keskiviikko 10. helmikuuta 2010

My precious

Herkullinen kuva... Mutta mikäs se tuolla raksujen seassa kiiltelee? Kulkunen!


Kulkuset ovat aina olleet Cisulle hyvin tärkeitä. Kun Cisu muutti meille, hänellä oli mukanaan oma kulkunen ja kuulimme, että jos se katoaa, niin kannattaa etsiä vesikupista. Cisulla oli tapana tonttuilla aikansa ja viedä kulkunen sitten silloisen koirakaverinsa vesikuppiin.


Meillä Cisu päätti, että suuren aarteen loppusijoituspaikka on leikin jälkeen raksujen seassa. Aina. Ja jostain syystä raksukippoon laitettua kulkusta ei voi ikinä ottaa sieltä pois, vaikka muuten kulkusta voi hyvinkin kantaa paikasta toiseen.


Toton tulo on vähentänyt kulkustelua dramaattisesti, sillä minua pelotti nähdä Cisu kulkunen suussa ja Toto loikkaamassa Cisun niskaan; ajattelin, että Cisu vielä nielee kulkusen.


Joskus kuitenkin päästään vielä nauttimaan kilisevästä lelusta. Aloin eilen heitellä Cisulle kulkusta pitkästä aikaa. Aiemmin Toto ei ollut pyrkinyt lainkaan sekaantumaan tähän leikkiin, mutta nyt hänkin oli ihan villinä kulkusen perään. Cisu katseli sitä aikansa ja kun Toton silmä vältti, poimi kulkusen suuhunsa, käveli keittiöön ja laski sen arvokkaasti raksujen joukkoon. Sinne se sitten jäi koko illaksi, omaan paikkaansa.7 kommenttia:

 1. Tämä on mysteeri...

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka suloista, kulkunen raksukupissa tallessa! :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä, tämä on mysteeri mutta tosiaan suloinen mysteeri. Kissan logiikalla ei varmaan ollenkaan mysteeri.

  Kulkunen päätyy tosiaan aina raksujen sekaan, mutta mikään muu ei. Ainoastaan yksi Cisun rakas pieni pahvisuikale oli jonkin aikaa vakituinen raksukupin asukas, mutta sitten sekin tapa loppui.

  VastaaPoista
 4. Kuulemma tuo on ihan oikeasti kissoille joku "juttu". Meilläkin on siitä todisteita: molempien poikien kaikista rakkain lelu (Raichulla foliopallo ja Aslanilla peltohiiri) löytyy usein joko raksukupista tai vähintäänkin sen vierestä. En ole mitään muuta selitystä keksinyt, kuin ehkä se on vain hyvä paikka pitää tärkeät esineet tallessa, jonkinlainen tukikohta / kissavaltakunnan keskus?

  VastaaPoista
 5. No ilmankos Toto ei sitten piilota raksujen sekaan mitään. Sille kaikkein rakkainta on ruoka itse! :)

  VastaaPoista
 6. Hauska tarina!:) Omalla kissavanhuksellani oli nuorempana samanlainen intohimo kuminauhoihin ja hiusrenksuihin. Ruokakupin vierestä löytyi aina muutamia renkuloita. Kerran sitten testasimme kuinka kauan kestää, että läjä kuminauhoja päätyy kaikki ruokakupille. Kasasimme n. 18 kpl kuminauhoja keskelle eteisen lattiaa ja jäimme odottelemaan. Noin puolentoista vuorokauden päästä kaikki renksut löytyivät keittiöstä ruokakupin lähettyviltä. Taisi olla kiireinen päivä ;)

  VastaaPoista
 7. Anonyymi, voi kissaparkaa! :) Ymmärsiköhän se missään vaiheessa epäillä, että tässä on nyt juoni kyseessä? Kuulostaa kyllä hyvin kiireiseltä päivältä.

  VastaaPoista