tiistai 16. marraskuuta 2010

Rauhallista

Vähän liiankin rauhallista. Meillä oli loppuviikosta kova hulina, kun talo oli täynnä sukulaisia, mutta sen jälkeen Cisu ja Toto ovat ottaneet hyvin rennosti. Vähän toki ravataan ja pompitaan välillä, mutta muuten aika menee yhdessä lojuessa. Jo kaksi iltaa on sujunut saman kaavan mukaan:


Alkuilta kuluu maton alla.
Sieltä siirrytään sitten saunan lattialle. Kun sukulaiset lähtivät, eka yökin kului saunassa. Se on kai maailman paras Oma Paikka.
Cisusta ja Totosta oli kyllä hauskaa, että oli ohjelmaa ja ihailijoita, mutta viikonlopun riennoista toipuminen vie näemmä aikansa, nyt ei kiinnosta ihmiset eikä riehumiset. Ainoa asia, josta he herrat muuten hermostuivat, kun kotona oli kolmen päivän ajan vaihtelevasti 2-4 ekstraihmistä omien lisäksi, oli se, että he eivät päässeet nukkumaan vieraiden kanssa. Etenkin Cisu karjui kovasti suljetun makuuhuoneenoven takana, mutta joutui tyytymään tavanomaiseen nukkumispaikkaansa eli minun viereeni. Aika tylsää. Ehkä jotkut vieraat pitävät joskus makkarin oven auki, niin saamme tietää, olisivatko Cisu ja Toto menneet oikeasti vieraaseen kainaloon yöksi.

12 kommenttia:

 1. Niin, kai vieraiden kainalotkin pitäisi testata ainakin tietääkseen pitäisikö kumminkin siirtyä äidin kainaloon. Olen itsekin ollut huomaavinani, että kaikenlaisten poikkeus-vierailijatilanteiden jälkeen kissat ottavat hyvin rauhallisesti. Kai heitä kumminkin vähän jännittää kun asiat ovat eri tavalla kuin tavallisesti? Vaikka näyttäisikin siltä että he eivät ole moksiskaan.

  VastaaPoista
 2. Niin, kyllä meillä ollaan esim. mökiltä tullessakin aina hyvin väsyneitä, vaikka siellä on aina kissoista mitä mahtavinta. Siellä he muuten tekevät niin, että aloittavat yön tuttuun tapaan minun sängyssäni ja kiertävät sitten yön aikana pörisemässä muiden sängyissä (ja juomassa vettä toisten yömukeista, jos eivät ole tajunneet piilottaa yöjuomaa) ja palaavat sitten taas minun luokseni. Kun Toto yritti mökillä kerran mennä siskoni kainaloon, Cisu oli heti tullut ja hätistänyt Toton takaisin minun luokseni, että eipäs oteta etuoikeuksia, vaikka olisikin vieraita kainaloita tarjolla! :D

  VastaaPoista
 3. Meillä Eppu meni edellisviikolla kuulemma heti Päivin kainaloon työhuoneeseen kun menimme nukkumaan. Mutta ehkä se tietää että Päivi on sen Kasvattaja eli Tärkeä Ihminen Epunkin elämässä (vaikka Eppu onkin syntynyt sijoituskodissa)?

  VastaaPoista
 4. Viisas Eppu, tietää varmasti, että Kasvattaja on Tärkeä! Ihanaa, minä olisin ainakin otettu jos kyläilisin jonkun kissan luona ja saisin kainalovieraan. :)

  VastaaPoista
 5. Kyllähän mitä vetreimmät nuoret herratkin joskus väsähtävät. Siitä se sitten taas riemuksi muuttuu :)

  VastaaPoista
 6. Lymyilevät mattokattiset
  saunassansa hymyilevät :D

  VastaaPoista
 7. Hämmästyttävää kyllä jopa Cisu ja Toto voivat välillä väsähtää. Tai - Anonyymin kommentti pisti ajettelemaan - ehkä he ovat vetäytyneet runoilemaan? :)

  VastaaPoista
 8. Kyllähän sitä nyt jo vähemmästäkin hermostuu: suljettu ovi omassa kodissa! On se nyt vähintäänkin härskiä, että vieraat kehtaavat vähentää Cisun ja Toton nukkumapaikkavaihtoehtojen määrää.

  Sauna on meilläkin in, tosin siellä viihtyy lähinnä vain Elli. Jos neiti on hukassa, niin ensimmäisenä kannattaa käydä etsimässä saunan lauteilta.

  VastaaPoista
 9. Teillä on harvinaisen viisaita vieraita :D Meillä ovat raukkaparat erehtyneet pitämään ovea auki siinä toivossa että suloinen kissa nukkuisi kainalossa mutta saaneet korkeintaan jalkopäähän jonkun nukkumaan hetkeksi - suurin osa yöstä onkin painittu, juostu ja myyräleikitty kaverin kanssa vieraan päällä. Ei varmaan parhaat yöunet..

  VastaaPoista
 10. Mäykynen, suljettu makuuhuoneen ovi oli selvästi hyvin paha juttu. Paljon pahempi kuin varastonovi, joka aiheuttaa säännöllistä kiljumista, mutta ei sentään tällaista vimmaa (se onkin yleensä kiinni, niin eivät edes koratialaiset huutajat jaksa aina huutaa sille).

  Ja Luolaleijona, noin meilläkin olisi voinut hyvin käydä. :) En ole ollenkaan varma, johtuiko huuto kainalon vai riehumisen kaipuusta vai vain siitä, että se ovi oli kiinni. Tuollainen riehuyö sitten näyttääkin vieraille heti kissan omistamisen parhaat puolet...

  VastaaPoista
 11. Hei me tultiin Mustin kanssa vielä kommentoimaan kun Musti änkesi itsensä tähän syliini mun mahan ja tietokoneen väliin ja kehrää äänekkään rohisevasti. Olisko Mustilla jotain asiaa...
  b
  No, nyt ei ollut muuta kuin b-kirjain ja rivi välilyöntejä.
  Hyvää yötä saarilinjalta siis!

  VastaaPoista
 12. Hei Musti,

  kiitos b:stä. Sinun ja Ransun kommentit ovat aina melko kryptisiä, mutta toisaalta, me ei osata edes kirjoittaa. Cisu on kerran meilannut numerokoodin, mutta siihen jäi meidän kirjallinen harrastus.

  Terveisiä saarilinjalle lumilinjalta!

  t. Cisu ja Toto

  VastaaPoista