torstai 2. syyskuuta 2010

Lisää gourmetjuttuja


Oliivipäivityksestä unohtui monta asiaa. Sailan postaus muistutti minulle, että ai niin, kyllä meillä himoitaan ihmisten ravinnosta lisäksi ainakin sushia. Cisu, joka ei edes nuuhkaise kalaa muuten, on aina vimmattuna sushilaatikon perään ja lipoo sushiateriaa, jos vain onnistuu. Olen omin silmin nähnyt, kuinka kissa maistaa soijan ja wasabin sekoitusta (ja juo aika paljon vettä sen jälkeen).

Oliiviasioistakin muistui vasta nyt mieleen, että Toton viimeviikkoinen oliivi-intoilu ei ollutkaan ainutkertaista. Vähän ennen Toton tuloa olin hankkinut oliivipuun taimen. Toto ryhtyi heti tuhoamaan sitä päivittäisellä jyrsimisellä. Oliiviviljelmän kohtalonhetki oli, kun Tottis oli ensin raadellut nojatuolin koristeena ollutta lampaantaljaa ja sitten jollain konstilla ripustanut lampaankarvaa oksientynkiin. Soma asetelma. Puu meni kompostiin ja taljakin piiloon. Voi oliiviviljelijää.

Yläkuvassa on kissojen gourmetraksupiste mökiltä. Koska jätin ajattelemattomasti kulkusen pakkaamatta mukaan, Cisu joutui keksimään uuden ruokakuppiin sopivan presiöösin. Onneksi löytyi tehtävään soveltuva hiuslenkku. Majakkakuppi on muuten Toton oma juoma-astia. Kun Toto kävi ekaa kertaa mökillä, hän joi vain ja ainoastaan siitä, ja pian vanhempani toivatkin merellisen tuopin Totolle lahjaksi. Meillähän ei muutenkaan juoda kuin korkeista astioista.

Entä miten kissat vaikuttavat ihmisten gourmethetkiin? No ainakin näin: astiat katetaan väärin päin ja aterimet piilotetaan lautasen alle. Tämäkin kuva on mökiltä, mutta voisi olla yhtä hyvin kotoakin. Eikä kattaukseen kuulu tietenkään kukkia ja kynttilöitä tai ylipäätään mitään ylimääräistä. Ja jos joku ihmettelee, saavatko Cisu ja Toto mennä ruokapöydälle, niin vastaan, etten ole vielä koskaan tavannut kissanomistajaa, joka ei sanoisi, että hänen kissansa menee sinne ainakin salaa. Onneksi meillä ei kuitenkaan yleensä pompita pöydällä enää siinä vaiheessa, kun ihmiset istuvat sen ääreen ja valmistautuvat kääntämään astiansa.

10 kommenttia:

 1. Harmaaherroilla on selvästi sanansa sanottavana sisustamisesta. Tietysti puu pitää koristella karvalla eikä hiuslenkille ei voi olla parempaa paikkaa missään muualla. Onneksi heillä on sisutusvimman lisäksi myös luovuutta. :)

  VastaaPoista
 2. Vai pitää Cisulla olla oma aarre ruokakupissa! :-D JOhan on markkinat! On teillä vaan hassut kissat ei tässä voi muuta sanoa.

  VastaaPoista
 3. Me ei olla hassuja, me ollaan luovia!
  t. Cisu ja Toto

  VastaaPoista
 4. Saariston pojat ovat oppineet luovimaan :-)

  VastaaPoista
 5. Tässä on selvästikin jotain ainutlaatuista jonka vain toinen kissa voi ymmärtää ;)

  VastaaPoista
 6. Meillä istutaan omalla tuolilla ruokapöydän ääressä ja venytellään kuonoa kohti tarjoiluja. Itsehillintää avitetaan tarvittaessa terävillä kieltosanoilla.

  VastaaPoista
 7. Aika monessa jutussa on jotain sellaista, jonka vain toinen kissa, jos sekään, voi ymmärtää! :D

  Voin oikein kuvitella anonyymin kuvaileman ruokailutilanteen. Meillä tosiaan vältetään yleensä kiitettävästi pöytää, kun siellä kattaus, ruokaa ja ruokailijoita. Joskus käy toisin: esim. kun kesällä oli mieheni synttärit ja vanhemapani tulivat käymään, Cisu meni omalle tuolilleen, kurotti leukansa pöydänreunalle ja katseli kiukkuisesti ympärilleen, että missäs se mun kakku on.

  VastaaPoista
 8. Ei voi muuta kuin ihailla Koratialaisia. Kekseläitä ja ihania Koratian Prinssejä ovat.

  VastaaPoista
 9. Hyvä idea toi kissavarma kattaus. Meille jos on tulossa ruoavieraita ja katetaan pöytä hienosti, niin yleensä emäntä tekee sen ruuan ja isäntä vahtii kattausta pöydän vieressä.

  VastaaPoista
 10. Välillä koratialaiset voisivat kyllä olla vähemmän kekseliäitäkin. Onneksi eivät kuitenkaan tee (ainakaan tarkoituksellisesti) varsinaisia tuhmuuksia, kunhan hääräävät, lähinnä raahavat tavaroita paikasta toiseen.

  Tuo kattamistapa kyllä saattaa kummastuttaa vieraita, mutta jos heille sanoo, että toinen vaihtoetto on kissan täppäämä tai jopa istuma lautanen, niin eivätköhän mieluummin valitse käännetyt lautaset. Ainakin noin on kätevä valmistella kattausta.

  VastaaPoista