sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Koratpäivä


Kuva Korat ry:n sivuilta.


Mitä tekee koratkissojen pauloihin joutunut kissanomistaja sinä sunnuntaina, kun hänen pitäisi siivota, hoitaa puutarhahommia, tehdä töitä, edistää remonttia ja tietenkin nauttia omista korateistaan? Hylkää kotikoratit ja istuu kaksi tuntia autossa vain siksi, että Varsinais-Suomessa Loimaan työväentalolla on nähtävillä monta koratia.

Kävimme siis Suomen Koratrenkaan järjestämässä koratien esittelynäyttelyssä tänään, ja oli kyllä tosi hauska näyttely, eikä vain siksi, että harmaita naukulaisia - todellakin naukulaisia, melkein kaikki näyttelykoratit kommentoivat jatkuvasti tapahtumia - oli runsaasti. Näyttelytila oli mukavan pieni ja kissoja oli huomattavasti vähemmän kuin pääkaupunkiseudun jättinäyttelyissä. "Näyttelyturisteja" taas näytti olevan suhteessa enemmän kuin pk-seudulla; paikallinen kissanäyttely tuntui olevan jonkinasteinen tapaus pienellä paikkakunnalla.

Satuimme paikalle sopivasti leikkimielisiä kilpailuja katsotaan. Koratialaisista palkittiin kaunissilmäisin ja hienoturkkisin yksilö sekä "paras paketti", muiden kissarotujen edustajista vielä "piristävin persoona".

Koratien kilpailua katsellessamme havaitsimme, että jopa meidän pieni suikula Cisu taitaakin olla aika kookas tai ei ainakaan erityisen pienikokoinen rotunsa edustaja. Toto sen sijaan on varsinainen jätti ja bodari! Näyttelyssä ei ollut kuin yksi Toton kokoinen korat, mutta hän olikin sitäkin vaikuttavampi: jo 16-vuotias rauhallinen herra. Vanha herra sekä eräs (vaarallisen) suloinen tyttöpentu jäivät parhaiten mieleen. Lisäksi näimme kaksi meidän poikien kissalasta olevaa siskosta, mutta emme onnistuneet tapaamaan heidän omistajaansa. Harmi, sillä oli hauska bongata näyttelystä lähes tuttuja kissoja. Juuri sen pentueen kissoja kävimme joskus katsomassa ja jopa luulottelimme, että meille tulisi tänään tavattujen tyttöjen veli - mutta tulikin Toto toisesta pentueesta. (Onneksi tuli, Toto oli 100 % oikea valinta Cisun kaveriksi.)

En ole ollut erityisemmin innostunut käymään kissanäyttelyissä, mutta tuolla "mininäyttelyssä" oli niin hauskaa ja kiinnostavaa, että sellaisiin aion mennä jatkossakin, jos vain onnistun huomaamaan näyttelyitä. Venäjänsinisillä näyttäisi olevan maakuntamatkailuun kannustava näyttely Salossa lokakuussa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti