sunnuntai 28. elokuuta 2011

Totiset kurrekyttääjät

Mitäpä sitä ei tekisi kissojensa tähden? Tänään minulla oli heti aamusta vähän kuumeinen olo, mutta se ei estänyt lähtemästä Toton kanssa metsä- ja kallioretkelle - kun Cisu ja mieskin menivät, niin pitihän meidänkin. Harmittelin retken aikana tuhansia kertoja, ettei kamera sattunut mukaan: harmaa kissa harmaalla jäkäläisellä kalliolla maailman huipulla on hauska näky.


Onneksi pari päivää sitten kamera oli mukana, kun kävin poikien kanssa päivittäisellä oravienvaanimiskeikalla. Cisu ja Toto eivät halua enää ulkoilla missään muualla kuin oravapuiden alla (ja siellä kalliolla, mutta sinne ei voi mennä vain yhden ihmisen voimin, maasto on liian vaikeakulkuista). Siellä onkin onnistuttu näkemään kerralla jopa neljä hyppivää ja säksättävää kurrea, joten ei ihme, että paikka vetää puoleensa.


Se vetää myös vakavaksi. Ja huomatkaa, Cisulla on pari sadepisaraa ohimolla, mutta se ei haittaa, kun on kyse oravien katselusta.
Totokaan ei piittaa, jos kurreretkellä tulee märkä turkki ja kuraiset tassut. Sitä paitsi märkä metsä tuoksuu paljon kiinnostavammalta kuin kuiva aurinkoinen metsä!
Pikkuvelikin tietää, että kurreja katsotaan keskittyneesti.
Höh. Ei saatu tuoretta kurrenlihaa taaskaan. Pojat lohduttautuivat kasvisaterialla epäonnistuneen metsästysretken jälkeen. Totokin on juuri oppinut, että kissanminttua kannattaa haistelun lisäksi myös maistella.11 kommenttia:

 1. Näenkös oikein että teillä on Vänttiset?!? Onko olleet hyvät? Meinasin että meillekin voisi hankkia sellaiset...

  VastaaPoista
 2. No, kurre olisikin ollut aika pieni saalis. Ehkä sitä peuraa sitten kuitenkin?

  VastaaPoista
 3. Anni, oikeassa olet, molemmilla on Vänttiset! Tilasin ne pari vuotta sitten sähköpostilla suoraan Arja Vänttiseltä ja oikein hyvät valjaat ovat olleet. Kestäneet siis kummallakin kissukalla jo kolmen kesän päivittäiset valjastelut, puukiipeilyt yms. remuamiset. Suosittelemme! Valjaantekijän kotisivut löytyvät hänen nimellään ja ainakin Mustista ja Mirristä löytyy valjaita hyllytavaranakin.

  Naukulan Mamma, tuo on kyllä totta. Cisu oli kuulemma kyllä onnistunut säikäyttämään ylhäällä vuorella retkeillessään jostain puskasta peuran, joka oli sännännyt haukahdellen tiehensä. Cisu oli istahtanut kalliolle ja katsellut hämmästyneenä perään. Me oltiin Tottiksen kanssa tietenkin juuri silloin jossain muualla...

  VastaaPoista
 4. Ihanat ilmeet <3 Kumma juttu, täällä ei kurreja näy. Tai ehkä se ei ole kumma. Niillä on metsää vaikka kuinka monta hehtaaria, miksi ne pihoille änkeäisivät.
  Onneksi teillä on kurremetsä!

  VastaaPoista
 5. Hienon keskittyneitä ilmeitä! Ja samettisen tyytyväisiä kissanminttupäitä :) Koratian kuninkaat sopivat hienosti viidakkoon lehdenvihreine silmineen ja kivenharmaine turkkeineen.

  VastaaPoista
 6. Ainiin Anni, meilläkin on Vänttiset ja kannatetaan! Pitävät hienosti tällaisen vähän sätkymmänkin kissaneidin turvallisesti valjastettuna :)

  VastaaPoista
 7. Oravan metsästys on tarkkaa puuhaa ja siinä unohtuu märkä kelikin. :)

  VastaaPoista
 8. Saila, ehkä oravat kunnioittavat panttereita kuitenkin, vaikkeivat kissoista juuri piittaakaan?

  Ella, kyllä, Vänttiset sopivat myös sätkykissoille.:) Koratian kuninkaat kyllä sopivat hyvin suomalaiseen luontoon, onneksi he eivät jääneet Thaimaahan asumaan.

  Sirpa ja Kollo, se onkin aina hassua, miten joskus yksi vesipisara on oikea suurkauhistus ja toisinaan pieni sadekaan ei haittaa. :D

  VastaaPoista
 9. Mitenhän noista Vänttisistä osaa sitten ostaa oikean koon? Meidän bengali on ainakin ulkona sellainen säntäilijä, että pakko olla sit sellaset valjaat ettei pääse pakoon. Espoon näyttelyssä viimeks ihastelin kun niitä oli vaikka minkä värisiä <3

  VastaaPoista
 10. Anni, minä meilasin Vänttiselle ja kysyin, mitä mittoja hän tarvitsee valjaita varten: http://www.arjasart.fi/
  Meille taisi tulla molemmille ihan standardimitoituksen valjaat, mutta kiinnityspaikkaa siirrettiin hieman, kun nuo itämailta olevat rodut ovat tuollaisia pitkäkinttupuikeroita.

  Vänttiseltä/eläinkaupastakin voi varmaan vain kysyä myös, mitä valjaskokea hän suosittelee, kun kissan rotu, paino, vartalonympärys etujalkojen takaa ovat tiedossa. Vissiin tarvittiin kaulanympäryskin, mutta muuta en muista.

  VastaaPoista
 11. Tuo ensimmäinen kuva on niin hieno!

  VastaaPoista