keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Käsityökissa

Sattuneesta syystä (se insinööri lymyää ulkomailla eikä minulla ole kuin normaalimäärä käsiä) tästä ei ole kuvaa, mutta tahdon kuitenkin kertoa tämän ja kehua Cisua.

Yleensähän rauhallisuus ei ole Cisun leimallisin luonteenpiirre, mutta joskus hänelläkin on erinomaista tilannetajua. Olemme nyt viettäneet kaksi iltaa yhdessä kaulahuivia neuloen. Cisu istuu kutimen alla sylissäni ja hurisee, minä väkerrän puikkojen kanssa. Cisu ei ole yrittänyt tarttua lankaan tai lankakerään kertaakaan. Puikkoa hän välillä taputtaa, mutta ei yritä anastaa sitä. Hienoa käytöstä.

Totoa käsityöt eivät kiinnosta ollenkaan. Hän on mieluummin saunomassa. Toto on ollut itsenäinen ja viettänyt jo kaksi iltaa yksin kylmässä (huoneenlämpöisessä) ja pimeässä saunassa. Siellä on rauhallista, siellä on oma vesikuppi ja ilmeisesti kaikkein parasta seuraa. "Pitäkää käsityökerhonne", sanoo Toto ja katoaa rentoutumaan.

5 kommenttia:

 1. Voin kuvitella, että on ihanaa kutoa yhdessä. :) Harmi, ettei Toto ole lainakaan kiinnostunut. Onneksi molemmilla pojilla on kuitenkin terveitä ja hienoja harrastuksia!

  VastaaPoista
 2. Kyllä on ihanaa. Puuttuu vain keinutuoli ja mummoidylli olisi täydellinen. Tai on meillä se tuolikin, mutta en tykkää siitä... ;)

  En tiedä poikien hienoudesta, mutta kyllä käsityöt ja saunominen ovat ainakin parempia askareita kuin sokkelihommat!

  VastaaPoista
 3. Voi että, olisipa meilläkin tuollainen käsityökissa! Näistä saa aina yhden (useimmiten pojat nyt aikuisena) hyvällä tuurilla viereen nukkumaan neuloessa, mutta on aina tuurista kiinni kuinka kauan maltetaan olla ilman että puretaan neuletta toisesta päästä. En ole siksi kovin paljon enää neulonutkaan :D

  VastaaPoista
 4. Toto onkin saunatonttu :-)
  Minusta kissa sylissä neulominen on kylläkin hankalaa. Puikkoja pitää kannatella ylhäällä jottei töki tai moukaroi kissaa ja olkavarret väsyvät. Ehkä tekniikkani kaipaa hiomista. Tai ehkä Cisu voisi opettaa minun pojille miten sylissä lojutaan olematta tiellä.

  VastaaPoista
 5. Jospa Cisu tietää, että joulutontut saattavat olla jo liikkeellä kurkistelemassa ikkunoiden takana? Lahjalista voi olla pitkäkin: sisäpotero, snorkkeli, kulkunen, oma harmaa kori, lisää sokkeleita talouteen....(jotenkin en kyllä pääse eroon tuosta sisäpoteroajatuksesta, sorry vaan ;) )

  VastaaPoista