maanantai 22. maaliskuuta 2010

Suloiset pienokaiset

Mies lähti eilen työmatkalle ja minä ja kissat muutimme pariksi päiväksi vanhemmilleni. Halusin paeta lumitöitä ja välttyä pitkiltä autottomilta työmatkoilta ja siltä, että Cisu ja Toto joutuvat olemaan viikolla paljon yksin, kun minulla on pari iltamenoa. Ajattelin myös, että pojat ovat varmasti tyytyväisiä, kun pääsevät tuttuun paikkaan ja tuttujen ihmisten luokse. Sopeutuminen käy varmasti helposti ja poikia pyydetään sinne joskus hoitoonkin.


Ensin tämä vaikutti oikein hyvältä suunnitelmalta. Olimme olleet kylässä vain tovin, kun veljekset olivat jo sylikkäin ja valmiina kiipeämään yöpuuhun. Niin suloinen näky!


Sitten – suunnitelmien muutos. Yöpuun sijasta vauhtiveljekset kiipeilivätkin vierashuoneen kattoparruilla läpi yön. Ei ole kovinkaan helppoa nukkua, kun aina havahtuessaan näkee päänsä päällä katonrajassa vaarallisesti taiteilevan trapetsikissan.


Tai jos kuulee koko ajan lähistöltä outoja ääniä. Kissa se siellä vain teroittaa kynsiään vierassänky-vuodesohvaan. Terävillä kynsillä on helppo rämpätä huoneen seinillä olevia tauluja. Ja miksei muuten kotona ole ikkunalautaa ja verhoja? Verhojen takana on hauska juosta hippaa.


Ja olivat he ehtineet muutakin. Vanhempien makuuhuoneessa oli kasvamassa pääsiäisruohoa, ja tyytyväiset koratlehmät olivat piipahtaneet siellä tuon tuosta yölaiduntamassa. Myös vanhempien sängyn pomppuominaisuuksia oli testattu. Aamulla Cisu ehti livahtaa keittiöön ja kuopia sokeriastian tyhjäksi ennen kuin ehdin puuttua asiaan. Saamani tekstiviestin mukaan aktiivisuus on jatkunut myös töihinlähtöni jälkeen: pojat olivat heti aamusta ainakin hoitaneet kukkia, osallistuneet ruoanlaittoon ja painineet kovasti.


En yhtään ihmettele, jos illalla löydän eteisestä kaikki tavaramme valmiiksi pakattuina ja kissat valjaat niskassa.


Mutta osaa ne olla suloisiakin, ainakin nukkuessaan. Ja kyllä ne ehkä pari tuntia nukkuivat viime yönä kainalossani.3 kommenttia:

 1. Milloinkas ne sitten nukkuvat ne 18 tuntia/vuorokausi?

  VastaaPoista
 2. Ai mitkä 18 tuntia??!
  Ehkä sitten eläkkeellä.
  Tuo oli ehkä uutuudenjännitystä. Ens yö on varmaan rauhallisempi, tai ainakin te olette niin rättipoikki että nukutte vaikka olis pommitus.

  VastaaPoista
 3. ... ja heeeeiii.
  Täällähän piti esitellä Toto-kaverin urheat tassahdukset lumessa!
  Missä viipyy? Mikä maksaa?

  VastaaPoista