perjantai 12. marraskuuta 2010

Siniset piiat

 Nyt riitti huhkiminen - Toto raahasi sadetakkini lattialle ja ilmaisi elekielellä, että nyt vois välillä levätäkin.

Meillä on ollut hieman kiireinen päivä. Olen ollut koko päivän kotona ja siivonnut, ihan kohta on tulossa sukulaisia viikonlopuksi. Cisu ja Toto ovat osallistuneet aivan kaikkeen, pitkä päivä heilläkin.

Erityisesti poikia on kiinnostanut talonpuunauksessa lattianpesu: Sinipiika on aivan ihmeellinen. Kun se lotisee ämpärissä, pitää kurkata, mitä se tekee, ja kun se tulee ämpäristä, pitää täpätä sitä. Muuten ei tule puhdasta. Myös kylppärin kaakelinsaumojen hinkkaaminen puhutti poikia kovasti. Huomaa, että edellisestä suursiivouksesta on aikaa, kun kaikki oli noin ihmeellistä...

Parasta oli kuitenkin se, että kaikki saatiin nyt keittiöremontin jäljiltä tavalliseen järjestykseen. Pojilla on nyt tällainen yhteinen ruokapiste keittiössä. Yksi vesi- ja raksukuppi, kaksi märkäruokakuppia, joista toinen ei näy kuvassa. Kaikki ovat kuitenkin vierekkäin: kyllä nyt näyttää siltä, että Cisu on oppinut syömään Toton vieressä eikä tarvitse ruokarauhaa.
 Poikien omat tavaratkin, jotka oli hajasijoitettu ties minne, ovat taas tavanomaisilla paikoillaan. Tässä näkymä Koratiaan yläkerran rappusilta katseltuna. Vasemmalta oikealle näkyvät kaikki tärkeät jutut: nukkumislaatikko, tähystystuoli, oma talo, lekottelutyynyt ja se kuuluisa harmaa koppa. Cisu ja Toto tuntuvat oikeasti arvostavan, että heillä on taas oma nurkkansa. Talossa on leikitty enemmän kuin kuukausiin ja tyynyillä on kiskoteltu tyytyväisinä.
 Cisu kiskotteli myös tietokoneen päällä. Oli niin puuhakas päivä, ettei melkein jaksanut edes blogata siitä!

3 kommenttia:

 1. Cisulla ja Totolla on hieno kissanurkka. Puuhakkaan päivän jälkeen kissa kaipaa lepoa. :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat siniset siivousavustajat! Ja huh, oletpa tosiaan siivonnut kun kaakelin saumatkin hohtavat.
  Tuo kissanurkkaus on erittäin vetävän näköinen. Paras olla näyttämättä sitä minun pojille, alkaisivat vielä lakkoon kun heillä ei ole mitään tuonne päinkään. Heillä ei oikeasti ole mitään omaa tyynyä tai koppaa, talosta puhumattakaan.

  VastaaPoista
 3. Onhan yhdessä siivoaminen todella paljon mukavampaa :) ! Toki se kyllä pieniä kissoja väsyttää.... On niin paljon työnjohdollisia tehtäviä siivouspäivinä!

  VastaaPoista