maanantai 8. helmikuuta 2010

Sikailu kielletty!

Meillä oli eilen oikein kissanpäivät, mikäli termillä tarkoitetaan lämpimässä lojumista. Ihmiset kävivät lauantaina hakemassa sikainfluenssarokotteet ja olivatkin sitten koko eilisen enemmän tai vähemmän kanttuvei, toinen ali- ja toinen ylilämmössä. Päivä sujui täysin kotioloissa ja suurelta osin vain sängynpohjalla.


Siinä pikapossutaudin kourissa tuli taas ajateltua, miten hyvävaistoisia ja empaattisia harmaaveljekset ovat. Annas olla, jos lojut sängyssä vain laiskottelemassa: päällesi ilmestyy pian sekä kissoja että kissanleluja ja huuto on kauhea. Ylös ja leikkimään!


Sairaana taas saa nauttia karvahoitajista, joita löytyy niin peiton päältä kuin altakin. Vaikka kissoja ei nukuttaisi, ne saattavat istua sängyllä ja katsella ja valvoa, että kaikki on hyvin. Liikuttavaa! Kun karvaiset sairaanhoitajat haluavat tauon, he vetäytyvät hiljaa ja hienotunteisesti omiin oloihinsa, ei mitään remuamista.


Tämä on aina yhtä hämmästyttävää - ja ilahduttavaa. Mutta kun tarkemmin miettii, niin kyllä Cisu ja Toto ovat muutenkin aika hienotunteisia, vaikkei sitä kaiken kohelluksen keskellä heti uskoisi. Heillä on ainakin muutama ehdoton ystävällinen sääntö:


* Kun toinen kissa syö, tai juo hänen päälleen ei hypätä (Toto voi vähän yrittää tunkea samalle kupille).

* Toisen vessa-asiointia ei koskaan häiritä. Ainoa häirinnän muoto on mennä itsekin samaan aikaan ja jopa samaan vessaan.

* Myös nukkuva kissa saa nukkua rauhassa.

* Ihmisiä ei vaadita leikkimään arkiaamuina.

* Viikonloppuaamuina ihmisten annetaan nukkua niin myöhään kuin nukkuvat, ja usein kissatkin nukkuvat silloin pidempään.


Eilen tuli myös vahingossa testattua, että vaikka kissat eivät saisi iltamärkäruokaa, he eivät reklamoi (kumpikin kuumehoureinen ihminen luuli toisen antaneen ruokaa). Aamulla oli vain vähän tavallista enemmän mäykymistä, siinä kaikki.


Vaikka ne ovat vilkkaita ja omatahtoisia, ovat ne selvästi myös herrasmiehiä eikä mitään sikailijoita.

2 kommenttia:

  1. Kyllä se kipeänäkin kisun läsnäolo lähellä lämmittää... Ja kehräys auttaa uneen vaipumista. Ainakin minua alkaa nukuttaa, kun kisu kehrää vaikka sylissä...

    VastaaPoista
  2. Joo, kissaa parempaa unilelua ei ole. Ja jos kissa kunnioittaa syliä, niin ei todellakaan voi nostaa sitä pois, vaan on oltava paikoillaan ja nautittava tasan niin kauan kuin hänen karvainen korkeutensa tahtoo. ;)

    VastaaPoista