maanantai 22. elokuuta 2011

Avara luontoLauantai-iltana Koratian mailla havaittiin pari hyvin mukavuudenhaluista vierasta. Ne loikoilivat ruohoa mutustellen niin rennosti ja niin kauan, ettei tainnut olla eka kerta piknikillä. 


Kun vieraat olivat levänneet tovin, he siirtyivät syömään maksaruohoa. Se on istutettu vieraanvaraisesti puuastiaan, ettei vieraiden tarvitse turhaan kumartua kasveja tuhotessaan.
Herää tietenkin kysymys, missä Koratian kunkut olivat. Totosta ei ole tietoa, mutta Cisulla oli samaan aikaan parempaakin tekemistä: hän katsoi intensiivisesti Avaraa luontoa, sademetsädokumenttia. Erityisesti linnut ja käärmeet kiinnostivat Cisua ja hän yritti välillä vähän täppäilläkin niitä sekä huojui tv:n edessä lintujen liikkeiden mukaan. Kun Toto koetti häiritä Cisun luontodokumenttielämystä, Cisu ajoi hänet pois. 


Cisu oppi dokumentista, että elämässä pärjätäkseen eläimien pitää kehitellä mitä ihmeellisimpiä selviytymiskeinoja. Jo samana iltana hänen havaittiin keksineen uuden metkun: pyllynlämmitystä juuri pesuohjelman loppuun saaneen, raolleen avatun astianpesukoneen lämmössä. Näin thaimaalaiskatti selviää Suomen syksyistyvien iltojen viileydessä.


Kun kone oli päästänyt pahimmat höyryt ulos, Cisu saattoi laskea häntänsä sen sisälle lämmittelemään.


Kyllä meillä on fiksu kunkku!

7 kommenttia:

 1. On rohkeita vierailijoita (ja röyhkeitä :))

  VastaaPoista
 2. Villiä luontoa! Villiä luontoa! Oi, isoja pupuja!

  VastaaPoista
 3. Kylläpä siellä todellakin ollaan vieraanvaraisia! Näyttävät vieraat kyllä hyvin kotiutuneenkin tuollaisen palvelun takia.

  Cisu sitten keksii! Tuo varmasti lämmittää mukavasti pientä kuninkaallista kissaa.

  VastaaPoista
 4. Katjusha, on ne! Onneksi ovat nyt jättäneet ruusuistutukseni rauhaan, niin ei tarvitse joka päivä raivota. :)

  Musta ja Harmaa, joo, oikeen megapupuja!

  Naukulan Mamma, harvoin on nähty noin kotiutuneita vieraita. Tänään niitä tuli enemmänkin, mutta eivät loikoilleet... Ja Cisu kävi tänäänkin pepunlämmityksessä tiskikoneella. <3

  VastaaPoista
 5. Vaaau, mahtavia vieraita teillä! Tosin maksaruohon istuttajaa on saattanut hieman harmittaa, mutta... silti :D

  Ja Cisu, onpa upeasti sovellettu dokumentin selviytymiskeinoja vähän urbaanimpaan elämään :)

  VastaaPoista
 6. Cisu on teknologisesti ja ekologisesti valveutunut, kun hyödyntää olemassa olevia resursseja noin taidokkaasti :D Saapa nähdä milloin Koratian kunkku hoitaa istutuksia syövät resurssit ruokakuppiinsa...

  VastaaPoista
 7. Meei, meillä on jo totuttu, että maksaruoho katoaa parhaimpiin suihin... :(

  Ella, Cisu on aina kaikin puolin valveutunut. Ja se liharesurssien hyödyntämättömyyskin on vain ihmisten typeryydestä kiinni. Kun päästäisivät edes kerran vapaasti ulos... Jo piisaisi peurapaistia koko suvulle.

  VastaaPoista