torstai 4. helmikuuta 2010

Valkoinen tupa ja ruohikkomaa


Eteisaulassamme on nyt sitten vissiin pysyvästi Koratian valtakunnan keskus. Laatikkomaja ja tyynylounge eivät riittäneet, vaan jokin aika sitten saatu talo on ilmeisesti tuossa jäädäkseen. Ihmisiä välillä hieman hämmentää, että mites meille on tullut tuollainen lastenhuone keskeiselle paikalle taloa, mutta Koratian asukkaat ovat onnellisia. Lämpimässä laatikossa nukutaan, tyynyillä loikoillaan ja talossa leikitään.

Pahvikartanon omistajat ovat ryhtyneet myös viljelemään maata. Jokailtaiseksi traditioksi on muodostunut nauttia oman maan antimista eli raikkasta kissanruohosta omilla tiluksilla. Pikkulehmät laiduntavat sopuisasti, mikä on Koratin ihmisasukkaista aika yllättävää. Cisu ja Toto eivät nimittäin voi syödä märkäruokaa edes vierekkäin olevista kupeista, vaan ruokapaikat ovat kaukana toisistaan. Raksuja rouskutetaan samasta kupista, mutta ei koskaan samanaikaisesti. Mutta kuka nyt viitsisi nahistella, kun saa nauttia itse kasvatetusta salaatista?

7 kommenttia:

 1. Ehkä kisuilla on vain joku roolileikki menossa. Leikitään lehmiä ja ollaan siksi lauhkeita. :)

  VastaaPoista
 2. Vähänkö on hieno kyllä tuo poikien oma pahvitalo! Täällä on nyt kolme kappaletta kateellisia kissoja, joille ihmiset kyhäilee ihan surkeita pahvitaloviritelmiä, eihän ne oo mitään tollaseen lukaalin verrattuna.
  Ja vielä omaa maata viljeltävä siinä, kyllä on luksusta! Tosin meilläkin kissat saivat juuri oman maissiruukun, jota ovatkin ahkerasti viljelleet. Ja ihanasti jättävät henkilökunnan viherkasvit rauhaan. :)

  VastaaPoista
 3. Pahvitalo on siitäkin ihmeellinen, että se on pysynyt jo pari viikkoa ehjänä, vain yhdessä kohdassa on pienet hampaanjäljet. :)

  Maissiruukku kuulostaa hienolta ja maukkaalta. Meillä ei ole sellaista koskaan kokeiltukaan. Jospa meillä viljeltäisiin sitä sitten seuraavaksi (ja viljelysohjeita saa kyllä kertoa...).

  VastaaPoista
 4. Maissiruukku? Minäkin olisin kiinnostunut ohjeista! Meillä lehmää leikkii lähinnä Raichu, mutta emäntä on aika surkea viljelijä ja ohra on meillä kovin lyhytikäistä ja ruman näköistä. Mistä muistinkin että on taas aika heittää vanhat pois ja laittaa uutta tulemaan.

  Tuo mökki + lounge on kyllä hieno. Koratiassa taidetaan hemmotella hallitsijaparia ;)

  VastaaPoista
 5. Googlasin maissinkasvatusohjeita ja löysin keskustelun, jossa neuvottiin pistämään popcornia itämään :) http://keskustelu.suomi24.fi/node/5425049/flat

  Kiitos mökkikehuista! Koratiassa alkaa todellakin olla se tilanne, että kaksi alamaista (ja varsinkin tämä blogittava alamainen) palvovat ja palvelevat kahta suurta kuningasta, jotka saavat kaiken minkä pyytävät sekä senkin, mitä eivät pyydä. Pitää vähän hillitä itseään, ettei meillä ole pian koko talo yhtä Koratiaa. :)

  VastaaPoista
 6. Ja mistähän on peräisin tuo mustavalkoinen tekstiili, johon on varmasti kiva upottaa kyntensä tai jossa voi harrastella seinäkiipeilyä?

  VastaaPoista
 7. Mustavalkoiseen tekstiiliin ei ikävä kyllä kynnet tartu, mutta onneksi tekstiilin taakse voi sentään mennä piiloon, ettei ihan turha sisustuselementti kuitenkaan. Kangas on Marimekon Kanteleen kutsua.

  VastaaPoista