tiistai 7. syyskuuta 2010

Remonttikissat

Ennen keittiöremonttia meitä huoletti, miten Cisu ja Toto sopeutuvat remonttielämään. Koko ajaksi ei kuitenkaan voitu paeta mökille.


Viime viikolla meitä odotti iltaisin kotona kaksi ystävällistä mutta jotenkin väsynyttä ja apeaa kissaa. Olimme huolestuneita: kissat ovat häiriintyneitä, kun keittiössä kolisee koko ajan.

Tuli viikonloppu ja huomasimme, että kissat ovat iltaisin väsyneitä, koska he valvovat päivisin remonttitouhuja innokkaasti. Keittiön ovella pitää jatkuvasti kytätä ja kun kuuluu oikein kovaa meteliä, Toto jopa painaa korvansa seinää vasten.

Cisun heiniä on laatikossa, nykyisessä ruokakaapissamme, päivystäminen. Välillä Cisukin hengailee kyllä keittiön ovella ja kieriskeleekin sen edessä, yrittää tunkea tassua oven alta. Kovasti kiinnostaisi...

Joskus käy niin onnekkaasti, että tuo kutsuva, kiehtova ovi aukeaa. Toto tulee tarkastamaan (ja Cisunkin silmät kiiltävät näemmä oviaukossa).

Merkillistä... Mitäs kaikkea täältä löytyy?


Kovin kauan karvaiset remonttireiskat eivät saa työmaallaan viipyä, sillä pian he siirtyvät nenäanalyysistä ryömimistutkimuksiin.
Työmaalta palaavat karvareiskat ovat aina hyvin polleita, rinta on rottingilla ja hurina kuuluu naapuriin asti. Remontti ei siis ole ollenkaan pelottava juttu, vaan suorastaan kiinnostava. Kun keittiö on valmis, Cisu ja Toto ovat arvatenkin sitä mieltä, että se on vain ja ainoastaan heidän valvonta- ja tarkastustyönsä ansiota.

7 kommenttia:

 1. Kylläpäs he ovatkin tarkkaavaisia. Ilmeisesti mitään huomautettavaa ei tarkastuksessa löytynyt? :)

  VastaaPoista
 2. No johan nyt. Luulisi, että meteli pelottaisi ja kissat häippäisisivät kauimpaan mahdolliseen koloon. Mutta ei teidän pojat! :-D
  Keittiö on selvästi Toton valtakuntaa. Herkkusuu!

  VastaaPoista
 3. Ilmeisesti kaikki on kunnossa, mitään koratmaista kiljahtelua ei ole keittiössä esiintynyt. Cisu pääsi tänään vahingossa tarkastamaan kaapinaluksen ja tutkimaan viemäröintiä ja oli aivan tyyni ja hyväksyvä keittiöanalyysin tehtyään.

  Luulisi tosiaan, että kissat lymyilisivät metelin ajan jossain ja olisivat kovin huolestuneita ja loukkaantuneita, kun heidät jätetään remontin keskelle. Mutta ei, onneksi!

  VastaaPoista
 4. Tarkastajat Turakainen & Poika odottavat jo innolla työmaataan...

  VastaaPoista
 5. No miksi sitten apeutta ilmassa iltaisin? Ei selvinnyt, vaikka luin kahteen kertaan.

  VastaaPoista
 6. Apeus/jähmeys/hitaus olikin siis vain väsymystä. Emme tienneet, että C ja T osallistuvat remontointiin niin kovin, mutta nyt kuulimme työmieheltäkin että kyllä ne osallistuvat, valvovat päivisin ja tarkkailevat työmiehen puuhia. Illalla ei sitten jaksa riekkua yhtä paljon kuin arki-iltoina yleensä. Eilenkin kissat menivät ekoina nukkumaan. Ja aamulla heti keittiönovelle päivystämään: kohta se remppamies taas tulee ja me aloitamme päivän työt!

  Tarkastaja Turakaisella ja Pojalla tulee olemaan mahtavat valvonta- ja tarkastusmahdollisuudet, kun muutetaan ja remontoidaan. Yksi keittiö on pientä sen rinnalla! :D

  VastaaPoista
 7. Ahaa, nyt selkisi. Aikamoiset rojektit teitillä, jos heti remontin perään muutatte. Onneksi on kahdeksan avuliasta tassua tarjolla touhuun jos toiseenkin.

  VastaaPoista