keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Vaikutusvaltainen Cisu

Kaiken takana on Cisu.

Ilman ihanaa harmaaherra Cisua moni asia olisi jäänyt väliin sekä minun että ystäväni elämässä. Havaitsimme eilen yllättävän syy–seurausketjun.

- Jos Cisu ei olisi tullut kotiini yhdeksi yöksi hoitoon, en olisi koskaan ottanut kotieläintä. Allergikkona en olisi uskaltanut edes ajatella sellaista. Mutta Cisun visiitti vierähti ensin viikoksi ja sitten "toistaiseksi"-tasolle ja pian oli selvää, että Cisusta ei luovuta ja lisää harmaahurmureita on saatava (Cisu tuli meille allergiasyistä).

- Jos Cisu ei olisi tullut meille niin yllättäen, en olisi alkanut äkkiä kaivaa kissatietoa netistä enkä olisi löytänyt ensin kissa- ja sitä kautta monia muitakin kivoja blogeja.

- Jos en olisi löytänyt muiden blogeja, en olisi aloittanut omaanikaan.

- Jos minä en olisi innostanut esimerkilläni, ystäväni ei olisi perustanut omaa (kirja)blogiaan.

- Jos ystäväni ei olisi perustanut blogia, hän ei olisi kiinnostunut blogeista niin paljon, että päätti tutkia niitä opintojensa kandintutkielmassakin.

- Ystäväni valitsi tutkimuskohteekseen erityisesti eläinblogit ja Cisu ja Totokin pääsivät tutkimuskohteiksi.

- Ystäväni valmistui juuri kandiksi ja jatkaa blogiaiheen tutkimista gradussaan.

Summa summarum: ilman Cisua ei olisi blogeja, blogiystäviä, ei oppiarvoja, ei juuri mitään. Kun ystäväni valmistuu maisteriksi, Cisu on publiikin kunniavieras. Ei ihme, että Thaimaassa on aina ajateltu koratien tuovan onnea.

9 kommenttia:

 1. Zepa, kiitos! :)
  Ainoa joka meitä jäi ystäväni kanssa mietityttämään oli se, miksemme ole tajunneet Cisun kohtalokasta merkitystä aiemmin. Ehkä Cisu halusi salata vaikutusvaltansa eiliseen asti? Nyt kun vihdoin ymmärsimme, mihin kaikkeen Cisulla on valtaa, odotamme, että hänestä tulee vähintäänkin Helsingin yliopiston kunniatohtori jossain vaiheessa. :D

  VastaaPoista
 2. Täällä epäillään, että Cisu on varmasti kyllä suunnitellut koko jutun. Myhäilee nyt siellä hieman itsekseen, kun ymmärsi että suunnitelma on paljastunut :)Iskee silmää Totolle ja kuiskaa korvaan: "No nyt ne tajus!"

  VastaaPoista
 3. Cisu, Maailman Napa (vähintään!), kaiken luoja ja alkuunsaattaja, onnistuneiden uravalintojen johdattaja ja onnellisten perheiden yhteensaattaja.
  Itse asiassa minua ei loppujen lopuksi ihmetytä. Varmaan jokainen kissan omistama ihminen jossain vaiheessa herää siihen, että on osa jonkun Suuremman Olennon toimintasuunnitelmaa.

  VastaaPoista
 4. Kyllä kaikki on varmasti ollut osa suurta kissamaista järjestelyä. Ja eiköhän me kaikki kissanomistajat olla paitsi onnekkaita myös Suuren Tassusuunnitelman osasia. Ei meillä ainakaan ihmiset päätä mitään, vaan Tietävät Tassut määräävät kaikesta! :)

  Odotamme kiinnostuneina, milloin Toton salaisesta suunnitelmasta paljastuu osa myös ihmisille...

  VastaaPoista
 5. On hämmästyttävää, ihmeellistä ja ihanaa, mihin kissa voi pelkkänä omana itsenään vaikuttaa. Kirjoitat niin kauniisti näistä ihanista veljeksistä, että vähintään kunniatohtorin arvo heille kuuluisikin.
  Kiitos muuten kirjavinkistä, laitoin sen tänään tilaukseen, sillä kirjastossamme sitä ei ollut. Enkä malta odotella sen sinne ilmestymistäkään ;)
  Terveisiä Sohvilta veljeksille!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kauniista sanoistasi Elisa! Välitän kiitokset harmaaveljeksille, heidän ansiotahan kaikki on. :)

  Toivottavasti pidät Koiviston kirjasta. Ehkä huomasitkin, että kirjoitin siitä jokin aika sitten tosiaan lyhyen esittelyn: http://kokolaillakirjallisesti.blogspot.com/2010/09/ilkka-koivisto-elamanmittainen.html

  VastaaPoista
 7. Ehkäpä se keittiöremontti oikeasti on Toton idea? Mene ja tiedä.

  VastaaPoista