maanantai 1. maaliskuuta 2010

Elävissä kuvissa

Mikä saa kissan tuijottamaan näin intensiivisesti? Tietenkin mielenkiintoinen MTV3:n luontodokumentti Mesimäyrän oppivuosi. Katsoin sen eilen yhdessä Cisun kanssa.

Ensin kyllä vain luulin, että Cisu torkkui sylissäni. Sitten huomasin sen sydämen hakkaavan kiivaasti ja hengityksen kiihtyvän. Pian Cisu hiipikin matalana sohvapöydän yli telkkarin eteen. Mikä huippuohjelma: juoksenteleva mesimäyrä, käärme, koira, vaikka mitä!

(Mukana katsomossa oli Cisun rakas fleece-maja, jota hän raahaa joka puolelle mukanaan.)

Peto katsoo petoa.
Pääsiskös tonne mukaan näin telkkarin päältä kurkottaen?
Onneksi luontoelämys muuttui oikeasti eläväksi: jossain telkkarin ja kauittimen välissä oli ötökkä, jonka Cisu kävi kesken tv-ohjelman saalistamassa ja syömässä.
Sitten hän palasi taas syliini, mutta ei malttanut istua siinä kauan, kun piti taas mennä ihan telkkarin eteen kyyläämään. Ensin tämä kaikki tuntui olevan Cisusta oikeasti hyvin jännittävää, mutta lopuksi vain hauskaa: jatkuvaa syliin tuloa ja sieltä telkkarin eteen vaanimaan lähtemistä säesti tyytyväinen kehräys. Koko dokumentti katsottiin, vaikka se kesti tunnin.

Toto katsoi joskus kanssani Eläinsairaalan kissanhoitojaksoa, ja Cisun tiedetään kerran istuneen yksin telkkarin edessä preeriakoirista kertovan dokumentin ajan. Joskus hän on yrittänyt pyydystää tassullaan uutisten uutisotsikkonauhaa, mutta muuten kissat eivät meillä juurikaan reagoi telkkariin. Tai sitten katsomme ensimmäkseen vain tyhmiä ohjelmia. Pitäisikö ostaa pojille omia luontodokumentti-dvd:itä?

16 kommenttia:

 1. Pojat olisivat varmasti innoissaan luonto-dvd:stä. :)
  Meillä Sonja katselee luonto-ohjelmia, mutta Petteriä ei voisi vähempää kiinnostaa telkkarin tuijotus. Pete katselee mieluummin unia. ;)

  VastaaPoista
 2. Hassua, miten jotkut eläimet reagoivat telkkariin ja toiset taas eivät yhtään. Niin ja jotkut reagoivat näemmä satunnaisesti. Eilisessä ohjelmassa ei ollut edes mitään erityisen kiinnostavia ääniä, joskus maukuminen tai haukkuminen on saanut kissat höristelemään korviaan.

  VastaaPoista
 3. Meillä on joskus katseltu Eläinsairaalaa, sitä Korkeasaarijuttua ja sitten Mauno on tykännyt Hauskimmista kotivideoista.

  VastaaPoista
 4. Raichu katsoi nuorempana aina luontodokkareita, nykyään ei enää kiinnosta. Aslan on pitänyt erityisesti yhdestä ohjelmasta: Helinäkeiju -animaatiosta :D

  Cisu on kyllä symppis <3 Kokonaisen tunnin jaksoi.

  VastaaPoista
 5. Kokeilepa suhtautumista isojen kissojen karjuntaan.

  VastaaPoista
 6. Hihii, olen kuullut muidenkin eläinten tykkäävän Hauskimmista kotivideoista. Helinäkeijusta sen sijaan en, Aslanilla on todella persoonallinen elokuvamaku. :D

  Yritin kerran saada Cisua ja Totoa katsomaan leijonadokumenttia kanssani, mutta ei kiinnostanut sellaisten pienten miukuvien kissanrääpäleiden katselu meidän petoja. Sen sijaan ajat sitten tietokoneelta kuunneltu kiimaisen tyttökissan huuto kyllä sai kovasti vipinää myös kastraatti-Cisuun, Totoon ei olla kokeiltu.

  VastaaPoista
 7. Herrajesta! Ihan uhalla kokeilin, tällä videolla: http://www.youtube.com/watch?v=lbS8Alai_hw&feature=related

  ..Pojat tulivat juoksujalkaa toisesta huoneeta, Aslan urahteli ja puri Raichua niskaan 8-o

  Siinä meillä kastraatit :D Aslan tykkää siinä Heinäkeijussa niistä kohdista kun ne keijut lentää, varsinkin sellasina valopisteinä.

  VastaaPoista
 8. Mahtavaa! Pitää kyllä pistää meidänkin pojat kastraattitestiin illalla. Toivottavasti Raichua ei sattunut. ;)

  Aslanin keijurakkaus ei lakkaa naurattamasta minua!

  VastaaPoista
 9. Ooh, jätkä on ihan tikkana! Ihana tarkkaavainen Cisu <3
  Tosi söpö!!!

  VastaaPoista
 10. Kiitos Saila! Cisu on kyllä ehdottomasti meidän perheen kaunotar ja söpöliini, vaikka onkin kissaherra. Cisulla on myös taito katsoa uskomattoman tarkkaavaisesti ja viisaasti, joskus se ihan hätkähdyttää sekä kotiväkeä että vieraita. Mesimäyrää katsottiin hyvin, hyvin keskittyneesti. :)

  VastaaPoista
 11. Mesimäyrä Badger oli kyllä katsomisen arvoinen, ihana otus :)

  VastaaPoista
 12. Juu, kyllä minä katsoin mesimäyrää vähintään yhtä kiinnostuneena kuin Cisu. Harmi, että Totolla oli parempaa tekemistä, eikä tv innostanut.

  VastaaPoista
 13. Helinä :D meillä on ratamoottoripyöräily ja jalkapallo olleet kanssa kiinnostavia.

  VastaaPoista
 14. Ratamoottoripyöräily ja jalkapallo kuulostavat reippailta ja miehekkäiltä valinnoilta! Helinä on silti paras lempiohjelma. :D Tekisi melkein mieli hankkia Helinä-dvd ja katsoa, mitä tapahtuu. En kuitenkaan ehkä uskalla; kirjoitin juuri, mitä tapahtui, kun kokeilimme Luolaleijonan löytävää kiimakissavideota. Huonosti kävi, toinen eunukki meni aivan pois tolaltaan. ;)

  VastaaPoista
 15. ^^ ja ^ - teki se Aslanin lempiohjelmavalinta meihinkin aikamoisen vaikutuksen :D Tässä noin vuoden ajan on nimittäin muodostunut usein käytössä oleva sanonta "Aslan näkee varmaan taas keijuja".. ;D

  VastaaPoista
 16. Aslan-parka! Onneksi kissat eivät tietääkseni osaa lukea, Aslan ja Toto eivät varmaan olisi hyvillään viimeaikaisista paljastuksista, kiimahuutoja ja keijuja. :D

  VastaaPoista