kyllä toivoisin, että Cisu yrittäisi ryöstää taljan minulta, niin päästäisiin painimaan.


Cisu ei piittaa taljasta. Ei se mitään, sillä taljankin kanssa voi painia!6 kommenttia:

 1. Hieno lelu/sänky! Nätti ja pehmee. Hyvä riepottaa!

  VastaaPoista
 2. Muuten se on tosi hyvä lelu ja sänky, mutta juuri kun suunnittelen hurjaa riepotusta ja köllötän taljalla tekemässä strategiaa, tulee aina joku ihminen ja alkaa silittää ja lässyttää. Oon kuulemma niin SÖPÖ mun taljan kanssa.

  Söpö, vaikka oon oikeasti HURJA ja RAJU. Pöh.
  (Ja jos mä kehrään yksinäni taljalle, se on vain hämäystä, ettei kaikki tietäisi mun olevan vaarallinen peto.)

  Launtai-iltana, kun katsoin parhaaksi istua koko illan taljan päällä marsuasennossa ja vartioida aarrettani, ihmiset kurkkivat mua koko ajan ja nauroivat.

  Kaikki eivät tajua taljan omistamisen kaikkia sääntöjä. Esimerkiksi hölmöt ihmiset.

  Muuten talja on tosi hyvä juttu. Vihdoinkin oma talja!

  VastaaPoista
 3. Onnea uudelle taljan omistajalle! Hieno homma, että tuo tärkeä esine saatiin jälleen omistajalleen!

  VastaaPoista
 4. Superhieno talja! Ooon niiiiin kade! Voisin kyllä tulla painiin taljasta vähän leikisti sun kanssa, jos saisi ees pikkusen talja-aikaa itekin.

  Terkuin Unna Tuutikki

  VastaaPoista
 5. Harmi eikä edes Paavo ole koskaan varmaan edes ajatellut, että lampaantaljasta olisi muuhun kuin loikoiluun ja nukkumiseen! Joskus talja on tippunut ikkunalaudalta, mutta silloinkin kissat ovat kääntäneet kylkeään vähän liian riehakkaasti tai ehkä painineet keskenään, mutta että taljaa revittäisiin... ei koskaan! :D

  VastaaPoista
 6. Naukulan Mamma, uusi omistaja oli taas eilen hieman pöllyttänyt aarrettaan, niin että sitä aarretta löytyi vähän sieltä sun täältä. :D Pitäköön nyt kuitenkin aarteensa ainakin toistaiseksi...

  ***
  Unna, tervetuloa! Ois ihanaa, jos saisi seuraksi taljan sävyihin sopivan söpön painikaverin. Jos tuut, saat myös itsenäistä talja-aikaa! (Toivottavasti Ransu ei nyt tuu mustasukkaiseksi.). T. TOTO

  ***
  Heidi, niin, ei Cisukaan ole ollut taljasta kiinnostunut, ei juuri edes nukkumapaikkana. Mutta Tottis... Toto on myös kunnostautunut mökillä tuhoamalla erilaisia koriste- ja lelulampaita, joten hänellä on aika voimakas lampaanraatelijan vietti!

  VastaaPoista