tiistai 23. helmikuuta 2010

Kätevä moniosaaja

...ja huokaus perään. Mitä mieltä olette, onko kiva, että kissa oppii ihan kaiken minkä haluaa vai voisiko jotain jättää oppimattakin?

Meillä saatiin keittiön alakaappeihin Ikean lapsilukot jo ajat sitten, mutta vitriinien ovet on sidottu toisiinsa ruseteilla; näihin oviin ei saa lapsilukkoja. Jos esteettisiä seikkoja ei ajatella, ratkaisu on ollut hyvä. Kukaan ei kiipeile viinilasien seassa.

Tai ei ainakaan ennen kiipeillyt. Cisu on nyt nimittäin oppinut avaamaan rusettisolmun! Ja kaikki muutkin solmut. Hän on keksinyt, että jos oikein nykii hampailla, niin solmu kuin solmu alkaa vähitellen pettää, oli siinä kuinka monta varmistussolmua tahansa.

Onneksi Cisun tavoite tässä kaikessa on ainakin toistaiseksi vain anastaa itselleen ihania nauhoja. Toivotaan, että intressit pysyvätkin ruseteissa eikä kaappikiipeilyssä.

Mutta silti - voiko joskus tuntea muutakin kuin ylpeyttä siitä, että asuu niin älykkään, oppivaisen ja kekseliään kissan kanssa? Voiko joskus tuntea esimerkiksi kauhua, kun yrittää arvata, mitä se seuraavaksi keksii?

Cisu itse on ainakin hyvin tyytyväinen. Hän esittelee aarteitaan kehräten ja ylpeästi nauha suussa kulkien. Meidän oma kahlekuningas.

17 kommenttia:

 1. Teidän pitää ehkä tehdä Cisulle hämäyssolmuja johonkin. Laitatte siihen monia oikein houkuttelevia naruja. Ehkä hän sitten keskittää tarmonsa niihin, eikä huomaa, ettei solmuilla edes yritetä pitää kissaa loitolla mistään.

  Vaarana tietysti on, että Cisu saa lisää oppia solmujen avaamisesta. :D

  VastaaPoista
 2. Hyvä idea, etenkin jos vaara-aspektia ei oteta huomioon! :) Nauhojen anastamisessa on vielä sekin huono puoli, että toisinaan Cisu piilottaa saaliinsa juuri sellaiseen kissamaiseen salakätköön, josta se ei ikinä löydy, vaikka ihminen kääntäisi talon joka nurkan ylösalaisin monta kertaa.

  Sitä, että Toto oppisi kaikki Cisun temput vajaa vuoden viiveellä, emme viitsi edes ajatella. ;)

  VastaaPoista
 3. Eikä :D Voiko nykimällä ihan oikeasti saada solmut auki? Cisu on joko superälykäs tai supersinnikäs! Luultavasti molempia. Taannoisen keittiökaappivalloituksen muistaen, pitää pitää silmällä ettei meidän pojat pääse lukemaan tätä blogia ilman valvontaa ;)

  VastaaPoista
 4. Minäkin veikkaan, että molempia. Havahduin tähän uusimpaan osaamisalueeseen, kun löysin saman kaappiestekengännauhan yhden illan aikana kolme kertaa jostain aivan muualta kuin keittiöstä. Siinä tuntui olevan jotain hämäräperäistä :) Seurasin Cisua ja joo, se alkaa ensin hiljaa nykiä solmua hampaillaan ja sitten vetää kovempaa nauhan päästä. Voi ei. Cisu on niin sinnikäs luonne, että se jaksaa nykiä solmua niin kauan, että se varmasti aukeaa.

  Kannattanee tosiaan sensuroida blogia muilta aktiivisilta kissapojilta! ;)

  VastaaPoista
 5. Meillä ei mitkään naruihin perustuvat kaapin lukitus -ratkaisut toimi ollenkaan, koska karvaherrat osaavat tehokkaasti pureskella narut poikki. Good old jeesusteippi, ilman sitä ei tulisi toimeen. Sisustuksen kannalta esteettisempänä vaihtoehtona toimii kaappien telkeämis -käytössä myös läpinäkyvä paketointiteippi, mutta se menettää liimatehonsa aika nopeasti.

  VastaaPoista
 6. MissMisery, otan osaa. Teillä ollaan suoraviivaisia ja tehokkaita. Onkohan jeesusteipin keksinyt joku epätoivoinen kissanomistaja?

  VastaaPoista
 7. Tutulta kuulostaa! Meillä pitää kaikki kiellettävä laittaa kunnon ovien taakse ja visusti pois silmistä.
  Huh, Bella on ihan liian kekseliäs kissaksi, siis todella! ;)

  VastaaPoista
 8. Minua ihmetyttää vain Cisussa (ei niinkään Totossa, joka ei ole yhtä toimelias) vain se, että miksei se opi avaamaan kodin väliovia. (kopkop)"Kaikki" kissathan osaavat sen, mutta meidän ei. No, ehkä kohtalo on tässä kohdin meille armollinen ;)

  VastaaPoista
 9. ^ Ei Raichukaan osaa avata maailman yksinkertaisinta kaapin ovea, siis sellaista jota tarvitsisi vain vähän nykäistä kynnellä alta =D Päivittäin se hyppii sen ripaan (kaapissa säilytetään huiskia yms. "vaarallisia" kissanleluja) ja ihmettelee miksei se aukea kuten tavalliset ovet, kahvasta :"D

  Koputellaan puuta ja vaikka kokonaisia mäntyjä että jotkin taidot jäävätkin oppimatta!

  VastaaPoista
 10. Hih, meillä kyllä avataan kaapinovet oven alta tassulla vetämällä, ja liukuovien käyttökin opittiin heti. Mutta se oven kahvalle hyppääminen, sitä ei voi ymmärtää. :) Kaikkia muita paitsi liukuovia yritetään avata tunkemalla tassua niiden alle ja kiskomalla. Välillä oikein säälittää, kun kissa ähisee kyljellään lattialla ja vetää kaikin voimin, mutta ovi ei vain aukea. :D

  VastaaPoista
 11. Munalukko olisi kyllä hyvä. :) Siinä vain kävisi niin, että hajamieliset ihmiset kadottaisivat avaimen ja sitten Cisua aneltaisiin jyrsimään kaapinovea rikki. Tai kissat veisivät avaimen. Heissä on hieman harakan vikaa: kumpikin tykkää kantaa sormusta suussaan, jos sellaisen aarteen löytää.

  VastaaPoista
 12. Aina paranee. En kestäisi sitä järkytystä, jos Cisu oppisi koodilukon käytönkin. ;)

  VastaaPoista
 13. Ransu kommentoi.
  Moi Cisu, voi kiitti dude ihanista vinkeistä!

  ...lähtee testaamaan...

  RäiskisPumKoliKoliRäks

  VastaaPoista
 14. RäiskisPumKoliKoliRäks?

  Hmmm. Cisu ei ole sitten vastuussa antamistaan vinkeistä. :)

  Ei stevaria. Pian Cisu olisi saanut senkin tottelemaan tahtoaan.

  VastaaPoista