lauantai 20. marraskuuta 2010

Kaukana jytisevä maailma

Miten kissat reagoivat ilotulitukseen? Kun Cisu juhli meillä ensimmäistä uutta vuottaan vajaa yksivuotiaana, häntä selvästi pelotti jytinä. Hän painautui sängylle aivan litteäksi ja piti silmiä kiinni, oli levoton. Sittemmin paukaukset ovat vain hämmästyttäneet ja niitä, samoin kuin ukkosta, pitää kurkistella ikkunoista.

Tänään Tapiolassa muutaman kilometrin päässä meiltä jytistiin joulukauden avausta, mutta se ei Cisua ja Totoa hetkauttanut. Juuri kun pamahtelu alkoi, olimme menneet saunaan.

Cisu osasi heti rentoutua.
Toto höristeli ensin korviaan.
Sitten hän suoritti normaalit saunarutiininsa eli peseytyi,
venytteli
ja sitten vasta rauhoittui. Totolla on laudeliinana tyynyliina, jolle pojat olivat kuopineet multaa.
Tällä hetkellä jälkilämpöisessä saunassa näyttää jotakuinkin tältä. Tontut ovat kyllä tajuissaan ja hyvävointisia, vaikkei ihan siltä näytä. Kumpikin alkaa hurista heti jos kurkkaan heitä, ja Cisu nousi ystävällisesti myös pesemään kättäni. Cisu nuolee ihmisiä vain hyvin tyytyväisenä ollessaan.
Saunapossut. Näitä kuvia ei lähetetä Kaunein kuva kissastani -kilpailuun. Kissani onnellisin hetki -kisaan ne voisi lähettää.

9 kommenttia:

 1. Onnellisilta näyttävätkin! Ja onneksi on tuollainen bunkkeri, jossa voi olla turvassa paukauksilta. Tässä käy ihan poikia kateeksi, niin auvoisilta he näyttävät :-D
  Tuo Toton höristelyilme on ihan mainio!

  VastaaPoista
 2. Sauna-auvo on kyllä aina taattu, saunaan ei voi kyllästyä. Toto näytti tosiaan hassulta, ihan kiemuralla ja silmät ja korvat suurina. Joku tyhmä paukuttelija uskalsi häiritä hänen saunahetkeään!

  VastaaPoista
 3. Meillä on myös todettu tuo, ettei paukuttelut vaikuta kissojen uniin mitenkään. Tuntuu että kahta kauheammin väsyttää silloin. :)

  Hauskat unikuvat nuo alimmaiset otokset. :D

  VastaaPoista
 4. Jee - lauantaisauna! Onko Koratialaisista kehkeytymässä suomalaisia? Naukulassa ei raketit häiritse, oma koti on paras turvapaikka!

  VastaaPoista
 5. Koratiassa otetaan rennosti. :)

  Kolloakaan eivät raketit suuremmin häiritse - kissa saattaa katsella niitä ikkunalla tai mennä nukkumaan.
  Isoimmat jysähdykset saavat Kollon menemään pöydän alle.

  VastaaPoista
 6. Mitä saunomiseen tulee, niin Koratian kansalaiset ovat meillä innokkaampia lauantaisaunan kannattajia kuin suomalaiset kämppiksensä. Heidän mielestään lauantaisauna voisi talvisaikaan olla joka päivä ja ympärivuorokautisesti. Silloin ei kyllä haittaisi raketit eikä mitkään muutkaan jytinät ja järkytykset. Kun kissalla on lämmin, raukeus, kaveri ja vesikuppi, mitä muuta tarvitaan? No ehkä välillä ruokaa ja riehumista.

  VastaaPoista
 7. Otsikkokuva on todella mainio, voi noita veljeksiä. Tosiaan sopeutuminen Suomeen on käynyt mainiosti, jos veljekset haluavat saunoa enemmän kuin 'supisuomalaiset' ;)

  VastaaPoista
 8. Hyvässä kunnossa teillä näyttää olevan lauteet. Meillä on ihan kynsitty ja raavittu. Samanlaista porukkaa meilläki retkottaa, muutama vain enemmän!

  VastaaPoista
 9. Elisa, kiitos! Kyllä Cisu ja Toto menevät ihan suomalaisista, kun rakastavat mökkeilyä ja saunomista. :)

  Ingrid, meillä ei ole raavittu lauteita koskaan, mutta olen kyllä kuullut kissojen harrastavan sellaista, samoin saunan seinäpaanelien kynsimistä. Mahtaa olla hauska näky, jos karvaisia saunatonttuja on vielä muutama enemmän!!

  VastaaPoista