sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Epäonnistunut eläinviikonloppu

Olen puhissut viime viikot, että on se ihme, ettei marketeista eikä rautakaupoista eikä mistään löydy lintujen talipalloautomaattia. Kunnes eilen tärppäsi - pää-Stockmannin eläintarvikeosastolla! Melko urbaani ostospaikka, mutta pääasia, että löytyi.

Ajattelin, että ostoksesta olisi iloa paitsi linnuille myös karvaisille lintubongareille ja ihmisille. Mutta mitä vielä. Vaikka olemme tarkkailleet ikkunasta silmä kovana, en ainakaan minä ole onnistunut havaitsemaan koko viikonloppuna kuin yhden tirpan, eikä se taas havainnut ruokinta-automaattia. Koska käkätystä ei ole kuulunut, eivät Cisu ja Toto ole kaiketi onnistuneet sen paremmin tähystyksissään.
Lintujen sijasta havaitsimme aamulla jotain kauheaa. Ihan kuin palokärki olisi hakannut talonlipan lautoja. Paitsi ettei lintua näkynyt ja ääni kuului lipan sisältä, jostain välikatolta, eivätkä isot linnut pääse sinne. Mikä peikko siellä olikin, se kopisteli kauan ja juoksi lipan alla ees takaisin, kierteli taloa. Sekä minulta että karvatarkkailijoilta meni aivan pasmat sekaisin. Mutta sama tulos kuin lintujen kanssa: kovasta tiirailusta huolimatta mitään ei näkynyt. En halua miettiä, oliko se orava, rotta vai mikä, toivottavasti ääntä ei enää kuulu.

Eikä täällä ihan epäonnista ole ollut. Pojat saivat päiväuni-iglun. Heitin sänkyä pedatessani peitteet makkarin lattialla olleen (kylmän) lisälämmittimen päälle. Siinä samassa peitteiden sekaan singahti kaksi unista koratialaista, eivätkä he poistuneet majasta muutamaan tuntiin.
Lähikuva pöpperöisestä eskimo-Totosta.

5 kommenttia:

 1. Voi että onkin söpö eskimo! Ja vinot silmät niin kuin asiaan kuuluu :-)
  Tipuilla kestää hetken ennen kuin ne oppivat uuden ruokintapaikan, ei ne heti sitä tiedä! Mutta sana kiirii ja muutaman päivän päästä tilanne on varmasti jo toinen.
  Minulla ainakin talon seinillä nakuttelevat tintit. Ne kai etsivät talvilepoon vetäytyneitä toukkia ja muita pikku otuksia, jotka etsivät suojaa talojen ulkopinnoista. Tintit myös, perhanan häiriköt, nakuttelevat saman vuoden ikkunakitit vaikka olen monia konsteja kokeillut. Nyt kokeilin ripotella kitin päälle chiliä. En ole vielä sitä ikkunaa laittanut paikoilleen joten en tiedä tehoaako vai syövätkö ne silläkin maustettua kittiä.

  VastaaPoista
 2. Eskimolla näyttää myös olevan kunnon vararavintoposket talven varalle! :)

  Meillä on pyörinyt viime viikkoina pihalla enemmän lintuja kuin yleensä, mutta nyt kai lumi on karkottanut ne metsään (meidän pihallahan ei puita ole). En myöskään saanut viritettyä automaatti ihan optimaaliseen paikkaan... Mutta ei luovuta toivosta: ehkä linnut vielä tulevat ja ensi viikonloppuna täällä on lintulaudanvirittäjäkin taas kotona.

  Tintit nokkivat vissiin vähän kaikkea. Meillä on syöty puolikas kynttilä pihapöydältä. Se tömistelijä-kopistelija-juoksentelija kuulosti tinttiä paljon isommalta, mikä lie. Ehkä meillä on Välikaton Feetu kuten Suomalaisessa tonttukirjassa? Tai välikaton minkki?

  VastaaPoista
 3. Ehkä olisit päässyt petauspuuhiin aikaisemmin jos olisit lämmittänyt saunan? Aamusaunat ovat joskus mukavia :)

  VastaaPoista
 4. Totossa on poskinensa tiettyä hamsterimaisuutta :-D

  VastaaPoista
 5. Toto on monitoimieläin: käy kissasta, marsusta ja hamsteristakin. Ja lumikipittäjästä!

  Pitäisikin joskus kokeilla, millaisen riemun aamusauna aiheuttaisi! Olen varma, että siellä lämmössä menisi sitten ihan koko päivä.

  VastaaPoista