sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Eskimokissat

Meillä tehtiin eilen hieman lumitöitä. Sekös ihmetytti harmaaveljeksiä: yleensä meidän katolta ei kuitenkaan kuulu kolinaa. Kun lapioin yläkerran ikkunoita esille lumen alta, huomasin, kuinka pieni tassu veti verhon syrjään ja sitten ikkunasta kurkkasi hämmästynyt kissannaama. Mitä kummaa sä oikein teet siellä katolla?

Vielä kummallisempaa on se, ettei kaikista alakerran ikkunoista näe enää ulos. Molemmat pojat tykkäävät istuskella työhuoneen pöydällä ja seurata pihapiirin tapahtumia - mutta mites seuraat, jos talo on lumen saartama, lähes igluksi muuttunut? Ikkunan eteen ilmestynyttä suurta valkoista vuorta on pitänyt ihmetellä yhdessä ja erikseen lukuisia kertoja viikonlopun aikana.


Hiljaiseksi vetää.

Cisu: Hei voisitko kertoa, mistä on kyse?
Vaikka on lumiviikonlopussa ollut hyvätkin puolensa. Ensinnäkin heti kun kattokolina loppui, koko sakki pääsi yhdessä päiväsaunaan. Se oli selvästi yllätys vailla vertaa - päästä nyt lämpöiseen saunaan kesken parhainta päikkäriaikaa, mahtavaa!
Ja sitten on vielä saatu nauttia kiinnostavista uusista aromeista. Ihmiset eivät ollenkaan osaa arvostaa lumesta ja hiestä märkiä työvaatteita, mutta onneksi kissat osaavat. He kiskoivat likaisen työtakin pois kylppäristä kuivumasta ja toivat sen eteisen lattialle mukavaksi tuoksuvaksi patjaksi. Kun yritin hätistää Cisua pois takin kimpusta, hän ryömi hihan sisälle ja alkoi kehrätä. Onpa hyvä, että jotkut asennoituvat näin positiivisesti jopa lumitöihin.

9 kommenttia:

 1. Aslankin rakastaa meidän isännän työtakkia ;D (Yäk.)

  Aika hauskat maisemat teillä ikkunoissa. Luulisi olevan hyvä eriste, ei tule lämpöhukkaa.

  VastaaPoista
 2. C ja T eivät ole siis ainoita aitojen tuoksujen ihailijoita. Pitäisi urheilla enemmän jo siksi, että hikiset vaatteet ovat pojista aina yhtä kiinnostavia. Onneksi sentään käyn aika usein uimassa, myös uimahallin hajuinen uimapuku on tosi kiva, vaikka onkin märkä eikä siinä tuoksu kiehtova hiki.

  Täytyy toivoa,että lumi auttaisi talon lämpimänä pitämisessä. Mieltä se ei ainakaan lämmitä kovinkaan paljon enää tuossa mittakaavassa. ;)

  VastaaPoista
 3. On se lumi ihanaa, mutta itsekin katolta tippuneita lumia pari päivää lapioineena, alkaa jo olla mitta täynnä tätä lunta :(

  VastaaPoista
 4. Kysyvä ilme on pienellä ;))
  Meillä myös joskus ihana hikiparatiisi kun teinien pieniä (43-47) numeroisia lenkkareita eteinen täynnä. Oi sitä onnea ♥

  VastaaPoista
 5. No jo on mahtavat kinokset ikkunan edessä. Vetää minutkin hiljaiseksi, saatikka vielä pienen kissan. ;)

  VastaaPoista
 6. No kyllä meilläkin ihmeteltäisiin tuollaisia kinoksia - varsinkin kun asutaan neljännessä kerroksessa. :D

  VastaaPoista
 7. Ei, tämän lumityö-raatamisviikonlopun jälkeen ei saa edes vitsailla neljänteen kerrokseen ulottuvista kinoksista! :D

  Teinien kengistä muodostuva hikiparatiisi kuulostaa kyllä... no, hikiparatiisilta. Cisulla ja Totolla on aina vieraita kovin imarteleva tapa sukeltaa ensin nenä vinkuen heidän kenkiinsä ja sitten vasta tutkia, kenelle ne kengät edes kuuluvat. :)

  VastaaPoista
 8. Meillä on viikonlopun aikana ilmestynyt vastaavat lumikinokset ikkunoiden eteen. Mäykynen on protestoinut äänekkäästi ja suorastaan kiukkuisesti, koska tirpanvaanintapaikalta ei enää näe juurikaan muuta kuin lunta. Törkeää! Tänään henkilökunta kyllä kiltisti kävi parantamassa näkyvyyttä. Ei tosin Mäykysen käskystä, vaan henkilökunta on hiukan epäilty, että valtaisat lumimassat sokkelin vieressä eivät ehkä kuitenkaan ole keväämmällä vesimuodossa hyväksi.

  VastaaPoista
 9. Mäykynen, onneksi meillä ei sentään protestoitu äänekkäästi, sitä emme lumiurakan jälkeen olisi enää jaksaneet. Mutta varmaankin meilläkin olisi kommentoitu, jos tirppatarkkailu olisi vaarantunut - meidän ikkunoista ei näy juuri lintuja, ainakaan vielä tähän aikaan vuodesta. Korvikkeeksi tarkkailumaisemien pilaamisesta pojat saivat tänään aamulla kevään ekan kärpäsen vierailulle - kyllä alkoi maaliskuu käkättävän komeasti!

  Seuraava siirto on meilläkin miettiä, mihin ne lumet nyt laitetaan. Ehkä se on ensi viikonlopun suurponnistus (toivottavasti ei, eikö ne lumet voisi vain haihtua itsekseen jonnekin?)

  VastaaPoista